4lasica 18.09.12, 16:04 zupełnie zapomniałam o istnieniu tego imienia co wy dziewczyny na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poziomkazlasu Re: Wiktor 18.09.12, 17:47 Żeńska wersja Wiktoria mi się podoba, ale Wiktor niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bociannakominie Re: Wiktor 19.09.12, 08:20 poziomkazlasu napisał(a): > Żeńska wersja Wiktoria mi się podoba, ale Wiktor niestety nie. A ja czuję zupełnie odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Wiktor 18.09.12, 17:49 Podoba mi się. Wiktorów jest znacznie mniej niż Wiktorii, a to plus tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Wiktor 18.09.12, 17:59 Do mnie nie przemawia. Jest w pierwszej 20-stce najpopularniejszych imion męskich. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wiktor 18.09.12, 19:57 Nie lubię; dopiero od niedawna zaczęło być dla mnie strawne, wcześniej było na czarnej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wiktor 18.09.12, 21:00 Ehh ... Ja o nim niestety nie zapomniałam, co rusz spotykam jakiegoś Wiktora. Mnie się zupełnie nie podoba, wręcz za nim nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wiktor 18.09.12, 21:24 co my na to, że zapomniałaś? czy co my na to imię? Wiktor niespecjalnie mi się podoba, za to baaaaaarrrrrrdzo lubię Witolda Odpowiedz Link Zgłoś
merche Re: Wiktor 18.09.12, 21:56 a nam ostatnio ksiądz prawie ochrzcił Wiktora, ale na szczęście zdążyliśmy go poprawić na Witolda Wiktora raczej bym nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wiktor 18.09.12, 21:33 Podoba mi się, bardziej niż Twoje wcześniejsze typy męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Wiktor 19.09.12, 02:00 Cała masa innych osób nie zapomniała... 2011 rok - Wiktor na miejscu 13, 2010 rok - Wiktor na miejscu 10, 2009 rok - Wiktor na miejscu 8. Ciągle w pierwszej 20-tce, mnie zupełnie się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Wiktor 19.09.12, 14:02 dal mnie neutralne, zdecydowanie zbyt popularne. W każdej klasie i grupie przedszkolnej jest teraz przynajmniej jeden Wiktor. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: Wiktor 19.09.12, 22:02 kiedyś podobało mi się, choć wydawało mi się "staroświeckie" - mój dziadek miał tak na imię. potem poznałam Wiktora, który budził we mnie mieszane uczucia i imię zaczęło się stawać bardziej popularne. a gdy Jaś poszedł do przedszkola w jego grupie było trzech Wiktorów i zaobserwowałam prawdziwy "wysyp" chłopców o tym imieniu. przynajmniej w naszym mieście. i wielu z nich to prawdziwe łobuziaki uważam je za dość ładne, ale wśród popularnych inne podobają mi się bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Wiktor 19.09.12, 23:03 Zawsze bardzo lubiłam Wiktora. Teraz stał się bardziej popularny (co dla mnie jest minusem), ale nadal mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Wiktor 20.09.12, 13:58 Nie przepadam za Wiktorem, ale jest dla mnie o niebo ładniejszy niż np Krystian, którego brałaś pod uwagę.... Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Wiktor 22.09.12, 10:56 Kiedyś bardzo mi się podobało i gotowa byłam tak nazwać syna (teoretycznie, bo na rodzinę było odrobinę za wcześnie). Widocznie jednak sporo ludzi myślało tak samo, bo imię się w międzyczasie spopularyzowało, osłuchało i chęć mi przeszła. U kogoś OK, ale zdecydowanie wolę Witolda a także Wincentego i Wawrzyńca. Odpowiedz Link Zgłoś
kika989 Re: Wiktor 24.09.12, 11:02 ani Wiktor ani Wiktoria zupelnie mi sie nie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
karolinahh1 Re: Wiktor 24.09.12, 13:46 Wiktor kojarzy mi się z bardzo wysokim facetem, ale nie dałabym synkowi tak na imię Odpowiedz Link Zgłoś
jagnaborynowa Re: Wiktor 26.09.12, 12:54 Mój ośmiomiesięczny synek ma tak na imię. I imię jak dotąd mi się podoba. Pewnie są regiony gdzie imię jest bardziej popularne lub mniej (statystycznie jest ono dość popularne), ale w moim otoczeniu imienia praktycznie się nie spotyka. W swoim życiu znałam osobiście tylko jednego Wiktora - ciotecznego dziadka, który już dawno nie żyje, ale był pozytywną postacią, a drugi - to kolega z klasy córki. Ani mąż ani ja w ogóle nie mieliśmy pojęcia jak nazwać synka, a imię zaproponowała starsza córka i jakoś tak zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
bociannakominie Re: Wiktor 26.09.12, 15:33 karolinahh1 napisała: > Wiktor kojarzy mi się z bardzo wysokim facetem, Czyżby wpływ pana Zborowskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
jagnaborynowa Re: m.in. do Gaudencji 27.09.12, 09:21 Przeczytałam wątek o imionach nadawanych w dwudziestoleciu międzywojennym i nie pojawił się jak dotąd ani jeden Wiktor, a myślałam, że imię to było częściej w tamtym okresie nadawane. Jestem ciekawa w jakim okresie imię Wiktor było najbardziej rozpowszechnione. Może Gaudencja wie? Kiedyś odpowiedziała mi na pytanie odnośnie statystyki tego imienia. Jestem też ciekawa w jakich regionach kraju najczęściej pojawia się - może są takie dane? Odpowiedz Link Zgłoś
matyldamoja Re: m.in. do Gaudencji 27.09.12, 13:48 Mój synek ma tak na imię , słyszałam może o dwóch jeszcze w mieście, w przedszkolu na 4 grupy przedszkolne nie ma ani jednego, drugi synek będzie Ksawerek ale też słyszę że jest popularny a ja nie znam żadnego Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: m.in. do Gaudencji 27.09.12, 21:34 Tak szczegółowe dane mam z 1994 roku i wtedy najwięcej żyjących Wiktorów było urodzonych w latach 20 XX wieku. Populacje urodzone w kolejnych dekadach XX wieku od czasu przypadającego przed 1920 przez kolejne dekady aż po lata 50. były jednak dość wyrównane i kształtowały się na poziomie od 5 279 aż po 6 181 osób z każdej dekady. Dopiero w latach 60. Wiktorów zrobiło się mniej. Wyraźnie najwięcej Wiktorów żyło w dawnym woj. katowickim (4 798). W następnym w kolejności, woj. białostockim, było już ich 1 583. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnaborynowa Re: m.in. do Gaudencji 27.09.12, 22:55 No, wiedziałam, że na Gaudencję można liczyć! A swoją drogą, zaskoczyłaś mnie ilością Wiktorów na Śląsku!!! Prędzej bym obstawiała wschodnią ścianę, ponieważ imię to kojarzy mi się z naszymi wschodnimi sąsiadami i popularnością w krajach rosyjskojęzycznych, w tym na Ukrainie (obecny i poprzedni prezydent - Wiktor)... Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Wiktor 28.09.12, 12:44 Podoba sie, zenskie wydanie o dziwo tez, choc nie jestem entuzjastka zenskich odpowiednikow imion meskich. Odpowiedz Link Zgłoś