wanessa31 11.06.13, 19:48 Co sadzicie o tym imieniu, czy nie zbyt udziwnione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Oriana 11.06.13, 22:16 Jeśli prawdą jest przypuszczenie co do etymologii z behindthename, to jest ona całkiem całkiem uzasadniająca przetransferowanie go do Polski. Dla mnie osobiście imię jest w Polsce zbyt nowe i sama bym się na nie nie zdecydowała, ale brzmieniowo całkiem ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Oriana 11.06.13, 22:52 Mnie się też bardzo podoba! Bardzo. I ma bardzo ładne zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Oriana 11.06.13, 22:54 Dodam, że na pewno jest bardzo oryginalne, ale czy dziwne? Imię mojej córki 12 lat temu też było dziwne i wkoło się wszyscy osłuchali Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa31 Re: Oriana 12.06.13, 05:49 Jak pierwszy raz usłyszałyście to imie, to z czym /kim Wam sie skojarzylo? Zdrobnienie jest chyba tylko jedno Orianka/Olianka? Oriana w Polsce zajmuje dopiero 811 miejsce w 201 zostalo nadane jedynie 4 razy Czy fakt, ze jest to imie nowe w Polsce wplywa na to, iz byscie go nie nadaly dziecku? lepsze uniwersalne julki, alicje, maje itp? Dodam, ze pierwszy raz spotkalam sie z tym imieniem i to tu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Oriana 12.06.13, 09:33 wanessa31 napisał: > Jak pierwszy raz usłyszałyście to imie, to z czym /kim Wam sie skojarzylo? > Z Orianą Falacci. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Oriana 12.06.13, 10:53 > Czy fakt, ze jest to imie nowe w Polsce wplywa na to, iz byscie go nie nadaly d > ziecku? lepsze uniwersalne julki, alicje, maje itp? Jest jeszcze coś pomiędzy OKLEPANYMI wg mnie Julkami i Majami a czymś całkiem nowym Nie wiem, czy nadałabym, na razie mnie nie zachwyca aż tak, choć na pewno podoba mi się i wnosi powiew świeżości po wszechobecnych ww. > Jak pierwszy raz usłyszałyście to imie, to z czym /kim Wam sie skojarzylo? Też Oriana Fallaci. Swoją drogą jej "Wywiad z władzą" dostaliśmy na gwiazdkę, czas przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Oriana 12.06.13, 22:46 Nie wybierałabym między Orianą a Julią, tylko między Orianą a np. Eleonorą i zdecydowanie wybrałabym tę ostatnią. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Oriana 12.06.13, 13:51 Dla mnie to imię jest straszne i nie rozumiem zachwytu nad nim. Kojarzy mi się z orką, oraniem i jeszcze czymś, o czym o tak wczesnej porze lepiej nie wspominać. Jedyny mały i wcale nie ratujący sprawy plusik mogę przyznać za małą nadawalność. Odpowiedz Link Zgłoś
rurek00 Re: Oriana 13.06.13, 13:43 Wg mnie imię udziwnione i nieco ryzykowne, trochę jak Oralia. Obawiałabym się wiadomych skojarzeń wśród dorastających rówieśników. Wg mnie ciężko będzie się żyło dziewczynce o takim imieniu - chociaż najlepiej byłoby porozmawiać z kimś kto takie imię nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Oriana 01.01.14, 22:46 Poznalam jedna mala Orianke w Grecji na wakacjach, miala wtedy niecale 2 lata. Przez dluzszy czas myslelismy, ze mala nazywa sie Marianka, (Marianna) Imie podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Oriana 10.01.14, 22:00 Śliczne. Jest wśród imion jakie dałabym drugiej córce: Oriana, Ofelia, Aurora. Odpowiedz Link Zgłoś