Dodaj do ulubionych

Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków

17.12.13, 08:46
Aurelia i Borys

dodam, że mają siostrę Amelię (oraz jeszcze jedną siostrę i brata, ale imion nie znalazłam) tato Jakub, mama Izabella

Bo mi osobiście dziwne połączenie z dwóch innych bajek

www.pomponik.pl/plotki/news-izabella-lukomska-pyzalska-urodzila-blizniaki,nId,1075415#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=test_a_gossip
Obserwuj wątek
    • dolcevita007 Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 09:09
      Nie jest zle, ale z koleji Amelia i Aurelia takie troche podobne do siebie . Fajnie taka liczna rodzinka.
    • paula.anna Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 10:46
      Nie wiem, czy z innych bajek, doceniam, że nie kolejna Majka i Kacper lub coś w tym stylu wink
    • sangrita Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 10:55
      Aurelia i Borys dla mnie może być, ale Aurelia i Amelia w jednej rodzinie to już za dużo...
    • vi0let Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 13:00
      Moim zdaniem trochę odstają, ale bez przesady. I też mi trochę szkoda Amelii i Aurelii..
    • florianne Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 14:19
      Zdziwiło mnie zestawienie oryginalnej Aurelii z oklepaną Amelią-pewnie każdą wybrał inny rodzic.Stawiam,że to samo było przy imionach bliźniaków.Ale zestaw przynajmniej jest ciekawy i za to wielki plus.
    • niwius Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 14:23
      Wg mnie ładnie razem brzmią. Gorzej Amelia i Aurelia, bo te imiona różnią się tylko nieznacznie.
    • misselene Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 14:46
      Moim zdaniem Aurelia i Borys dobrze się razem komponują. W dobie Julek i Kubusiów każde odstępstwo jest godne zauważenia i docenienia. Dziwi mnie jednak zestawienie Aurelii i Amelii. Dla mnie te dwa imiona są zbyt podobne. Ciekawa jestem jak nazywa się pozostała dwójka rodzeństwa.
    • dalenia Imiona pozostałych 17.12.13, 16:10
      Szukałam, szukałam i znalazłam! smile Pozostała trójka to Amelia, Anastazja i Igor.

Amelia, Anastazja, Aurelia oraz Igor i Borys - dziewczynki na "a" (w tym Amelia i Aurelia dla mnie zbyt podobne), chłopcy + Anastazja bardzo "wschodnio", Amelia i Igor dość popularne - czyli generalnie jakiegokolwiek klucza brak wink
      • gaudencja Re: Imiona pozostałych 28.12.13, 01:05
        Jak to? Jest klucz: chłopcy imiona rosyjskie, dziewczynki - niezbyt rzadkie, niezbyt częste (z wyj. Amelii, która jednak też jest względnie nowa na podium) na "A". Ponadto Anastazja jest łącznikiem między imionami dziewczyn i chłopców.
        Dodam, że klucz mnie szczególnie nie zachwyca, ale Aurelia i Anastazja są IMO w porządku; reszta imion mniej mi podchodzi.
    • olianka Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 21:22
      Mnie urzeklo, że matka twierdzi, ze nadaje dzieciom polskie imiona.
      • olianka Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 21:27
        www.plotek.pl/plotek/1,78649,15143501,Izabella_Lukomska_Pyzalska_urodzila_blizniaki___Waga.html
        • dalenia OT 17.12.13, 21:43
          Olianko, chyba muszę Ci pogratulować! smile Ależ się cieszę!
        • meggan79 Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 21.12.13, 15:29
          Gratulacje!!!
    • adriankaa.s Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 17.12.13, 23:48
      Aurelia i Borys nie jakoś strasznie.. A to ta Amelia dziwnie brzmi z Aurelią
    • meggan79 Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 21.12.13, 15:28
      Może być
    • luska.s Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 21.12.13, 20:42
      połączenie ok, imiona ładne, ale Amelia i Aurelia to chyba za dużo
    • olinininka Imię dla 6 dziecka co obstawiacie??? 20.08.14, 20:46
      Na jednym z portali wyczytałam że w/w Pani spodziewa się 6 dziecka?
      Więc kontynuując moją zabawę obstawiamy:

podawajcie 3 typy dla dziewczynki i 3 dla chłopca

Imiona pozostałych: Amelia, Anastazja, Aurelia, Borys i Igor
      • lily-beth Re: Imię dla 6 dziecka co obstawiacie??? 20.08.14, 21:24
        Dla dziewczynki obowiązkowo Aniela - do zlewającego się kompletu z Amelią i Aurelią. Względnie Adela...
        Moje typy:
        Aniela, Adela, Antonina
        Wiktor, Sergiusz, Maksym
        • charlotte-york Re: Imię dla 6 dziecka co obstawiacie??? 20.08.14, 22:28
          Aleksander i Alicja
      • florianne Re: Imię dla 6 dziecka co obstawiacie??? 23.08.14, 10:47
        Aniela/Antonia/Antonina
        Eryk/Olaf/Leon
      • anna-kc Re: Imię dla 6 dziecka co obstawiacie??? 23.09.14, 12:39
        Są już : Amelia, Anastazja, Aurelia, Borys i Igor, to teraz:
        1. Alma
        2. Arleta
        3. Alicja

1. Gniewosz
        2. Mieszko
        3. Kosma
    • aledziwok Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 20.08.14, 23:02
      Moje typy to: Aleksander/Wiktor i Apolonia/Aurora.
      • aledziwok Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 20.08.14, 23:05
        Miało być po trzy, więc dodaję Amandę i Sergiusza. 😊
        • dolcevita007 Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 21.08.14, 00:38
          Alicja, Aurora, Aniela
          Wiktor, Aleksander, Sergiej
    • olkat90 Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 28.08.14, 19:53
      Adelajda(!), Apolonia, Anatolia
      Aleksy, Wiktor, Fiodor wink

• olinininka 6 dziecko - Będzie chłopcem 23.09.14, 09:12
      Ja obstawiam takie imiona:

Maksym, Sergiusz, Mikołaj, Aleksy, Eliasz, Dymitr
    • sera.starlight Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 23.09.14, 21:33
      Imiona same w sobie ok. Nie podzielam jednak aż takiej filozofii z dobieraniu imion dla rodzeństwa.

Jakie byście teraz nadali imię męskie, wschodnie? A gdyby znów były bliźniaki, tym razem dwóch chłopców? Mnie się na Igorze i Borysie kończą pomysły...tzn. imion tak typowo wschodnich, jak te dwa.

OT: bohaterka artykułu, IMHO, ma fatalnie zestawione nazwiska....smile
    • olinininka Re: Co myślicie o tym połączeniu dla bliźniaków 16.02.15, 19:21
      Niestety nie zgadłam, ale Ernest jest ok, choć do imion chłopców mniej pasuje, bardziej do imion dziewczynek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.