paula.anna Re: Trojaczki 20.04.20, 09:35 Choć nie znoszę Jana, a Franciszek oklepany, to nawet podoba mi to trio. Zyskuje dużo dzięki Rozalii 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trojaczki 26.04.20, 00:12 sulimira napisała: > Ada, Romek i Julek z Łodzi Ciekawe jak w pełnym brzmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 26.04.20, 05:48 Tez bylam ciekawa, ale wszedzie podane bylo zdrobnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Trojaczki 08.05.20, 11:04 W Gdańsku urodziły się trojaczki jednojajowe: Ida, Inka i Iga. Co myślicie? Ja bym chyba sobie połamała język... Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Trojaczki 08.05.20, 11:06 W ogóle jestem przeciwniczką nadawania tak podobnych imion rodzeństwu, w szczególności wieloraczkom, zwlaszcza jednojajowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Trojaczki 08.05.20, 11:10 O matko! Ja to bym bardziej widziała Idę, Igę i Inę - jakoś bardziej mi pasują. Albo w innym kierunku - Inka, Inga, Iga. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Trojaczki 08.05.20, 11:20 sulika napisał(a): > W Gdańsku urodziły się trojaczki jednojajowe: Ida, Inka i Iga. > Co myślicie? Ja bym chyba sobie połamała język... Seriooooo....???? brak wyobraźni, pójście na łatwiznę, kiepskiej poczucie humoru... coś strasznego Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 08.05.20, 11:42 Ojejku.... Czy zyja na jakiejs wyspie gdzie nikt im delikatnie nie wytknal platania jezyka? Czyli trzy dziewczyki beda wygladac tak samo, nazywac sie prawie tak samo, pewnie beda ubierane identycznie i traktowane jak jedna calosc. Wspolczuje troche tym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Trojaczki 08.05.20, 14:22 To samo pomyślałam. Nie dość, że wizualnie będą identyko, to do tego jeszcze imiona niemal jednakowe. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki 08.05.20, 11:42 Nie podobają mi się. Nie tylko dlatego, że dość podobne. Wolę imiona dłuższe, mniej zdrobnieniowe 😉. Inka? Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Trojaczki 08.05.20, 12:01 W sumie ja też. Jeszcze Ida ujdzie... Inka to dla mnie wyłącznie zdrobnienie, bardzo ładne, ale tylko zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trojaczki 09.05.20, 00:08 sulika napisał(a): > W Gdańsku urodziły się trojaczki jednojajowe: Ida, Inka i Iga. > Co myślicie? Ja bym chyba sobie połamała język... Jedynie Ida super, reszta za podobna, zbyt zdrobnieniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 10.05.20, 09:15 Ja w ogole nie rozumiem skad ludzie wytrzasneli ten pomysl na nadawanie blizniakom bardzo podobnych lub identycznych imion jak Wiktor i Wiktoria wczesniej. Trojaczki to pewnie bylyby Wiktor, Wiktoria i Wiktoryn. Dla mnie to musi byc jakis specyficzny sposob myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Trojaczki 10.05.20, 12:40 W Bydgoszczy są trojaczki Wiktor, Wiktoria i Witold 😁😁 także byłaś blisko 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki 10.05.20, 12:59 To te, dla ułatwienia medialnie zwane Hyzia, Zyzio i Dyzio? Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Trojaczki 10.05.20, 13:22 Tak, ale dokładnie to są Hyzio, Dyzio i Zyzia! Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki 10.05.20, 15:46 No właśnie, tak podobnie, że łatwo pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Trojaczki 02.06.20, 21:46 Ooo, Tadeusz ! To już chodzi troszeczke ciekawiej niż jakby był Franciszek lub Antoni zamiast Tadzia. Cóż, są ciekawsze imiona niż Jan i Zofia, ale zawsze to lepiej niż Vanessa i inne Oliviery. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaitwinsy Re: Trojaczki 04.06.20, 17:53 Podoba mi się to trio, mimo że Zośki i Jaśka nie nadałbym przez popularność, to razem z Tadzikiem tworzą całkiem fajny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Trojaczki 18.08.20, 20:45 Gdyby zamiast Jasia był Jacek, to by było trio żywcem z Mickiewicza wyjęte Odpowiedz Link Zgłoś
