Dodaj do ulubionych

Ranking imion męskich 2012, wyniki

30.07.12, 13:56
Dziękujemy za udział w tegorocznym rankingu imion męskich!
Tegoroczni zwycięzcy to (po zsumowaniu głosów pozytywnych i negatywnych): Jeremi, Michał i Feliks!

Poniżej przedstawiam listę zwycięskich imion:
15,5 Jeremi
13 Michał
10,5 Feliks
------------
10 Gustaw
8,5 Leonard
8 Adam
Antoni
7,5 Jerzy
6,5 Ludwik
6 Aleksy
Maksymilian
Maurycy
5,5 Joachim
5 Cyprian
Konstanty
4,5 Kornel
Olgierd
4 Aleksander
Bruno
Fryderyk
Wincenty
3 Jonasz
Leopold
2,5 Julian
2 Cyryl
Zachary
1,5 Franciszek
Kajetan
-1,5 Nikodem

Głosów negatywnych NIE otrzymały imiona: Aleksy, Antoni, Gustaw, Jonasz, Leopold i Maurycy.
Obserwuj wątek
    • mossiam Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 14:09
      Dziękujemy, Olianko smile

Jeremi mi się podoba, i jemu, i Feliksowi wróżę rosnącą (choć nie obłędną) popularność. Zdziwiłam się, że Michał tak wysoko, prędzej bym niewiele mniej popularnych Adama czy Maksymiliana widziała na tym miejscu.
      • ksiezna_pani1 Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 17:05
        mossiam napisała:

>
        > Jeremi mi się podoba, i jemu, i Feliksowi wróżę rosnącą (choć nie obłędną) popu
        > larność.

Obawiam się, że Jeremiemu grozi obłędna popularność uncertain Nie zdziwiłabym się, gdyby Jeremi znalazłby się w pierwszej 20. lub nawet 10. Jego popularność szybko rośnie nawet na prowincji uncertain Jeśli chodzi o Feliksa, to boje się, że podzieli los innych serialowych imion (mały Feliks jest -, jeśli się nie mylę - w "na dobre i na złe") i przez to straci, to "coś". Wiesz, co dzieje się z imionami, które pojawiają się w popularnych serialach. A ostatnio wybrałam się do pewnego salonu fryzjerskiego, w którym panie fryzjerki oszalały na punkcie Feliksa, zresztą nie tylko one, bo coraz częściej słyszę i czytam o małych Felkach uncertain
      • megan.79 Do Mossiam 30.07.12, 18:11
        Mossiam-co u Ciebie?
        smile
        • mossiam Re: Do Mossiam 30.07.12, 23:48
          megan.79 napisała:
          > Mossiam-co u Ciebie?
          > smile

Jeszcze jakieś 3 do 6 tygodni i będzie Leon po drugiej stronie smile
          Dziękuję za pamięć! A co u Was?
          • megan.79 Re: Do Mossiam 31.07.12, 08:55
            Koniecznie pochwal się jak się Leon pojawi!
            U nas też ma być Leoś(Leonard Antoni-w sumie dałam mężowi wybrać imiona,bo sama chyba bym nie dała rady zdecydować się),ale w listopadzie.
            Pozdrawiam!
            • mossiam Re: Do Mossiam 31.07.12, 11:56
              megan.79 napisała:
              > Koniecznie pochwal się jak się Leon pojawi!

Na pewno dam znać : )

> U nas też ma być Leoś(Leonard Antoni-w sumie dałam mężowi wybrać imiona,bo sama
              > chyba bym nie dała rady zdecydować się),ale w listopadzie.

Bardzo, ale to bardzo się cieszę! Gratuluję i trzymam kciuki. A wybór imion doskonały, więc słowa uznania dla męża. Oj, zaroi się niebawem od tych Leosiów... wink
              • megan.79 Re: Do Mossiam 31.07.12, 18:18
                Mossiam-szczerze mówiąc tak byłam pewna trzeciej córki,że w przypadku syna(i pierwszego wnuka w rodzinie)dałam mężowi wybór.Wcześniej był za Jeremim,ale zdecydowanie wybrał Leosia,a ja cieszę się,że już podjęta decyzja.Co do popularności- bylismy długo nad morzem i było pełno dzieci-nawet Ida i Jeremi się trafili,a Leona ani jednego,więc myślę(choć może to być mylne wrażenie),że minie jeszcze trochę czasu zanim w piaskownicy czy w klasie spotka się kilku Leonów.
                • mossiam Re: Do Mossiam 31.07.12, 21:45
                  W moim mieście minie na pewno jeszcze więcej czasu, więc nie martwię się na zapas. A pierwszy synek i wnuczek - no, no, zaszczytne stanowisko smile U nas w sumie jeszcze o krok dalej - pierwszy wnuk w ogóle, z obu stron, a nawet pierwszy maluch wśród przyjaciół. Za dobrze mu będzie wink
            • dalenia OT 31.07.12, 18:41
              megan.79 napisała:
              > U nas też ma być Leoś(Leonard Antoni-w sumie dałam mężowi wybrać imiona,bo sama
              > chyba bym nie dała rady zdecydować się),ale w listopadzie.

