marcowa_aprilla 17.05.13, 10:55 Co proponujecie? Mi się podoba Antek ale czy pasuje? Innych pomysłow nie mam...... podpowiecie? nazwisko zaczyna sie na R i jest dwysylabowe. (w brzmieniu cos ale Gortad) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Imię dla brata Leona 17.05.13, 11:01 Jestem monotematyczna... Mi dla brata Leona świetnie pasuje Feliks. Nasz niedoszły syn najpierw miał być Leonem, potem Feliksem, do obu tych imion mam wielki sentyment. Leon i Antoni? Czemu nie? Może nie brzmi mi idealnie, jednak może być Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Imię dla brata Leona 17.05.13, 11:38 Konstanty Albert Stefan Eustachy Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imię dla brata Leona 17.05.13, 11:47 Moim zdaniem Antoni pasuje do imienia brata. Tylko ostatnio Antoni jest dość popularny z tego co pamiętam to 7 miejsce w rankingu ogólnopolskim. Dlatego zaproponuję inne imiona: Tymon, Olgierd, Edgar, Ernest, Błażej, Jeremi, Jonasz, Jeremiasz, Ignacy, Joachim Troszkę trudno doradzać do nazwiska nie znając jego pełnej wersji.Zakładając, ze to nazwisko to Rotad Joachim Rotad Tymon Rotad Ignacy Rotad pasują Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla brata Leona 17.05.13, 12:25 Leon i Antoni to taki "sztampowy" duet wg mnie. Do tego jeszcze Stanisław, Jan albo Franciszek na trzeciego Nie wiem czy to wada, czy zaleta - zależy jak na to spojrzeć. Ja bym odradzała Antoniego, bo jest teraz naprawdę popularny. Mnie od razu nasunął się Gustaw, popieram też propozycję Pauli.Anny, czyli Feliksa. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Imię dla brata Leona 17.05.13, 14:32 Antoni świetnie pasuje, ale moim zdaniem jest zbyt popularny. Może: Ignacy, Julian, Ksawery? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla brata Leona 17.05.13, 22:38 Sądzę, że Antek to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_aprilla Re: Imię dla brata Leona 17.05.13, 23:02 hmm nawet nie wiedzialam ze Leon i Antoni to jakis typowy zestaw o wlasnie przypomnialo mi sie dzieki wam imie Gustaw, zapisuję reszta z zaproponowanych mi sie nie podoba niestety..... Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Imię dla brata Leona 17.05.13, 23:06 mi też jako pierwszy Gustaw się nasunął no i zdecydowanie mniej popularny od Antka. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla brata Leona 20.05.13, 10:26 No wg mnie jest typowy, ale to, jak widać, chyba tylko moje odczucia Bardzo popieram Gustawa! Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Imię dla brata Leona 20.05.13, 08:47 Ja dla brata naszego Leosia(Leonarda)wybierałabym z tych: Jeremi(najpewniej!),Aleksy,Feliks,Maksymilian,Tymon,Tymoteusz,Mikołaj.Fajne są też Jerzy,Konstanty i Gustaw.Antoni jest super,nasz ma tak na drrugie,ale zrezygnowałabym ze względu na ogromna popularnosc(W-wa). Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Imię dla brata Leona 20.05.13, 11:31 A może: August, Edward, Florian, Fryderyk, Klemens... Leon i Gustaw - super Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Imię dla brata Leona 20.05.13, 12:46 Antek jest ok jak tez: Feliks, Gustaw czy Miron pozdrawiam Kwiecienka z Opinia --- Kuchnia Kwiecienki + Lanzarote 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
nika206 Re: Imię dla brata Leona 20.05.13, 15:37 przed przeczytaniem Twojego wpisu, pomyślałam, że do Leona pasuje właśnie Antoni ) Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Imię dla brata Leona 20.05.13, 15:45 Leon i Antoni - oba imiona bardzo lubię, tworzą dobrany zestaw. Inne moje propozycje, to Ludwik, Tobiasz, Stefan, Olgierd, Makary Odpowiedz Link Zgłoś