marta2808 Re: Trojaczki 18.08.20, 11:53 17.08.2020 Tarnowskie Góry Anna, Anastazja i Konstancja Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Trojaczki 18.08.20, 12:09 Anna i Anastazja za bardzo do siebie podobne, Konstancja bardzo mi się podoba. Zestaw ogólnie na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaitwinsy Re: Trojaczki 18.08.20, 13:17 Anastazja i Konstancja super. Anna przy tych imionach strasznie blado wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 19.08.20, 04:45 Anastazja i Konstancja super zestaw. Anna nie pasuje i brzmi nieciekawie przy siostrach. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trojaczki 24.08.20, 00:38 sulimira napisała: > Anastazja i Konstancja super zestaw. Anna nie pasuje i brzmi nieciekawie przy > siostrach. Szkoda. Pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Trojaczki 19.08.20, 12:35 Zestaw w sumie oryginalny, więc na plus, ale: - Anna nie pasuje do imion sióstr - Anna i Anastazja mają zbyt podobny początek - Anastazja i Konstancja też są dla mnie jakieś tekie podobne (może przez to ,,s'' w środku i podobną końcówkę), zlewają mi się trochę, także ja raczej nie nadałabym ich siostrom Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki 23.08.20, 21:33 marta2808 napisała: > 17.08.2020 Tarnowskie Góry > Anna, Anastazja i Konstancja Anna w tym zestawieniu nabiera sznytu, ale mimo wszystko nie łączyłabym jej z Anastazją (i nie nadawała własnej córce, nawet jeśli pozostałe miałyby znacznie oryginalniejsze imiona). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trojaczki 26.08.20, 00:26 Nina, Pola i Sara dziennikzachodni.pl/trojaczki-z-czerwionkileszczyn-urodzily-sie-w-szpitalu-w-rudzie-slaskiej-to-trzy-urocze-dziewczynki-nina-pola-i-sara/ar/c6-15142296?fbclid=IwAR0E6DUjU-O1jaIMYVFf9r6sX36nVQUtmuAH-msLPsXO281TIRPhHKsjaVg&utm_campaign=troje&utm_medium=dziennik-zachodni&utm_source=facebook.com Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki 26.08.20, 09:05 Kluczem była liczba liter? Niby fajnie, że nie Maja, Lena i Pola... Jednak te imiona mnie nie zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 26.08.20, 09:10 Nie podoba mi sie ten zestaw. Nie jest zly, ale po prostu jakis taki wyblakly. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaitwinsy Re: Trojaczki 23.08.20, 00:03 Znalezione na ig 2020: Alicja, Helena i Hanna 2020: Inga, Olga i Wiktoria 2019: Jagoda, Julia i Piotr 2019: Mikołaj, Maja i Antoś 2019: Kalina, Pola i Matylda (+brat Stefan) 2017: Iga, Michalina i Oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trojaczki 24.08.20, 00:40 > 2020: Alicja, Helena i Hanna Helena dla mnie z innej bajki. > 2020: Inga, Olga i Wiktoria Tu Wiktoria mi nie pasuje, zaś Olga i Inga zbyt podobne. > 2019: Jagoda, Julia i Piotr Jagoda się wyróżnia, Julia i Piotr nudne. > 2019: Mikołaj, Maja i Antoś Bez zachwytu. > 2019: Kalina, Pola i Matylda (+brat Stefan) Gdyby Pola była Apolonią, a Kalina np. Konstancją, byłoby super. > 2017: Iga, Michalina i Oliwia Michalina mi tu zupełnie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Trojaczki 26.08.20, 10:06 > 2020: Alicja, Helena i Hanna > 