09.07.12, 01:18
Na takie imie ostatnio zwrocilam uwage.Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • aneladgam Re: Karissa 09.07.12, 10:01
      nie przepadam za podwójnym -s- w imionach
    • gaudencja Re: Karissa 09.07.12, 12:27
      Zupełnie do mnie nie przemawia - Karina, jedne z najmniej lubianych przeze mnie imion, w której "n" zostało zastąpione podwójnym "s", którego także zdecydowanie nie lubię. Imię to jest spolszczonym (albo nieortograficznie zapisanym), rozwiniętym na gruncie angielskim greckim słowem charis, od którego pochodzi polskie słowo "charytatywny".

Wśród imion spolszczonych identyczne pochodzenie greckie ma Charytyna.

--
      De gustibus...
      • milamala Re: Karissa 09.07.12, 20:18
        Dzieki za info. Charytyna tez ladnie, oryginalnie, ja jednak jesli musialabym sie zdecydowac nadac komus takie imei to jednak ta wersja angielska bardziej do mnie przemawia. Charytyna musi miec polskie nazwisko, do obcorzmiacego jednak nie pasuje.
        • mmk9 Re: Karissa 10.07.12, 08:53
          milamala napisała:

> Dzieki za info. Charytyna tez ladnie,

A jeszcze ładniej Keratyna, Kantyna, Brylantyna
          • gaudencja Re: Karissa 10.07.12, 10:26
            Jeśli ci sie te wyrazy podobają, oczywiście nie ma przeszkód, żebyś próbowała tak nazwać dziecko. Opisz tylko reakcję urzędników w USC.
    • dalenia Re: Karissa 10.07.12, 15:02
      Coś mi przeszkadza w tym imieniu. Może to "ss" sprawia, że całość ma wg mnie pretensjonalny wydźwięk? Coś jak Marissa, Wanessa itp.
      • milamala Re: Karissa 10.07.12, 16:15
        To zalezy co dla kogo jest pretensjonalne.
        • dalenia Re: Karissa 10.07.12, 17:46
          Nie bardzo rozumiem, jaki to ma związek z moją wypowiedzią? Chyba wyraźnie napisałam, że WG MNIE jest pretensjonalne ...
    • ksiezna_pani1 Re: Karissa 10.07.12, 18:20
      Nie podoba mi się to imię. Według mnie brzmi sztucznie - nie bierz tego do siebie.
      • milamala Re: Karissa 11.07.12, 10:33
        Nie biore tego do siebie. To nie jest imie z ktorym w jakikolwiek sposob jestem zwiazana lub bede. To pierwsze lpesze imie jakie rzucilo mi sie na facebooku i tyle.
        Ha ha ha, nei byl to test, ale wyszlo na to, ze imiona rowniez sie podobaja/nie podobaja pod katem tego ktory je na forum umiesci. Fajne. Moze mi sie uda w ten sposob obrzydzic niektore imiona, albo wrecz przeciwnie. Taka mala manipulacja.
        • gaudencja Re: Karissa 11.07.12, 10:42
          Przykre, ze tak nisko cenisz swoich dyskutantow, iz sądzisz, że osoba prezentująca imię ma wpływ na jego ocenę w wątku. Na twoim miejscu rozważyłabym w tej sytuacji zmianę forum, na którym się udzielasz.
          • ksiezna_pani1 Re: Karissa 11.07.12, 11:49
            gaudencja napisała:

Na twoim miejscu rozważyłabym w tej sy
            > tuacji zmianę forum, na którym się udzielasz.
            >

Jestem tego samego zdania.
            • milamala Re: Karissa 11.07.12, 14:56
              Znam taka co tez dostala taka propozycje i to nie jedna, a watek w tej sprawie rozrosl sie do 300 wpisow. Jakos sie tym nie przejela.
              • gaudencja Re: Karissa 11.07.12, 18:55
                I dlatego wystepuje teraz pod innym nickiem? Bo pod tamtym już jej tu dawno nie było. Jej zawdzięczamy wprowadzenie przez administrację "gazety" obowiązkowego logowania na forum.
                • gaudencja Re: Karissa 11.07.12, 18:57
                  ...oczywiście zupełnym przypadkiem obie piszecie z Holandii.
                  • milamala Re: Karissa 12.07.12, 00:52
                    obie? coz ... bez komentarza
                • ksiezna_pani1 Re: Karissa 11.07.12, 18:59
                  gaudencja napisała:

