paul_ina 02.09.13, 11:14 Mąż żyje w przekonaniu, że super oryginalne imię dziecku wymyślił. A ja gdzie nie pójdę z wózkiem, tam stada niemowląt Tymonków. Ręka do góry, która ma Tymonka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neffi79 Re: Tymon 02.09.13, 13:27 Tymoteusz ładniejsze niż Tymon - Tymon... mam skojarzenie z jakimś związkiem chemicznym Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Tymon 02.09.13, 14:02 ja znam jednego. i to dorosły mężczyzna jest. tak więc w moich okolicach byłby oryginalny Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.00 Re: Tymon 02.09.13, 15:19 ja nie znam żadnego Tymka, u nas wysyp Ziemków jest, tzn, Ziemowitów Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Tymon 02.09.13, 15:31 może nie trzeba patrzyć na otoczenie. kazde imię jest piękne i dla każdego rodzica najpiękniejsze, jedyne, wyjątkowe, takie jak jego dziecko. Pierwsza córka ma imie bardzo oryginalne, jedyne w całej szkole W moim naprawde duzym mieście, kobiet o tym imieniu jest podobno 9 Natomiast 2 córka ma imię bardzo, bardzo popularne i nie wyobrażam sobie jej "w innym imieniu", że tak powiem. Tak więc wszelkie dyskusje nt. imion są chyba bez sensu, imie to kwestia gustu a o gustach się nie gada Odpowiedz Link Zgłoś
alutka314 Re: Tymon 02.09.13, 16:03 U mnie w bloku jest 3 Tymonów urodzonych w tym roku I 3 koleżanki ze studiów też mają Tymonów. A na placów zabawach pełno Lenek i Majek. A moja koleżanka ma brata Owidiusza jest jeden na całe miasto Ja mam Alicje i też każdy się dziwił że takie imię nieteraźniejsze. Pielęgniarka w przychodni to raz mi powiedziała że jakaś miła odmiana bo z tego rocznika same Nikole. Ale jak to neffi79 napisała każde imię dla rodzica jest najpiękniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Tymon 02.09.13, 22:00 Neffi - DużaNiunia to faktycznie oryginalnie Co to za imię? Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Tymon 02.09.13, 22:04 Moja teściowa ma czworo wnucząt - Julkę, Lenę, Jasia i Tymona. I żartuje, że jak idzie z nimi na plac zabaw i zawoła któreś, to obraca się do niej połowa dzieci z placu, a jak zawoła kolejne - to druga połowa. Myśleliśmy, że chociaż z Tymonem się uda, ale wygląda na to, że ciuchy w przedszkolu będę musiała podpisywać tak jak Lenie - imieniem i nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
tasteaway Re: Tymon 03.09.13, 01:08 Ja Tymona nie mam, ale u nas też w okolicy zatrzęsienie kolegów Tymków mamy chyba 3 Lenki i Amelki podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
monazupa Re: Tymon 03.09.13, 20:47 moj syn 4 letni to Tymon (nie Tymoteusz), a za 3 m-ce będę mieć Lenkę Odpowiedz Link Zgłoś
monazupa Re: Tymon 03.09.13, 20:49 dodam jeszcze, że jak dawaliśmy to imię to Pani nawet była w usc bardzo zdziwiona tym wymysłem. Potem przyszła moda na Tymków. Większość jednak jakich znam to Tymoteusze.. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Tymon 04.09.13, 01:53 Ale fajnie - mamy taki sam 'zestaw'. Powiem Ci, że patrząc po moich dzieciach jedno i drugie imię jest niesamowicie charakterne Dziś półroczny Tymon wyrwał mi z ręki kawałek jabłka, który mu skrobałam i zaczął sam jeść. A Lena, którą udało mi się podejrzeć przed odbiorem z przedszkola, weszła na ławkę w przedszkolnej szatni, robiąc sobie czapkę z worka, nawoływała inne dzieci do podziwiania jak wygląda. Wychowywanie Leny i Tymka to niesamowicie fajna przygoda Odpowiedz Link Zgłoś
monazupa Re: Tymon 04.09.13, 09:00 kurcze z Tymonem nie jest łatwo - faktycznie charakterek to On ma ale myślałam, że chociaż z Lenką pójdzie łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś