rose01 08.01.14, 12:57 Córka Aleksandra zwracamy się do niej Ola, Oleńka ma 3 lata, za parę miesięcy urodzi się jej brat, chodzi za mną imię Wojciech, ewentualnie Dawid, ale jeszcze nie jestem przekonana do końca, mężowi podoba się Mateusz, Tomasz, wspólnie na razie ciężko coś konkretnego ustalić. Macie jakieś pomysły ? *********************************************** forum.gazeta.pl/forum/f,30422,ASYSTENTKI_SEKRETARKI.html Zastanów się zanim coś powiesz, bądź napiszesz, dla innych może mieć to duże znaczenie... co skutkować może określonymi działaniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 13:02 Ztych imion najbardziej przemawia do mnie Wojtek, choć wszystkie ze względu na popularnośc bym odrzuciła. A może Kajetan, KLimek? Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 13:08 Nie będziemy zwracać uwagi na ogólną popularność, bardziej na to, żeby nie powtarzały się wśród naszych znajomych i rodziny. Kajetan ładnie, ale Kajtek to zdrobnienie bardzo mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 13:13 Wydaje mi się, że na Tomka zawsze trafisz, podobnie na Mateusza. Może więc Wojciech będzie najlepszy. Co sądzisz o Witku? Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Szukam imienia dla brata Oli 09.01.14, 02:25 Arkadiusz Andrzej Adam Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Szukam imienia dla brata Oli 09.01.14, 02:25 Jeszcze Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Szukam imienia dla brata Oli 07.12.14, 12:13 Zawsze mnie to bawi na tym forum, jak ktoś się radzi, które imię wybrać i podaje swoje typy: Michał, Tomasz, Paweł, Mateusz i można z góry założyć po tych typach, że jest fanem raczej imion popularnych, prostych i powiedzmy "swojskich" z braku lepszego określenia. Po czym pada propozycja: "a może Fryderyk/Tytus/Alojzy?" Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 13:24 Rose, gratuluję! Mam wrażenie, że dopiero co wybierałaś tu imię dla Oli. Najbardziej podoba mi się Twoja propozycja, czyli Wojciech. Jeśli mąż się zgadza, to nie szukałabym dalej. A od siebie zaproponuję: Adam, Bartłomiej, Dominik, Hubert, Krzysztof, Michał, Piotr, Szymon. Odpowiedz Link Zgłoś
eraz-lilipop Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 13:45 Ja jestem za Tomaszkiem . Wojtus tez mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 do Dalenia 08.01.14, 14:09 Dziękuję tak mała Ola dopiero skończy 3 lata, ale chciałam, żeby była mała różnica wieku między dziećmi normalnie Wojtek się do mnie uczepił, ale szukam jeszcze dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 14:18 Ciężko mi dostrzec urok w waszych typach,ale rozumiem,że nie wszystkim popularność przeszkadza. Gdybym musiała,to wybrałabym Dawida.Dorzucę:Witolda,Sebastiana,Kornela,Rafała,Tymona,Tymoteusza,Eryka. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 17:33 Mi bardzo z Waszych typow podoba sie Wojtek, jeszcze Mateusz. Z propozycji podanych Kornel. Moze jeszcze Gabriel, Tymoteusz, Eryk, Sebastian. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 18:06 Moja koleżanka ma Olę i Wojtka. Tak wiec ja jestem za tym zestawem imion. