quasi.modo 16.01.14, 19:43 To chyba mój debiut w cyklu: usłyszałam i nie mogłam uwierzyć. Miejsce akcji: supermarket w południowych Niemczech. Występują rodzice Polacy z synkiem ok. 6-8 letnim. Na początku myślałam, że to Ariel, potem że Adrian. Ale wołali go na tyle często, że w końcu pozbyłam się wątpliwości. Wikipedia podaje, że to imię biblijne. Spotkaliście się? Podoba Wam się? Mi nie bardzo, choćby dlatego, że takie mylące. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misselene Re: Adriel 16.01.14, 21:18 Nie spotkałam się jeszcze z takim imieniem. Myślę, że nie jest najgorsze, ale jakoś nie bardzo pasuje mi dla chłopca. Bardziej kojarzy mi się z imieniem dla anglojęzycznej dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Adriel 16.01.14, 21:22 Pierwsze słyszę.Nie za bardzo mi się podoba,ale Adriana lubię jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Adriel 16.01.14, 21:27 Można się przyzwyczaić, choć chyba zbyt mylące jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Adriel 16.01.14, 22:14 Nie spotkałam się z takim imieniem.Na początku myślałam,że to imię żeńskie. Jak dla mnie zbyt podobne do Ariela,którego nie lubię i zbyt trudne w wymowie jak Adrian (oczywiście chodzi mi o trudną wymowę dla dziecka). Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Adriel 16.01.14, 23:18 Nie jest zle, mozna sie przyzwyczaic. Podoba mi sie bardziej niz Adrian i Ariel to na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Adriel 17.01.14, 12:52 Nie słyszałam nigdy i nie podoba mi się tak samo, jak Ariel i Adrian. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Adriel 17.01.14, 13:29 Nie lubię ani Ariela, ani Adriana i w tym przypadku dwa "-" nie dadzą "+", bo Adriel także mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Adriel 24.01.14, 02:18 Hmm... trudno stwierdzić, ponieważ bardzo podobają mi się żeńskie wersje tych imion Adrianna i Arielka, ale wcale a wcale nie lubię Adriana i Ariela... Raczej imię na nie. Odpowiedz Link Zgłoś