2020: Inga, Olga i Wiktoria Jak już ktoś wcześniej wspominał - ta Wiktoria średnio tu pasuje... Podoba mi się Inga, ale faktycznie, trochę podobna do Olgi. Wiktoria jest bardzo popularna w moim otoczeniu. Olgę lubię, ale te moje skojarzenia - z jednej strony Tokarczuk, a z drugiej nielubiana nauczycielka… > 2019: Jagoda, Julia i Piotr Imiona dziewczynek na tę samą literę, a chłopca na inną Znam odwrotny przypadek - dwóch braci i siostra (nie trojaczki, w wieku od ok. 16 do ok. 20 lat): chłopcy mają imiona na tę samą literę, dziewczynka na inną. Wolałabym Jadwigę zdrabnianą do Jagody (jak w przypadku mojej pani z przedszkola). Dwa pozostałe imiona są popularne w moim otoczeniu. > 2019: Mikołaj, Maja i Antoś Maja jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo popularna w moim otoczeniu (zeszłoroczne wakacje pod hasłem "Majka, nie syp piaskiem!", tydzień temu w sklepie dwie Maje). Spotykam coraz więcej Mikołajów - a szkoda, bo to imię podobało mi się od zawsze… > 2019: Kalina, Pola i Matylda (+brat Stefan) Ten zestaw najbardziej mi się podoba, uwielbiam Matyldę i Stefana A gdyby zamienić Polę ("po prostu Polę") na Apolonię, byłoby jeszcze cudniej i bardziej by pasowało > 2017: Iga, Michalina i Oliwia Ta Michalina średnio tu pasuje… Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Trojaczki 17.10.20, 10:41 Pewnie gdyby Szymek nie był chłopcem byłby Gają🙈. To tak żartem, ale zestaw niepraktyczny, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Trojaczki 17.10.20, 10:42 Same imiona też nie wzbudzają mojego zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 17.10.20, 11:19 Te ekstrymalne rymowanki sa beznadziejne. Imiona rowniez nie zachwycaja. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 10.11.20, 03:26 Jezeli te trojaczki urodzily sie w ubieglym roku to obydwie dziewczynki sa bardzo chore na jedna z najrzadszych chorob nerwowo-miesniowych. Bardzo przykre. nszzp.pl/komunikaty/trojaczki-z-pyrzyc-potrzebuja-pomocy/ Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 10.11.20, 03:16 Dopisuje tutaj: Milan, Ewan i Kaspian Marcelina, Michal, Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 10.11.20, 03:19 Martyna, Mikolaj i Kajetan z Gdyni, starszy brat Tymek Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 10.11.20, 03:22 Szymon, Kacper i Bartosz spod Zambrowa, starsza siostra Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
marta2808 Re: Trojaczki 27.11.20, 19:42 Szczecin, 5 listopada: Laura, Lena, Antek. Dzieci mają dwie starsze siostry i brata, ale ich imion w artykule nie podano. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 27.11.20, 19:46 Wszystkie mega popularne. Ta Lena jednak nie pasuje mi do Laury i Antoniego. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Trojaczki 27.11.20, 20:43 Nie podoba mi się to trio... Laurę lubię, ale ostatnio pnie się górę. Antek dla mnie za nudny, a Leny nie lubię. Ogólnie imiona tez słabo razem mi pasują... Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki 28.11.20, 09:42 Leny nie znoszę. Za Laurą nie przepadam. Antoni podoba mi się, jednak popularność go dyskwalifikuje. 🤣 Antek powinien być Leonem, wtedy wszyscy mieliby popularne imiona na "l" 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mamaitwinsy Re: Trojaczki 28.11.20, 20:48 paula.anna napisała: > Antek powinien być Leonem, wtedy wszyscy mieliby popularne imiona na "l" 😉 > Dokładnie tak samo pomyślałam W naszym sąsiedztwie mieszka rodzeństwo Lena i Leon... Ogólnie zestaw mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś