18.09.12, 16:04
zupełnie zapomniałam o istnieniu tego imienia smile co wy dziewczyny na to?
Obserwuj wątek
    • adela15 Re: Wiktor 18.09.12, 16:55
      nie podoba mi sie.
    • poziomkazlasu Re: Wiktor 18.09.12, 17:47
      Żeńska wersja Wiktoria mi się podoba, ale Wiktor niestety nie.
      • bociannakominie Re: Wiktor 19.09.12, 08:20
        poziomkazlasu napisał(a):

> Żeńska wersja Wiktoria mi się podoba, ale Wiktor niestety nie.

A ja czuję zupełnie odwrotnie!
        smile
    • nati_28 Re: Wiktor 18.09.12, 17:49
      Podoba mi się. Wiktorów jest znacznie mniej niż Wiktorii, a to plus tego imienia.
    • olinininka Re: Wiktor 18.09.12, 17:59
      Do mnie nie przemawia. Jest w pierwszej 20-stce najpopularniejszych imion męskich.
    • olianka Re: Wiktor 18.09.12, 19:57
      Nie lubię; dopiero od niedawna zaczęło być dla mnie strawne, wcześniej było na czarnej liście.
    • dalenia Re: Wiktor 18.09.12, 21:00
      Ehh ... Ja o nim niestety nie zapomniałam, co rusz spotykam jakiegoś Wiktora. Mnie się zupełnie nie podoba, wręcz za nim nie przepadam.
    • aneladgam Re: Wiktor 18.09.12, 21:24
      co my na to, że zapomniałaś? czy co my na to imię? wink
      Wiktor niespecjalnie mi się podoba, za to baaaaaarrrrrrdzo lubię Witolda smile
      • merche Re: Wiktor 18.09.12, 21:56
        a nam ostatnio ksiądz prawie ochrzcił Wiktora, ale na szczęście zdążyliśmy go poprawić na Witoldawink
        Wiktora raczej bym nie chciała.
    • gaudencja Re: Wiktor 18.09.12, 21:33
      Podoba mi się, bardziej niż Twoje wcześniejsze typy męskie.
      • uwierz_mirando Re: Wiktor 19.09.12, 02:00
        Cała masa innych osób nie zapomniała...
        2011 rok - Wiktor na miejscu 13,
        2010 rok - Wiktor na miejscu 10,
        2009 rok - Wiktor na miejscu 8.
        Ciągle w pierwszej 20-tce, mnie zupełnie się nie podoba.
    • czarna.perla Re: Wiktor 19.09.12, 14:02
      dal mnie neutralne, zdecydowanie zbyt popularne. W każdej klasie i grupie przedszkolnej jest teraz przynajmniej jeden Wiktor.
    • dvoicka Re: Wiktor 19.09.12, 22:02
      kiedyś podobało mi się, choć wydawało mi się "staroświeckie" - mój dziadek miał tak na imię.
      potem poznałam Wiktora, który budził we mnie mieszane uczucia i imię zaczęło się stawać bardziej popularne.
      a gdy Jaś poszedł do przedszkola w jego grupie było trzech Wiktorów i zaobserwowałam prawdziwy "wysyp" chłopców o tym imieniu. przynajmniej w naszym mieście. i wielu z nich to prawdziwe łobuziaki wink
      uważam je za dość ładne, ale wśród popularnych inne podobają mi się bardziej smile
      • dasza_dm Re: Wiktor 19.09.12, 23:03
        Zawsze bardzo lubiłam Wiktora. Teraz stał się bardziej popularny (co dla mnie jest minusem), ale nadal mi się podoba.
    • paula.anna Re: Wiktor 20.09.12, 13:58
      Nie przepadam za Wiktorem, ale jest dla mnie o niebo ładniejszy niż np Krystian, którego brałaś pod uwagę....
    • mrs.g Re: Wiktor 20.09.12, 15:23
      jest u mnie na liscie, baaardzo wysoko
    • quasi.modo Re: Wiktor 22.09.12, 10:56
      Kiedyś bardzo mi się podobało i gotowa byłam tak nazwać syna (teoretycznie, bo na rodzinę było odrobinę za wcześnie). Widocznie jednak sporo ludzi myślało tak samo, bo imię się w międzyczasie spopularyzowało, osłuchało i chęć mi przeszła. U kogoś OK, ale zdecydowanie wolę Witolda a także Wincentego i Wawrzyńca.
    • wimperga Re: Wiktor 22.09.12, 14:26
      Podoba mi się.
    • kika989 Re: Wiktor 24.09.12, 11:02
      ani Wiktor ani Wiktoria zupelnie mi sie nie podobaja
      • karolinahh1 Re: Wiktor 24.09.12, 13:46
        Wiktor kojarzy mi się z bardzo wysokim facetem, ale nie dałabym synkowi tak na imię
        • jagnaborynowa Re: Wiktor 26.09.12, 12:54
          Mój ośmiomiesięczny synek ma tak na imię. I imię jak dotąd mi się podoba. Pewnie są regiony gdzie imię jest bardziej popularne lub mniej (statystycznie jest ono dość popularne), ale w moim otoczeniu imienia praktycznie się nie spotyka. W swoim życiu znałam osobiście tylko jednego Wiktora - ciotecznego dziadka, który już dawno nie żyje, ale był pozytywną postacią, a drugi - to kolega z klasy córki. Ani mąż ani ja w ogóle nie mieliśmy pojęcia jak nazwać synka, a imię zaproponowała starsza córka i jakoś tak zostało...
        • bociannakominie Re: Wiktor 26.09.12, 15:33
          karolinahh1 napisała:

