milamala 22.10.12, 01:20 Bardzo mi sie to imie ostatnio spodobalo. Bardzo kobiece i takie lekkie w brzmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Arabella 22.10.12, 10:01 Kiedyś (kilka lat temu) oglądałam film tytułu nie pamiętam, ale tam była Mirabella/ Anabella (dokładnie nie pamiętam) i grała tam bardzo piękna aktorka o tym imieniu. W filmie była chyba księżniczką i właśnie tak mi się kojarzy. Jednak na warunki polskie brzmi zbyt ,,bajkowo" i raczej nie pasuje do polskich nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Arabella 22.10.12, 10:40 Faktycznie, teraz sobie przypomnialam, chodzila mi po glowie ta ksiezniczka, pewnie dlatgo brzmialo mi to tak kobieco i pieknie. A co do polskich nazwisk to bardzo duzo osob w Polsce nie nosi wcale polskich nazwisk. Oczywiscie, ze imie powinno pasowac do nazwiska Choc akurat kwetiie Arabelli (rodowita Holenderke) odbieram odrebnei od nazwiska. po prostu brzmienie samego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Arabella 22.10.12, 18:12 Podoba mi się I Arabella, i Anabella. W ogóle ostatnio lubię cząstkę "-bella", ale faktycznie - Olinininka ma rację, że chyba jednak zbyt bajkowe na nasze warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Arabella 22.10.12, 19:22 Mam sentyment do Arabelli, bo w dzieciństwie zaczytywałam się tą książką, ale dziecku bym nie nadała. Był jeszcze serial dla dzieci: pl.wikipedia.org/wiki/Arabela_(serial_telewizyjny) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Arabella 24.10.12, 13:42 Wolę podobną Anabellę. Arabella jest dla mnie zbyt ostra, kanciasta, jeżeli wiesz co mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś