wanessa31 14.02.13, 09:52 Czy mozna myslic te imiona? dla mnie to zupelnie inne imiona Inga to fajne modne imie i chyba dosc malo popularne w odroznieniu do Igi. Kinga zupelnie mi sie nie podoba i przede wszystkim bardzo oklepane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corianna Re: Inga i Kinga 14.02.13, 10:38 W wymowie, bardzo podobne, niestety, wiec moze sie zdarzyc ze ktos pomyli. Szczególnie pokolennie cotek, babc, ktore nie mialo zbyt wielkiej stycznosci z tymi imionami. Bardziej znane jest imię Kinga, wiec zapewne boli cie, ze Inga jest przerabiana na Kingę. Wedlug mnie rowniez Inga jest ładniejsza, Kingi nie lubie, bo na zawsze skojarzyla mi sie zer sloniem z w pustyni i w puszczy". Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Inga i Kinga 14.02.13, 14:13 Oba ok, są dla mnie neutralne, ale bez zachwytu. Znam tylko jedną Ingę i tylko jedną Kingę. Sądzę, że niektórym może się mylić z uwagi na podobne brzmienie (różni je jedna literka). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Inga i Kinga 14.02.13, 14:23 Na pewno Inga może być mylona z Kingą, bo ta druga jest dużo popularniejsza. Mnie INga podoba się bardzo, Kinga wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Inga i Kinga 14.02.13, 19:10 Właściwie to mogę się podpisać pod Abielą Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Inga i Kinga 14.02.13, 22:54 olinininka napisał: > Sądzę, że niektórym może się mylić z uwagi na podobne brzmienie (różni je jedna > literka). Myślę podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Inga i Kinga 14.02.13, 14:52 ja ich nie mylę, jednak ta literka K robi różnicą osobiście nbardziej podoba mi się Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Inga i Kinga 15.02.13, 06:07 No niestety, to tak jak w przypadku Oliwii (ktorej nie lubie) i Liwii, (ktora ogromnie mi sie podoba) - ta jedna literka powoduje liczne pomylki. Inga podoba mi sie bardzo, Kinga troche mniej. Jednakowoz dla dwoch corek - wykluczone Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Inga i Kinga 15.02.13, 09:46 Moja córka. Inga, narzeka, że często jest nazywana Kingą. W związku z tym uważa, że jej imię jest dziwne. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Inga i Kinga 15.02.13, 10:44 Mam w najbliższym otoczeniu i Ingę, i Kingę, więc mi akurat się nie mylą. Inga dla bliskich jest Inusią, a Kinga po prostu Kingą, bo na wszelkie zdrobnienia reaguje alergicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Inga i Kinga 15.02.13, 14:26 Jako szczesliwa posiadaczka imienia Kinga wtrace swoje trzy grosze. Oklepane? No coz, zalezy co kto rozumie pod tym slowem. Ja przez cale swoje zycie spotkalam ... jedna Kinge, rok odemnie starsza oraz jedna Inge ze 2,3 lata mlodsza. Jednym slowem panie sporo po 30tce. Nie spotkalam ani jednej malej Kingi. Nikt nigdy nie pomylil Kingi z Inga. Czy odwrotnie tez tak dziala, tego nie wiem, ale moja znajoma Inga narzekala, ze ciagle ja biora za Kinge. Kinga w kazdym razie na pewno nie jest mylona z Inga. Ja bylam zawsze bardzo zadowolona z mojego imienia. Podobalo mi sie brzmienie, znaczenie i fakt, ze zawsze bylam jedyna. Po latach okazalo sie tez , ze imie jest bardzo pozytywnie odbierane przez aglojezycznych cudzoziemcow. Nigdy w Polsce nie spotkalam sie z tyloma komplementami odnosnie imienia jak w Anglii, USA czy Holandii. Imie tez jest latwe w wymowie, latwe do zapamietania. Nikt z imieniem nie robil nigdy zadnych cudow, nikt go nigdy nie przekrecal, za granica rzadko musialam powtarzac. Nawet dzisiaj poznalam na placu zabaw Holenderke, ktora troche zna Polske i gdy sie przestawialam, odpowiedziala: "jakie piekne imie, krolewskie". Zawsze przyjemne sa takie komplementy, choc wlasicwie nie zasluzone, bo mala to byla moja zasluga, ze takie imie otrzymalam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Inga i Kinga 16.02.13, 15:59 ...Inga zresztą była także w naszej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Inga i Kinga 19.02.13, 14:20 Imiona można mylić. -,- Inga może być skrótem od Kingi... Inga jest lepsze od Kingi, choć obydwa mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś