ksiezna_pani1 22.11.12, 16:40 Co powiecie na temat tego imienia? "Heliasz – imię męskie pochodzenia greckiego. Wywodzi się od słowa Helios oznaczającego Słońce. Heliasz imieniny obchodzi 20 lipca." W XX wieku nie miał nadań. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Heliasz 22.11.12, 17:40 Nie przepadam za "-aszami". Poza tym średnio mi się widzi zdrabnianie Heliasza do Helka np. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Heliasz 22.11.12, 20:18 dalenia napisała: > Nie przepadam za "-aszami". Pamiętam. Jeżeli dobrze pamiętam, to nie przepadasz też za "uszami" etc. Rozumiem. Poza tym średnio mi się widzi zdrabnianie Heliasza > do Helka np. Wg mnie to zdrobnienie jest świetne, ale kto co lubi Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Drugie imię 23.11.12, 21:25 Jakie imiona wg Was pasują do Heliasza? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię 24.11.12, 18:39 Heliasz Lubomysł Heliasz Lutosław Heliasz Lelistryj Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Drugie imię 24.11.12, 21:17 gaudencja napisała: > Heliasz Lubomysł Uważam, że ten zestaw jest najlepszy Dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Heliasz 24.11.12, 20:48 Ciekawe imię. Fajne znaczenie i zdrobnienie. Podoba mi się, a w brzmieniu kojarzy się z czymś pomiędzy Eliaszem, a Heleną Ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś