zaino 02.07.04, 07:46 Pod koniec lipca rodzi moja koleżanka. Nie chciała znać płci dziecka i ... szukamy imienia dla maluszka. Jest kilka opcji, proszę Was o doradztwo. Dodam, że dzidziuś ma już starsze siostry Madzię i Matyldzię. Imiona dla chłopca- Maciek, Tomek, Adrian i Karol. Imiona dla dziewczynki- Alicja, Inez, Daria i Zuzia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imię dla dzidziusia 02.07.04, 09:00 zaino napisała: > Imiona dla chłopca- Maciek, Tomek, Adrian i Karol. Żadne mnie nie zachwyca, wykluczyłabym Adriana, a poza tym nie potrafiłabym wskazać najładniejszego. Moze ew. Karol. > Imiona dla dziewczynki- Alicja, Inez, Daria i Zuzia. Inez nie, Daria też niekoniecznie - zostaje Zuzia, która teraz jest baaardzo popularna, oraz Alicja, która też jest ślicznym imieniem, a jeszcze nie jest tak popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 Re: Imię dla dzidziusia 02.07.04, 09:38 Mnie z tych imion, które podałaś najbardziej podoba się Tomek i Alicja. Ale to naprawdę sprawa indywidualnego gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Imię dla dzidziusia 02.07.04, 10:29 ja dałabym na imie Zuzia albo Alicja, a dla chłopca Maciek koniecznie, jeśli już są dwie siostry na M... Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Imię dla dzidziusia 02.07.04, 10:45 zaino napisała: > Pod koniec lipca rodzi moja koleżanka. Nie chciała znać płci dziecka i ... > szukamy imienia dla maluszka. Jest kilka opcji, proszę Was o doradztwo. > Dodam, że dzidziuś ma już starsze siostry Madzię i Matyldzię. > Imiona dla chłopca- Maciek, Tomek, Adrian i Karol. > Imiona dla dziewczynki- Alicja, Inez, Daria i Zuzia. Witaj Z podanych imion wybrałabym dla chłopca Maciusia , a dla dziewczynki... - nie mam pojecia, ale chyba żadne z tych , ktore wypisałaś. Zuzia jest najładniejsze, ale ostatnio często nadawane. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla dzidziusia 02.07.04, 10:48 Z chlopiecych imion podoba mi sie tylko Tomek i Maciek - ten ostatni prosi sie az, biorac pod uwage imiona starszych siostr. Z dziewczecych podoba mi sie Inez, ale mam wrazenie, ze w PL bedzie brzmialo pretensjonalnie i nie pasuje do imion siostr. Moim zdaniem do kompletu pasuje jedynie Alicja. A tak naprawde, zadne z tych imion mnie nie zachwyca. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Imię dla dzidziusia 02.07.04, 11:52 Dla chlopca najbardziej podoba mi sie Tomek, a dla dziewczynki - tez widze tu problem. Zuzia jest zbyt oklepane, a Ala mi sie nigdy nie podobalo. Inez calkowicie odpada, Daria to taka ewentualnosc...ja mam skojarzenia od urodzenia z tym imieniem, bo kolezanka z ktora sie wychowywalam tak sie nazywala (gorzej, co sie z niej 'zrobilo' potem) dlatego trudno mi je ocenic. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Imię dla dzidziusia 02.07.04, 13:36 Mnie się najbardziej podobają Tomek i Alicja, z podanych przez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Imię dla dzidziusia 02.07.04, 15:33 Kobiety sprawa jest poważna. Będę matką chrzestną tego brzdąca. Adrian mi się nie podoba. Natomiast Inez z Darią kiepsko pasują do imion starszych sióstr. Chcę mieć chrześniaka o fajnym imieniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: Imię dla dzidziusia 03.07.04, 17:33 Cześć, To ja może kilka własnych propozycji, może coś się Wam spodoba: chłopczyk - Maciek (fajny), chociaż bardzo, bardzo podobają mi się np. Maurycy i Miron (ostatnio mój debeściak) dziewczynka - niestety nic z zestawu, ale może np. Marta , Helena, Marianna Pozdrawiam, Marta, mama Gutka (8.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
martael Re: Imię dla dzidziusia 03.07.04, 17:35 I zapomniałam... Dziewczynka - Maria - to byłoby to! Odpowiedz Link Zgłoś