Super, gratuluję!! smile
    • dalenia Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 15:11
      Michał? Ale numer, w życiu bym się go tu nie spodziewała! Jeremi i Feliks w moim stylu, więc siem cieszem wink O, Gustaw i Maurycy bez negatywnych głosów też mnie miło zaskoczyli.

Olianko, trzeba chyba Cię ozłocić za te rankingi - dzię-ku-je-my! smile
      • olianka Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 17:33
        Ależ nie ma za co!
        Obawiam się jednak, że żeńskiego jeszcze dziś nie doliczę do końca, ale jutro powinien być.
        I mnie Michał wielce zaskoczył.
    • corianna Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 15:17
      a zatem Michal jest niesmiertelny smile
      ciesze się, lubie to imię :
      zadziwia wysoka pozycja Jerzego, wogole nie spotykam malych chlopcow o tym imieniu.
      • domi_33 Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 15:30
        ale się cieszę z tego Feliksa, choć trochę też mi w serduszku żal. smile
        Jeremi też fajny, no a z Michała też jestem bardzo zdziwiona. nie w moim guście i szalenie popularny się wydaje. no chociaż sentyment z dzieciństwa do pana Michała mam, szaleńczo się w nim kochałam.
        • ksiezna_pani1 Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 16:28
          domi_33 napisała:

> ale się cieszę z tego Feliksa, choć trochę też mi w serduszku żal. smile

To tak jak ja smile
    • ksiezna_pani1 Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 16:36
      O Jeremi znowu na pierwszym miejscu! Już po raz IV smile Dziwi mnie wysoka pozycja Michała i Adama (nie przepadam) i niska Franciszka.
    • megan.79 Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 18:10
      Leonard tak wysoko,fajniesmile
    • abiela Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.07.12, 23:53
      Michał to największe zaskoczenie!!!! Zupełnie się nie spodziewałam i ten fakt mnie nie cieszy. Jeremi i Feliks bbardzo mi się podobają, a najbardziej Gustawsmile
    • gaudencja Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 31.07.12, 00:05
      Bardzo się cieszę z Jeremiego. Michał mnie nie cieszy - lubię to imię, ale jest zdecydowanie zanadto popularne jak na mój gust. Za Feliksem nie przepadam - wolę Felicjana.
    • mafelma Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 29.11.12, 20:22
      Olianka, a napisz proszę jak powstał ten ranking? Ile było głosów? Niestety pierwszy raz tu weszłam więc nie zdążyłam wziąć udziału w głosowaniu...
    • nati_28 Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.11.12, 09:04
      W Feliksie się zakochałam. Rozbrajające imię! Michał - faktycznie nieśmiertelny. Zresztą to imię sprawdza się w każdym wieku, począwszy od niemowlaka, a skończywszy na starszym panu. Tylko zbyt popularny. Sama nadałam to imię wiele lat temu i syn je lubi, jedynie przeszkadza mu nieco popularność tego imienia. Jeremi nigdy mnie nie zachwycał, ale doceniłabym u kogoś wyłącznie ze względu na pewną oryginalność, choć też zaczynam mu wróżyć popularność.

Pozostałe;

Gustawa uwielbiam. Leonard zaczyna być popularny aż nadto. Zresztą wolę Leona. Szaleję za Maurycym. Podoba mi się Kornel, Konstanty, Cyprian, Brunon zamiast Bruna, Wincenty, Jonasz, Zachary.

Doceniam Fryderyka, Leopolda.

I cieszy, że Gustaw i Maurycy - nie otrzymali negatywnych głosów.

Generalnie rzecz ujmując: w większości świetne imiona!
      • almostsure Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.11.12, 10:21
        Nati, wydaje mi się, że Leonard jest jednak nadal bardzo rzadki. W WnŚ pojawia się sporadycznie.
        Popularny jest chyba tylko na tym forum. Ty piszesz że "aż nadto popularny"-z czego wnioskujesz?
        • nati_28 Re: Ranking imion męskich 2012, wyniki 30.11.12, 11:42
          Z for rówieśniczych również, ale może faktycznie się rozpędziłam, bo w moim otoczeniu nie ma zbyt wielu małych Leonów czy Leonardów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.