16.01.14, 19:43
To chyba mój debiut w cyklu: usłyszałam i nie mogłam uwierzyć.
Miejsce akcji: supermarket w południowych Niemczech. Występują rodzice Polacy z synkiem ok. 6-8 letnim.
Na początku myślałam, że to Ariel, potem że Adrian. Ale wołali go na tyle często, że w końcu pozbyłam się wątpliwości.

Wikipedia podaje, że to imię biblijne. Spotkaliście się? Podoba Wam się? Mi nie bardzo, choćby dlatego, że takie mylące.
Obserwuj wątek
    • misselene Re: Adriel 16.01.14, 21:18
      Nie spotkałam się jeszcze z takim imieniem. Myślę, że nie jest najgorsze, ale jakoś nie bardzo pasuje mi dla chłopca. Bardziej kojarzy mi się z imieniem dla anglojęzycznej dziewczynki.
    • florianne Re: Adriel 16.01.14, 21:22
      Pierwsze słyszę.Nie za bardzo mi się podoba,ale Adriana lubię jeszcze mniej.
    • polifonia1983 Re: Adriel 16.01.14, 21:27
      Można się przyzwyczaić, choć chyba zbyt mylące jak dla mnie.
    • betty842 Re: Adriel 16.01.14, 22:14
      Nie spotkałam się z takim imieniem.Na początku myślałam,że to imię żeńskiewink. Jak dla mnie zbyt podobne do Ariela,którego nie lubię i zbyt trudne w wymowie jak Adrian (oczywiście chodzi mi o trudną wymowę dla dziecka).
      • dolcevita007 Re: Adriel 16.01.14, 23:18
        Nie jest zle, mozna sie przyzwyczaic. Podoba mi sie bardziej niz Adrian i Ariel to na plus.
        • abiela Re: Adriel 17.01.14, 12:52
          Nie słyszałam nigdy i nie podoba mi się tak samo, jak Ariel i Adrian.
    • dalenia Re: Adriel 17.01.14, 13:29
      Nie lubię ani Ariela, ani Adriana i w tym przypadku dwa "-" nie dadzą "+", bo Adriel także mi się nie podoba wink
      • gaudencja Re: Adriel 21.01.14, 23:59
        Mam identycznie.
    • adriankaa.s Re: Adriel 24.01.14, 02:18
      Hmm... trudno stwierdzić, ponieważ bardzo podobają mi się żeńskie wersje tych imion Adrianna i Arielka, ale wcale a wcale nie lubię Adriana i Ariela...
      Raczej imię na nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.