Dodaj do ulubionych

imie dla coreczki

13.09.13, 18:12
Witam wszystkich.
Moze pomozecie wybrac imie dla mojej coreczki.Poczatek 39 tygodnia wiec czasu coraz mniej.
"Od zawsze" wiedzialam,ze jak bede miala kolejna coreczke to na pewno bedzie miala na imie Alicja smileno,ale jak przyszlo co do czego to zaczelo sie zastanawianie sad
Teraz na pierwszym miejscu jest Milenka.Wlasciwie corka,syn,maz ,babcia, wszyscy sa za tym imieniem i prawie od poczatku ciazy tak zwracaja sie do brzuszka.Mi tez podoba sie to imie,no,ale waham sie.
A wiec wybieramy miedzy:
Alicia (taka pisownia,nie mieszkamy w PL)
Milena
Elena
Paula
Lea(podoba mi sie,ale jakos mi nie pasuje do doroslej kobiety)
Doradzicie?
Obserwuj wątek
    • angelina7-83 Re: imie dla coreczki 13.09.13, 18:32
      Gratulacje smile Jeśli przede wszystkim Tobie, jak i reszcie rodziny podoba się Milena to śmiało możesz nazwać tak córeczkę smile Wg mnie imię śliczne.
    • olinininka Re: imie dla coreczki 13.09.13, 19:12
      Też jestem za Milenką
      A może podasz nazwisko ? wtedy łatwiej dopasować imię
      Na drugim miejscu Alicją potem Eleną
      • kapoentje Re: imie dla coreczki 13.09.13, 19:31
        Dziekuje dziewczyny za opinie smile
        W sumie kazde z tych imion pasuje do nazwiska.
        Ja+ corka+syn jestesmy na "A" wiec myslalam zeby kontunuowac imiona na ta litere,ale z drugiej strony maz jest na "P"i stad wziela sie Paula.Chociaz czy to jest wazne...
        Milenka podoba mi sie tez od dawna,juz dla syna chcialam Milan,ale maz sie nie zgodzil sad
    • nataszaasza Re: imie dla coreczki 13.09.13, 19:33
      Milenka śliczne imię, od dawna mi się podoba. Elena też jest ładne, ale nie aż tak ;D Reszta mi się już średnio podoba..
    • luska.s Re: imie dla coreczki 13.09.13, 20:04
      zdecydowanie Lea
      dalej Alicja ew. Milena
    • annthonka Re: imie dla coreczki 13.09.13, 22:04
      Z podanych przez Ciebie:
      Alicia
      Elena
      Lea

Paula i Milena zupełnie mi się nie podobają.
    • abiela Re: imie dla coreczki 13.09.13, 22:19
      Wybrałabym tę Milenę, bo pisownia taka sama, a i nie będzie pewnie aż tak popularna, jak na przykład Lea czy Paula, tam gdzie mieszkasz.
    • kachnab Re: imie dla coreczki 13.09.13, 22:20
      Sądząc z nicka mieszkasz w Holandii lub Belgii. Zwróć uwagę na holenderską wymowę poszczególnych imion. Alicia - Alisja, Milena - Milejna, Elena - Elejna, Lea - Leja.
      Jedynie Paula będzie brzmiała tak samo.
      • eraz-lilipop Re: imie dla coreczki 14.09.13, 00:41
        Milenka
    • paula.anna Re: imie dla coreczki 14.09.13, 08:37
      Jeśli podoba Ci się Milena (i innym przy okazji też), to nadawaj.

Mnie Twoje propozycje jakoś nie trafiają do przekonania wink
      • zolza79 Re: imie dla coreczki 14.09.13, 09:51
        U mnie 33 tydzień i najprawdopodobniej będzie Milenka. Alicję też brałam pod uwagę, ale mąż się nie zgodził.
    • florianne Re: imie dla coreczki 14.09.13, 10:22
      Żadne z wymienionych imion mnie nie zachwyca,ale to nie mi ma się podobać.Gdybym musiała,to wybrałabym Paulę lub Leę,ale bałabym się mylenia z Leną.
    • niwius Re: imie dla coreczki 14.09.13, 11:55
      Wybrałabym Milenę. Podoba mi się też Paula.
      • nastka1980 Re: imie dla coreczki 14.09.13, 14:38
        Milenka jest super, na drugim miejscu Lea smile. Pozostałe mi sie nie podobają za specjalnie.
        • kapoentje Re: imie dla coreczki 14.09.13, 14:55
          Dziekuje dziewczyny za opinie.
          Widze,ze wiekszosc jest za Milenka smile
    • dalenia Re: imie dla coreczki 14.09.13, 20:08
      Ja bym odrzuciła Alicię, bo szukałabym imion pisanych i wypowiadanych w miarę możliwości tak samo. Rozważyłabym pewnie tę Milenę - pytanie tylko, czy Tobie się ona na tyle podoba? Bo to, że cała rodzina zwraca się tak do dziecka, to wcale nie znaczy, że ono ma się tak nazywać smile Paula i Lea też są w porządku, tak swoją drogą.
      • dolcevita007 Re: imie dla coreczki 14.09.13, 21:59
        Podoba mi sie Milena. Alicja i Paula tez sa fajne. Lea nie podoba mi sie.
    • gaudencja Re: imie dla coreczki 14.09.13, 22:55
      Podoba mi się z nich tylko Lea.
    • liliowewzgorze Re: imie dla coreczki 15.09.13, 21:34
      Widzę, że podobają Ci się imiona zakończone na "lena" więc może dac po prostu imię Lena? :- )
    • wanessa31 Re: imie dla coreczki 15.09.13, 21:43
      tylko Milena
    • adriankaa.s Re: imie dla coreczki 28.09.13, 21:15
      Ja jestem za Alicią - 100% !!
      U mnie w domu też wszyscy jesteśmy na -A, Anna i Andrzej oraz ja z bratem Adrianna i Adam..
      Sama jak myślę, o imionach dla dzieci to przeważają imiona na -A smile oraz bardzo, ale to bardzo podoba mi się Alicia więc zdecydowanie popieram !! smile

A jak ma na imię rodzeństwo ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.