> Wiktor kojarzy mi się z bardzo wysokim facetem,

Czyżby wpływ pana Zborowskiego wink?

• jagnaborynowa Re: m.in. do Gaudencji 27.09.12, 09:21
            Przeczytałam wątek o imionach nadawanych w dwudziestoleciu międzywojennym i nie pojawił się jak dotąd ani jeden Wiktor, a myślałam, że imię to było częściej w tamtym okresie nadawane. Jestem ciekawa w jakim okresie imię Wiktor było najbardziej rozpowszechnione. Może Gaudencja wie? Kiedyś odpowiedziała mi na pytanie odnośnie statystyki tego imienia. Jestem też ciekawa w jakich regionach kraju najczęściej pojawia się - może są takie dane?
            • matyldamoja Re: m.in. do Gaudencji 27.09.12, 13:48
              Mój synek ma tak na imię , słyszałam może o dwóch jeszcze w mieście, w przedszkolu na 4 grupy przedszkolne nie ma ani jednego, drugi synek będzie Ksawerek ale też słyszę że jest popularny a ja nie znam żadnegosmile
            • gaudencja Re: m.in. do Gaudencji 27.09.12, 21:34
              Tak szczegółowe dane mam z 1994 roku i wtedy najwięcej żyjących Wiktorów było urodzonych w latach 20 XX wieku. Populacje urodzone w kolejnych dekadach XX wieku od czasu przypadającego przed 1920 przez kolejne dekady aż po lata 50. były jednak dość wyrównane i kształtowały się na poziomie od 5 279 aż po 6 181 osób z każdej dekady. Dopiero w latach 60. Wiktorów zrobiło się mniej.
              Wyraźnie najwięcej Wiktorów żyło w dawnym woj. katowickim (4 798). W następnym w kolejności, woj. białostockim, było już ich 1 583.
              • jagnaborynowa Re: m.in. do Gaudencji 27.09.12, 22:55
                No, wiedziałam, że na Gaudencję można liczyć! A swoją drogą, zaskoczyłaś mnie ilością Wiktorów na Śląsku!!! Prędzej bym obstawiała wschodnią ścianę, ponieważ imię to kojarzy mi się z naszymi wschodnimi sąsiadami i popularnością w krajach rosyjskojęzycznych, w tym na Ukrainie (obecny i poprzedni prezydent - Wiktor)...
    • milamala Re: Wiktor 28.09.12, 12:44
      Podoba sie, zenskie wydanie o dziwo tez, choc nie jestem entuzjastka zenskich odpowiednikow imion meskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.