22.10.12, 01:20
Bardzo mi sie to imie ostatnio spodobalo. Bardzo kobiece i takie lekkie w brzmieniu.
Obserwuj wątek
    • olinininka Re: Arabella 22.10.12, 10:01
      Kiedyś (kilka lat temu) oglądałam film tytułu nie pamiętam, ale tam była Mirabella/ Anabella (dokładnie nie pamiętam) i grała tam bardzo piękna aktorka o tym imieniu. W filmie była chyba księżniczką i właśnie tak mi się kojarzy. Jednak na warunki polskie brzmi zbyt ,,bajkowo" i raczej nie pasuje do polskich nazwisk.
      • milamala Re: Arabella 22.10.12, 10:40
        Faktycznie, teraz sobie przypomnialam, chodzila mi po glowie ta ksiezniczka, pewnie dlatgo brzmialo mi to tak kobieco i pieknie.
        A co do polskich nazwisk to bardzo duzo osob w Polsce nie nosi wcale polskich nazwisk. Oczywiscie, ze imie powinno pasowac do nazwiska Choc akurat kwetiie Arabelli (rodowita Holenderke) odbieram odrebnei od nazwiska. po prostu brzmienie samego imienia.
    • dalenia Re: Arabella 22.10.12, 18:12
      Podoba mi się smile I Arabella, i Anabella. W ogóle ostatnio lubię cząstkę "-bella", ale faktycznie - Olinininka ma rację, że chyba jednak zbyt bajkowe na nasze warunki.
    • gaudencja Re: Arabella 22.10.12, 19:22
      Mam sentyment do Arabelli, bo w dzieciństwie zaczytywałam się tą książką, ale dziecku bym nie nadała.
      Był jeszcze serial dla dzieci:
      pl.wikipedia.org/wiki/Arabela_(serial_telewizyjny)
    • ksiezna_pani1 Re: Arabella 24.10.12, 13:42
      Wolę podobną Anabellę. Arabella jest dla mnie zbyt ostra, kanciasta, jeżeli wiesz co mam na myśli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.