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 18:11 Z podanych propozycji podoba mi się Wojciech. Wiem, że jest popularny (co dla mnie jest minusem), jednak ja Wojtków nie spotykam i jeszcze mi się to imię nie znudziło. Mateusz daaawno mi się przejadł, za Dawidem nie przepadam. Tomasz to imię mojego teścia, trudno mi spojrzeć na nie z innej perspektywy Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.01.14, 21:07 Z Twoich propozycji lepszy jest Wojciech. Za Dawidem osobiście nie przepadam. Z męża propozycji za Mateuszem. Najlepiej dopasujcie imię do nazwiska, bo moim zdaniem jest to priorytet. Osobiście znam rodzeństwo Ola (Aleksandra) i Tomasz oraz Aleksandra i Wojciech Dodatkowo proponuję: Dominika, Huberta, Błażeja, Macieja, Tobiasza, Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Szukam imienia dla brata Oli 09.01.14, 09:09 Wojciech moim zdaniem świetnie pasuje. Odrzuciłabym Mateusza, bo w przeciwieństwie do Aleksandry, nie jest uniwersalny (prawie nie ma zdrobnień). Może coś z greckich? Filip, Piotr, Sebastian, Tymoteusz? Aleksandra i Tymoteusz razem brzmią super, Tymek i Oleńka też Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Szukam imienia dla brata Oli 09.01.14, 14:23 Z Waszych typów wybrałabym Wojciecha. Moje propozycje - Filip, Antoni, Krzysztof. Znam też rodzeństwa (w różnym wieku): - Aleksandra i Marek, - Aleksandra i Sebastian, - Aleksandra i Paweł, - Aleksandra i Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Szukam imienia dla brata Oli 09.01.14, 15:26 może: Witold, Tadeusz, Ernest, Eryk, Antoni Wojciecha nie lubię, ale skoro Tobie się podoba to czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Szukam imienia dla brata Oli 09.01.14, 19:37 z waszych propozycji możemy wziąć pod uwagę jeszcze Tymoteusza, jeszcze jakoś Szymon się napatoczył ? nazwisko typowo polskie kończy się na -ski Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szukam imienia dla brata Oli 09.01.14, 22:14 O, Tymoteusz byłby super! Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Szukam imienia dla brata Oli 10.01.14, 16:07 Jestem za Tymoteuszem.Szymonów jeszcze więcej,niż Wojciechów. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Szukam imienia dla brata Oli 09.01.14, 19:59 najbardziej podoba mi się Wojtek ewentualnie Tomek Szymon tez jest ok pozostałe odrzuciłabym Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Szukam imienia dla brata Oli 10.01.14, 10:41 Tymoteusz IMO najlepszy, Szymon mi się bardzo nie podoba. Znam rodzeństwo Aleksandra i Tymon. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Szukam imienia dla brata Oli 10.01.14, 12:52 a moze Jacek?Imie zapomniane ale fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Szukam imienia dla brata Oli 10.01.14, 21:44 moja druga połowa przemyślała i mówi Tymonowi stanowcze nie, ręce mi opadły, Jacka nie lubię jakoś, Witolda mamy w bardzo bliskiej rodzinie i często się widujemy to by nam przeszkadzało, Piotr dla mnie ok dla M już nie, co robić... myślimy dalej, On mówi Bartosz, ja mówię nie i tak się ciągle mijamy z tymi imionami Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Szukam imienia dla brata Oli 10.01.14, 22:39 A Wojtus WAm sie juz nie podoba? Nie jest wcale oklepane i uwazam ze to bardzo ladne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szukam imienia dla brata Oli 10.01.14, 23:13 Nieoklepane? Wojtek od bodaj 4 lat jest w pierwszej 10-stce, a wcześniej też nie należał do rzadkich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Szukam imienia dla brata Oli 10.01.14, 23:14 Szkoda Tymka.A Tobiasz albo Jędrzej? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Szukam imienia dla brata Oli 11.01.14, 16:50 W takim razie popieram Wojtusia. Zamiast Bartosza ew. Bartłomiej, ale ja też nie jestem fanką tego imienia, podobnie jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Szukam imienia dla brata Oli 11.01.14, 19:26 jak dla mnie Wojtek jest na razie na 1 miejscu, mąż mówi niezłe, ale muszę to dobrze przemyśleć i tak mu schodzi z braku czasu ciągle to przekłada, Jędzrzej ok, ale Jędruś no nie wiem, bałabym się chyba ,że niektórzy przerobią mi go na Andrzeja znam takich gigantów w rodzinie Michał całkiem ok, a może Maciej ? