szczekuszka 18.07.04, 18:37 Hej Ostatnio spotkalam babcie, ktorej wnuczek ma na imie Teo. Jest to rdzenny Polak, rodzice mieszkaja w Warszawie, wyksztlaceni, obyci. Teo Maksymilian i typowo polskie nazwisko. Co myslicie o samym imieniu Teo?! Mnie troche szokuje. Babcia Teo mowi na niego Teofilek, moim zdaniem o wiele ladniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magher Re: Teo 18.07.04, 18:51 Teo mi się kojarzy z psem Teodorem z "Alternatyw 4" ). Moim zdaniem imię powinno być po pierwsze polskie, a po drugie dopasowane do nazwiska. Spotkałam kiedyś zestawienie Gniewka z nazwiskiem... Obrzut. Piękne imię.., ale co z tego, kiedy nie pasowało zupełnie do nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
kika25 Re: Teo 18.07.04, 19:37 Ten cały Teo od babci może mieć na imię Teodor, imię bardzo ładne i zdrobnienie również. Rzeczywiście aby najpierw wybrac i imię należy skonfrontować go z nazwiskiem, aby potem dziecko nie nabawiło sie przez rodziców nerwicy) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Teo 18.07.04, 19:42 szczekuszka napisała: > Co myslicie o samym imieniu Teo?! Mnie troche szokuje. Brrrr. Teofil, Teodor, nawet Teodozjusz, ale nie Teo! Odpowiedz Link Zgłoś