edzioszka 08.07.04, 10:58 ciekawam cóż sądzicie o tym imieniu.. już sama nie wiem, czy jest ono pochodzenia germańskiego czy staroangielskie.. jak na mój gust ma brzmienie twarde, wyniosłe, a zarazem nieco wyzywające - ale może jestem przewraźliwiona.. co do dzielności w walce mam pewne wątpliwości, a sugerowanej wybitnosci - hmmm, szczyra prawda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Edyta 08.07.04, 11:20 przepraszam, niechcący mi sie wysłało przed chwilą przedwcześnie Choc imię to nie jest na mojej liście do nadania dziecku, to zawsze mi się brdzo podobało, m.in. dlatego, że wszystkie Edyty, które znałam, były świetnymi dziewczynami. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edyta 08.07.04, 11:43 A mnie jakos srednio sie podoba. Wole Judyte. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Edyta 08.07.04, 12:10 Znam i Judytę i Edytę , ale ładniejsze jest Judyta albo tez Afrodyta :] Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edyta 08.07.04, 12:14 ale jak już nadane - można sobie wyłącznie gdybać Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 08.07.04, 12:40 Wyzywajace?! Ciekawe skojarzenia. Jak dla mnie neutralne imie, kojarzy mi sie z imieniem Agata . Zdrobnienie Edka, Edzia jak dla mnie do odstrzalu. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 08.07.04, 12:50 a Edysia? PS. dopytam - czemu z Agatą? (mnie sie ona kojarzy z Jacusiem).. jest też zdrobnienie Edda, z tego co wiem funkcjonuje również samodzielnie (okrrrropne) Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 08.07.04, 12:57 > PS. dopytam - czemu z Agatą? (mnie sie ona kojarzy z Jacusiem).. Nie wiem czemu, sama sie nad tym zastanwiam. Jak ktos powie Edyta, to mi w glowie natychmiast pojawia sie Agata i odwrotnie. Moje pokolenie nie znalo "Jacka i Agatki", nie mam tego typu skojarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 08.07.04, 13:11 Dzieki Bogu nikt z mojego pokolenia nie zna Agatki i Jacusia , jedynie ciocia mi o tym przypomina czasem :] i tak nie lubie swojego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edda 08.07.04, 13:39 A mnie imie Edda sie podoba, pochodzi ze staroislandzkiej sagi i ma piekne historyczne korzenie. No i znam jedna wspaniala Edde Aha, w wymowie jedno "d" jest polykane. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 12.07.04, 17:42 Nie mogę osądzic obiektywnie, bo mam uprzedzenia do tego imienia.Znam Edytę, która jest beznadziejna, głupia, ćwierćinteligentna, puszczalska (jej pytanie np. Czemu kucharz nosi taką białą czapeczkę?)-dodam, że ma 29 lat!No i kojarzy mi się jeszcze z Górniakową, której nie trawię! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 08.07.04, 14:37 Kiedys mi sie to imie nie podobalo, ale teraz w potoku imion cudowanych i strasznie wyszukanych Edyta wydaje sie bardzo ladnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 08.07.04, 15:15 A ja mam na imię Edyta i jestem bardzo z tego zadowolona. Gdy byłam mała, mówiono do mnie Edycia, Edytka, teraz jestem Edyta, dla mzusia Edyciulka, Edyciula (gdy coś przeskrobię). Miałam mieć na imię Sylwia, ale dzięki dziadkom nie doszło do tego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edi3 Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 09.07.04, 22:47 Ja też mam na imię Edyta i nie przeszkadza mi to. Raczej wszystko z opisu tego imienia do mnie pasuje ( skuteczność w działaniu pomaga w życiu - przynajmniej w moim.). W dzieciństwie mówiono do mnie Dusia,Edytcia,Edytka a teraz jestem Edi. Miałam mieć na imię Kamila. Imieniny w ten sam dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
sataga Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 08.07.04, 18:19 Zarówno Edyta jak i Judyta podobają mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 08.07.04, 22:11 Mnie tak samo Obydwa imiona są wg mnie równie ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
anirak1 Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja, Edka) 13.07.04, 12:23 W ogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sunny_day Re: Edyta (Edycja, Edysia, Edyseja) 16.07.04, 21:17 A mnie baaardzo się podoba. Najnowsze zdrobnienia zasłyszane w pracy: Edytor, Edytorek, Edison )) Odpowiedz Link Zgłoś