> I dlatego wystepuje teraz pod innym nickiem? Bo pod tamtym już jej tu dawno nie
                  > było. Jej zawdzięczamy wprowadzenie przez administrację "gazety" obowiązkowego
                  > logowania na forum.

Czyżby jutkawojtkowska?
                  • gaudencja Re: Karissa 11.07.12, 19:06
                    Nie, dmuchawce. Wypada na forum poinformować o zmianie nicka (choć bezsensowne jest mówienie tego osobie, która bez żenady wystepowała juz tu pod bodaj 20 nickami.

Że też tego wcześniej nie zauważyłam.
                    • ksiezna_pani1 Re: Karissa 11.07.12, 19:16
                      gaudencja napisała:

> Nie, dmuchawce. Wypada na forum poinformować o zmianie nicka (choć bezsensowne
                      > jest mówienie tego osobie, która bez żenady wystepowała juz tu pod bodaj 20 nic
                      > kami.

20 nicków - niezły dorobek. A jak brzmiały jej wcześniejsze nicki?

> Że też tego wcześniej nie zauważyłam.

Zdarza się.
                      • ksiezna_pani1 Re: Karissa 11.07.12, 19:20
                        (choć bezsensowne
                        > jest mówienie tego osobie, która bez żenady wystepowała juz tu pod bodaj 20 nic
                        > kami.

Mówisz o mnie?
                        • gaudencja Re: Karissa 11.07.12, 22:21
                          Nie o Tobie i mam nadzieję, że nie uderzyłam w stół? wink Milamala występowała jako gość pod miliardem różnych nicków, ponadto jako dmuchawcelatawe i zapewne pod licznymi innymi nickami, których jeszcze nie namierzyliśmy. Ergo jest trollem, a zatem nie należy jej karmić.
                          • ksiezna_pani1 Re: Karissa 11.07.12, 22:25
                            gaudencja napisała:

> Nie o Tobie i mam nadzieję, że nie uderzyłam w stół? wink Milamala występowała j
                            > ako gość pod miliardem różnych nicków, ponadto jako dmuchawcelatawe i zapewne p
                            > od licznymi innymi nickami, których jeszcze nie namierzyliśmy. Ergo jest trolle
                            > m, a zatem nie należy jej karmić.

Nie, tylko zabrzmiało to tak, jakbyś mi coś sugerowała smile Jestem grzeczna.

• milamala Re: Karissa 12.07.12, 10:19
                              cyt. Nie, tylko zabrzmiało to tak, jakbyś mi coś sugerowała Jestem grzeczna.

A wlasnie, ze nie bylas grzeczna.
                              Slowo daje musze sprowadzic znajomych na forum, bo robi sie eksytujaco. Sprubuje forum rozreklamowac na internecie.
                              Forumowiczka mowi do moderatorki: alez ja bylam grzeczna. Musza to inni tez zobaczyc. Nie moge takich atrakcji zachowywac tylko dla siebie.
                              Pozdrawiam wszystkich radosnie.
                              • ksiezna_pani1 Re: Karissa 12.07.12, 15:22
                                milamala napisała:

> A wlasnie, ze nie bylas grzeczna.

Taaa i co jeszcze powiesz?

> Slowo daje musze sprowadzic znajomych na forum, bo robi sie eksytujaco. Sprubuj
                                > e forum rozreklamowac na internecie.
                                > Forumowiczka mowi do moderatorki: alez ja bylam grzeczna. Musza to inni tez zob
                                > aczyc. Nie moge takich atrakcji zachowywac tylko dla siebie.
                                > Pozdrawiam wszystkich radosnie.