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Szukam imienia dla brata Oli 13.01.14, 11:44 W moim odczuciu i Michał i Maciej są bardzo oklepane, wolałabym jednak Wojtka. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Szukam imienia dla brata Oli 13.01.14, 12:23 Tymonowi czy Tymoteuszowi? To dwa różne imiona Nieśmiało proponuję jeszcze Krzysztofa i Grzegorza. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Szukam imienia dla brata Oli 14.01.14, 04:49 Zdecydowanie bardziej popularne wydaje mi się imię Michał niż Maciej. Maciek też mi się podoba I pasuje do Oli. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Szukam imienia dla brata Oli 14.01.14, 18:31 i Krzyś i Grześ to nas bliscy przyjaciele, to by nam akurat przeszkadzało, Michał i Maciej są Ok a Tymoteusz i Tymon to niby dwa różne imiona, ale taka osoba będzie funkcjonowała później zwyczajnie jak Tymek Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Szukam imienia dla brata Oli 12.02.14, 23:49 Na placu boju pozostali : Wojciech ( ja jestem bardzo za), Maciej ( córka bardzo protestuje wobec tego imienia), Tomasz ( wokół ich mnóstwo, ale M to nie przeszkadza ), Bartosz i Mateusz. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szukam imienia dla brata Oli 13.02.14, 00:11 Wg mnie wszystkie jednakowo pasują do Aleksandry. Wszystkie są też w podobnym stopniu popularne. Ze wszystkich tych imion największy sentyment mam do Wojciecha. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Szukam imienia dla brata Oli 13.02.14, 10:41 rose01 napisała: > Na placu boju pozostali : > Wojciech ( ja jestem bardzo za), > Maciej ( córka bardzo protestuje wobec tego imienia), > Tomasz ( wokół ich mnóstwo, ale M to nie przeszkadza ), > Bartosz i Mateusz. To Wojciech! Choć Maciej i Tomasz mogą być Darujcie sobie Mateusza i Bartosza, tych imion jest naprawdę (za) dużo dookoła. I Wasz syn będzie jednym z wielu, ma ogromne szanse być (w przedszkolu, szkole) nazywany imieniem i nazwiskiem, lub, co gorsza, samym nazwiskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Szukam imienia dla brata Oli 13.02.14, 11:18 Z tych wybrałabym tylko Wojtka. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Szukam imienia dla brata Oli 13.02.14, 14:47 Postawiłabym na Macieja(ale ja zdania małej córki nie brałabym pod uwagę,to rodzice wybierają) lub ew.Tomasza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Szukam imienia dla brata Oli 21.02.14, 20:46 Zdecydowanie Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Szukam imienia dla brata Oli 21.02.14, 23:42 Szczerze to żadne z rozważanych przez Ciebie imion mnie nie urzeka, gdyż w moim pokoleniu było ich pełno no może oprócz Wojciecha, którego za to brzmienie bardzo mi nie odpowiada, więc nie jestem za, ale skoro Tobie się podoba... od siebie dorzucę mniej osłuchanego Eryka, Konrada, Borysa. -- Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Szukam imienia dla brata Oli 13.03.14, 18:59 Konrada mamy w bliskiej rodzinie, Eryk to nie to, a Borys raczej zbyt oryginalny jak dla nas, myślimy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Szukam imienia dla brata Oli 06.12.14, 21:39 6 mies. temu urodził się Wojciech, kochany synek Odpowiedz Link Zgłoś
sera.starlight Re: Szukam imienia dla brata Oli 07.12.14, 10:26 Gratuluje! Tez glosowalabym za Wojtkeim, gdyby watek jeszcze byl aktualny Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szukam imienia dla brata Oli 08.12.14, 14:30 Gratuluję Rose! Wygrał mój faworyt Odpowiedz Link Zgłoś