ksiezna_pani1 08.12.12, 21:20 Kolejny solenizant Co sądzicie o Romaryku? Romaryk zauroczył mnie i myślę, że ma szanse znaleźć się na mojej liście imion dla syna. Romaryk — imię męskie pochodzenia germańskiego, powstałe z elementów hrom — "sława" i rik — "pan, władca". Patronem tego imienia jest św. Romaryk, opat. Do 1994 roku nie miał nadań, a szkoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiezna_pani1 Re: Romaryk 08.12.12, 22:04 wimperga napisała: > Podoba mi się ale ja mam dziwaczny gust. Ciesze się, że Ci się podoba A co do gustu, ja też mam dziwaczny gust Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Romaryk 08.12.12, 21:59 Muszę powiedzieć, że jest naprawdę fajny! Nadaje się! Do nadania się nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Romaryk 08.12.12, 22:05 froobek napisała: > Muszę powiedzieć, że jest naprawdę fajny! Nadaje się! Do nadania się nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
murbanella Re: Romaryk 09.12.12, 11:12 Mi się kojarzy "prehistorycznie" wię w życiu bym nie dała takiego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Romaryk 09.12.12, 11:46 gaudencja napisała: > Podoba mi się, ale wolę Roderyka. Podobnie jak Ty, wolę Roderyka. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Romaryk 09.12.12, 17:50 Nie przekonuje mnie, w sumie to sama nie wiem dlaczego. Brzmi trochę jak "romantyk" i jeszcze ten "ryk" jakoś za bardzo mi się "rzuca w ucho". Jednak wolałabym Romka-Romana. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Romaryk 09.12.12, 19:38 Ja z kolei wolałabym Romaryka od Romana. "Ryk" wcale mi się nie rzuca w oczy, a imię kojarzy z rozmarynem. Odpowiedz Link Zgłoś