Tak, tak sprowadź znajomych, niech się dowiedzą z kim się zadają wink wink
                          • milamala Re: Karissa 12.07.12, 00:57
                            20 nickami , ktorych nie namierzyliscie! Ale fajnie sie robi. Widze, ze bede tu wpadac czesciej, bo robi sie tak coraz ciekawiej tak hard-paranoicznie.
                            Milej nocki na tropieniu i sledzeniu. Jutro sprawdze efekty.
                            • ksiezna_pani1 Re: Karissa 12.07.12, 15:26
                              milamala napisała:

Widze, ze bede tu wpadac czesciej,

Pod nowymi nickami? wink
                              • milamala Re: Karissa 13.07.12, 11:24
                                cyt. "Pod nowymi nickami? wink"

Pod dziesiecioma roznymi, albo i wiecej, zapewnie wam ekscytujaco-paranoidalne noce sprawdzania a sobie radosc dnia nastepnego przy czytaniu.
                    • milamala Re: Karissa 12.07.12, 00:54
                      20 nickami? Taaaaak... az tyle potrzebujesz?
                • milamala Re: Karissa 12.07.12, 00:52
                  Inny nick, hm... a nawet czasem inny komputer. Straszne.
        • aneladgam Re: Karissa 11.07.12, 10:49
          milamala napisała:

> Ha ha ha, nei byl to test, ale wyszlo na to, ze imiona rowniez sie podobaja/nie
          > podobaja pod katem tego ktory je na forum umiesci.

skąd taki wniosek?
          czyżbym miała nagle polubić podwójne -s- w imionach, gdyby o Karissę zapytał kto inny?
          • milamala Re: Karissa 11.07.12, 11:37
            Nie wiem, nie wnikam, sama sobie musisz odpowiedziec na to pytanie.
            • aneladgam Re: Karissa 11.07.12, 14:54
              na drugie pytanie odpowiedź znam - brzmi: "Nie".
              odpowiedz proszę na pierwsze
              • aneladgam Re: Karissa 12.07.12, 10:24
                to mi wystarcza za odpowiedź, dziękuję smile
        • ksiezna_pani1 Re: Karissa 11.07.12, 11:48
          milamala napisała:

> Ha ha ha, nei byl to test, ale wyszlo na to, ze imiona rowniez sie podobaja/nie
          > podobaja pod katem tego ktory je na forum umiesci. Fajne. Moze mi sie uda w te
          > n sposob obrzydzic niektore imiona, albo wrecz przeciwnie. Taka mala manipulacj
          > a.

Czy ja dobrze zrozumiałam? Twierdzisz, że na m.in. moją ocenę wpłynęło to, że Ty jesteś założycielką tematu? Przecież to jest śmieszne! To imię nie spodobało by mi się nawet, gdyby zapytała o nie Gaudencja, moja koleżanka, babcia, siostra, mama lub sąsiadka. Nie podoba mi się i tyle. Moje imiona też wielu się nie podobają - uważam to za coś normalnego, nie mam o to żalu, bo każdy ma inny gust. Ale rozumiem, że Ty wiesz "lepiej". A co do twych testów i manipulacji, to z całym szacunkiem, ale rozbawiłaś mnie.
          • milamala Re: Karissa 11.07.12, 14:57
            ""A co do twych testów i manipulacji, to z
            > całym szacunkiem, ale rozbawiłaś mnie"

Mnie tez rozbawil ten watek.
            • ksiezna_pani1 Re: Karissa 11.07.12, 15:35
              milamala napisała:

>
              > Mnie tez rozbawil ten watek.

Nie rozumiem, co Ciebie tak rozbawiło? Czy nadal nie możesz zrozumieć tego, że każdy ma inny gust i nie każdemu podoba się Karissa? I nie ważne kto pyta.
              • milamala Re: Karissa 11.07.12, 21:34
                Co mnie rozbawilo?
                Ano, taka nieskomplikowana podatnosc niektorych na manipulacje.
                • ksiezna_pani1 Re: Karissa 11.07.12, 22:18
                  milamala napisała:

> Co mnie rozbawilo?
                  > Ano, taka nieskomplikowana podatnosc niektorych na manipulacje.

Kochana, kochana powinnaś jeszcze poćwiczyć, bo mistrzynią manipulacji to Ty nie jesteś smile albo przestać się wygłupiać wink
                  • milamala Re: Karissa 12.07.12, 00:40
                    Mistrzynia? ba ... nawet nie zamierzalam manipulowac, a mimo to tak latwo poszlo.
                    • ksiezna_pani1 Re: Karissa 12.07.12, 15:27
                      milamala napisała:

> Mistrzynia? ba ... nawet nie zamierzalam manipulowac, a mimo to tak latwo poszl
                      > o.

Już mnie nudzisz.
                      • milamala Re: Karissa 13.07.12, 11:26
                        cyt. "Już mnie nudzisz"

Najwyrazniej nie az tak bardzo cie nudze, skoro sledzisz kazda moja wypowiedz i ja tak doglebnie analizujesz. Nawet ja juz nie ogarniam wszsytkich swoich wypowiedzi, ale za to ty robisz to doskonale.
                        • ksiezna_pani1 Re: Karissa 13.07.12, 11:53

> Najwyrazniej nie az tak bardzo cie nudze, skoro sledzisz kazda moja wypowiedz i
                          > ja tak doglebnie analizujesz. Nawet ja juz nie ogarniam wszsytkich swoich wypo
                          > wiedzi, ale za to ty robisz to doskonale.

Chciała byś wink Marzenia ściętej głowy tongue_out
        • olianka Re: Karissa 11.07.12, 12:03
          Masz bardzo wysokie mniemanie o sobie. IMO zbyt wysokie.
          Karissa mi się nie podoba, podobnie jak nie podoba mi się Karina i Wanessa. Ale za to lubię Melissę i gdybyś to o nią zapytała, to nie miałoby dla mnie znaczenia czy lubię Ciebie, czy też nie, tylko wypowiedziałabym się o imieniu.
          • milamala Re: Karissa 11.07.12, 14:58
            "Masz bardzo wysokie mniemanie o sobie. IMO zbyt wysokie. "
            szybko sie ucze od niektorych na forum.
            • eo_wina Re: Karissa 11.07.12, 15:57
              Karissa - gdyby ktos przedstawil mi takim imieniem dziewczynke, a ja mialabym zamkniete wowczas oczy - natychmiast pod powiekami ukazalaby mi sie malutka ciemnoskora dziewuszka - no taka konotacja i juz.
              I tak jak Olianka - lubie Melisse smile
              • milamala Re: Karissa 11.07.12, 21:07
                A to nawet sympatyczne skojarzenie: malutka czarnoskora dziewuszka. Mnie chyba tez bysie tak skojarzylo.
    • paula.anna Re: Karissa 12.07.12, 16:48
      Dlaczego tak często długie wątki okazują się mało na temat imion? Wchodzę, a tam co?

Dziwię się Wam, stałym bywalczyniom, że jednak karmicie trolle itp "gości". Przecież z góry wiadomo, że nic do nich nie trafi- wiedzą swoje i wiedzą "najlepiej" big_grin
      Że "Polacy nie mają odwagi" itp, itd.
      • gaudencja Re: Karissa 12.07.12, 23:08
        Póki milamala nie była w sposób oczywisty dmuchawcami, można bylo ją jeszcze poważnie traktować - jako tako. Choć Bogiem a prawdą znalazłam teraz, guglując ją, trolliczny epizod także i z użyciem tego właśnie nicka. Masz oczywiście rację, że nie należy jej karmić.
        • paula.anna Re: Karissa 13.07.12, 11:38
          No dla mnie takie "dyskusje" są jakoś wyjątkowo irytujące wink
          JA nie widzę w nich sensu, co oczywiście nie oznacza, że go nie ma.
          Oczywisty troll czy nie, czasem widać, że do kogoś żadne argumenty nie trafiają, że ma własny, jedynie słuszny pogląd na wszystko. I niech ma smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.