02.09.13, 11:14
Mąż żyje w przekonaniu, że super oryginalne imię dziecku wymyślił. A ja gdzie nie pójdę z wózkiem, tam stada niemowląt Tymonków.
Ręka do góry, która ma Tymonka?
Obserwuj wątek
    • neffi79 Re: Tymon 02.09.13, 13:27
      Tymoteusz ładniejsze niż Tymon - Tymon... mam skojarzenie z jakimś związkiem chemicznymsmile
    • panna.z.wilka Re: Tymon 02.09.13, 14:02
      ja znam jednego. i to dorosły mężczyzna jest.
      tak więc w moich okolicach byłby oryginalny wink
      • libretinka Re: Tymon 02.09.13, 14:30
        U mnie 2 małych jest wsród znajomych.
    • d.d.00 Re: Tymon 02.09.13, 15:19
      ja nie znam żadnego Tymka, u nas wysyp Ziemków jest, tzn, Ziemowitów tongue_out
    • neffi79 Re: Tymon 02.09.13, 15:31
      może nie trzeba patrzyć na otoczenie. kazde imię jest piękne i dla każdego rodzica najpiękniejsze, jedyne, wyjątkowe, takie jak jego dziecko.
      Pierwsza córka ma imie bardzo oryginalne, jedyne w całej szkolesmile W moim naprawde duzym mieście, kobiet o tym imieniu jest podobno 9smile
      Natomiast 2 córka ma imię bardzo, bardzo popularne i nie wyobrażam sobie jej "w innym imieniu", że tak powiem.
      Tak więc wszelkie dyskusje nt. imion są chyba bez sensu, imie to kwestia gustu a o gustach się nie gadasmile
      • alutka314 Re: Tymon 02.09.13, 16:03
        U mnie w bloku jest 3 Tymonów urodzonych w tym roku smile I 3 koleżanki ze studiów też mają Tymonów. A na placów zabawach pełno Lenek i Majek. A moja koleżanka ma brata Owidiusza jest jeden na całe miasto smile
        Ja mam Alicje i też każdy się dziwił że takie imię nieteraźniejsze. Pielęgniarka w przychodni to raz mi powiedziała że jakaś miła odmiana bo z tego rocznika same Nikole.
        Ale jak to neffi79 napisała każde imię dla rodzica jest najpiękniejsze smile
      • paul_ina Re: Tymon 02.09.13, 22:00
        Neffi - DużaNiunia to faktycznie oryginalnie wink
        Co to za imię? smile
    • renatamalinows Re: Tymon 02.09.13, 17:35
      U nas Tymoteusz wink
      • drzewachmuryziemia Re: Tymon 04.09.13, 23:25
        znam 3 tymonów
    • paul_ina Re: Tymon 02.09.13, 22:04
      Moja teściowa ma czworo wnucząt - Julkę, Lenę, Jasia i Tymona. I żartuje, że jak idzie z nimi na plac zabaw i zawoła któreś, to obraca się do niej połowa dzieci z placu, a jak zawoła kolejne - to druga połowa.
      Myśleliśmy, że chociaż z Tymonem się uda, ale wygląda na to, że ciuchy w przedszkolu będę musiała podpisywać tak jak Lenie - imieniem i nazwiskiem smile
      • tasteaway Re: Tymon 03.09.13, 01:08
        Ja Tymona nie mam, ale u nas też w okolicy zatrzęsienie wink kolegów Tymków mamy chyba 3 wink
        Lenki i Amelki podobnie smile
    • monazupa Re: Tymon 03.09.13, 20:47
      moj syn 4 letni to Tymon (nie Tymoteusz), a za 3 m-ce będę mieć Lenkę smile
      • monazupa Re: Tymon 03.09.13, 20:49
        dodam jeszcze, że jak dawaliśmy to imię to Pani nawet była w usc bardzo zdziwiona tym wymysłem. Potem przyszła moda na Tymków. Większość jednak jakich znam to Tymoteusze..
      • paul_ina Re: Tymon 04.09.13, 01:53
        Ale fajnie - mamy taki sam 'zestaw'. Powiem Ci, że patrząc po moich dzieciach jedno i drugie imię jest niesamowicie charakterne smile
        Dziś półroczny Tymon wyrwał mi z ręki kawałek jabłka, który mu skrobałam i zaczął sam jeść. A Lena, którą udało mi się podejrzeć przed odbiorem z przedszkola, weszła na ławkę w przedszkolnej szatni, robiąc sobie czapkę z worka, nawoływała inne dzieci do podziwiania jak wygląda.
        Wychowywanie Leny i Tymka to niesamowicie fajna przygoda smile
        • monazupa Re: Tymon 04.09.13, 09:00
          kurcze z Tymonem nie jest łatwo - faktycznie charakterek to On ma smile ale myślałam, że chociaż z Lenką pójdzie łatwiej wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.