aniadm 29.06.04, 13:45 Wczoraj na liście lekarzy widziałam zupełnie nowe (dla mnie) imię: Bratysława Dla mnie do tej pory to była wyłącznie nazwa geograficzna. Jednak fakt, że było słowiańskie imię Brzetysław/a, może to jakas forma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: nowe imię 29.06.04, 14:36 Lezalam kiedys w szpitalu z pania o imieniu Bracislawa, mowilismy na nia pani Bratka. Mam warzenie, ze to podobny zrodloslow? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: nowe imię 29.06.04, 15:28 Paris Hilton , Bratysława Kowalska ;] ale to calkiem fajna rzecz- miasta i nazwy geograficzne zrodlo imion dla dzieci - Rzym, Wenecja, Neapol, Saragossa, Barcelona, Kadyks,Florencja, Liguria, Emilia /stare/ /hiszpanskie i wloskie nawet pasuja ;]/ Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: nowe imię 29.06.04, 19:07 W USA jest moda na imiona "geograficzne" - Brooklyn, Madison, Cheyenne, Chelsea, Florence, Venetia (te dwa akurat stare), Brittany, Paris, Ireland, a nawet London, Asia (jako kontynent, nie nasza Joanna ), Amsterdan itp. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: nowe imię 06.07.04, 11:47 Witaj ! nigdy nie dalabym dziecku tak na imie.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś