11.06.13, 19:48
Co sadzicie o tym imieniu, czy nie zbyt udziwnione?
Obserwuj wątek
    • abiela Re: Oriana 11.06.13, 22:10
      Znam Orianę. Podoba mi się.
    • gaudencja Re: Oriana 11.06.13, 22:16
      Jeśli prawdą jest przypuszczenie co do etymologii z behindthename, to jest ona całkiem całkiem uzasadniająca przetransferowanie go do Polski. Dla mnie osobiście imię jest w Polsce zbyt nowe i sama bym się na nie nie zdecydowała, ale brzmieniowo całkiem ładne.
    • dalenia Re: Oriana 11.06.13, 22:38
      Bardzo mi się Oriana podoba.
    • fruzielka27 Re: Oriana 11.06.13, 22:52
      Mnie się też bardzo podoba! Bardzo. I ma bardzo ładne zdrobnienie smile
    • fruzielka27 Re: Oriana 11.06.13, 22:54
      Dodam, że na pewno jest bardzo oryginalne, ale czy dziwne? Imię mojej córki 12 lat temu też było dziwne i wkoło się wszyscy osłuchali wink
    • wanessa31 Re: Oriana 12.06.13, 05:49
      Jak pierwszy raz usłyszałyście to imie, to z czym /kim Wam sie skojarzylo?

Zdrobnienie jest chyba tylko jedno Orianka/Olianka?
      Oriana w Polsce zajmuje dopiero 811 miejsce w 201 zostalo nadane jedynie 4 razy

Czy fakt, ze jest to imie nowe w Polsce wplywa na to, iz byscie go nie nadaly dziecku? lepsze uniwersalne julki, alicje, maje itp?

Dodam, ze pierwszy raz spotkalam sie z tym imieniem i to tu na forum
      • abiela Re: Oriana 12.06.13, 09:33
        wanessa31 napisał:

> Jak pierwszy raz usłyszałyście to imie, to z czym /kim Wam sie skojarzylo?
        >

Z Orianą Falacci.
        • gazeta_mi_placi Re: Oriana 12.06.13, 12:31
          Mi też.
      • paula.anna Re: Oriana 12.06.13, 10:53
        > Czy fakt, ze jest to imie nowe w Polsce wplywa na to, iz byscie go nie nadaly d
        > ziecku? lepsze uniwersalne julki, alicje, maje itp?

Jest jeszcze coś pomiędzy OKLEPANYMI wg mnie Julkami i Majami a czymś całkiem nowym smile
        Nie wiem, czy nadałabym, na razie mnie nie zachwyca aż tak, choć na pewno podoba mi się i wnosi powiew świeżości po wszechobecnych ww.

> Jak pierwszy raz usłyszałyście to imie, to z czym /kim Wam sie skojarzylo?

Też Oriana Fallaci. Swoją drogą jej "Wywiad z władzą" dostaliśmy na gwiazdkę, czas przeczytać wink
      • gaudencja Re: Oriana 12.06.13, 22:46
        Nie wybierałabym między Orianą a Julią, tylko między Orianą a np. Eleonorą i zdecydowanie wybrałabym tę ostatnią.
    • dasza_dm Re: Oriana 12.06.13, 13:51
      Dla mnie to imię jest straszne i nie rozumiem zachwytu nad nim. Kojarzy mi się z orką, oraniem i jeszcze czymś, o czym o tak wczesnej porze lepiej nie wspominać. Jedyny mały i wcale nie ratujący sprawy plusik mogę przyznać za małą nadawalność.
    • niwius Re: Oriana 12.06.13, 21:10
      Odbieram je jako pretensjonalne.
    • rurek00 Re: Oriana 13.06.13, 13:43
      Wg mnie imię udziwnione i nieco ryzykowne, trochę jak Oralia. Obawiałabym się wiadomych skojarzeń wśród dorastających rówieśników. Wg mnie ciężko będzie się żyło dziewczynce o takim imieniu - chociaż najlepiej byłoby porozmawiać z kimś kto takie imię nosi.
    • ksiezna_pani1 Re: Oriana 30.12.13, 23:16
      Coraz bardziej Oriana mi się podoba.
      • astomi25 Re: Oriana 01.01.14, 22:46
        Poznalam jedna mala Orianke w Grecji na wakacjach, miala wtedy niecale 2 lata. Przez dluzszy czas myslelismy, ze mala nazywa sie Marianka, (Marianna)
        Imie podoba mi sie smile
    • iziula1 Re: Oriana 10.01.14, 22:00
      Śliczne.
      Jest wśród imion jakie dałabym drugiej córce: Oriana, Ofelia, Aurora.
    • adriankaa.s Re: Oriana 11.01.14, 01:50
      Nie podoba mi się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.