dolcevita007 05.02.14, 13:24 Pisownia jeszce nie ustalona, raczej fr, fajnie byloby gdyby imie bylo typowo polskie, ale bez polskich znakow. Ma ktos jakies ciekawe pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Drugie imie dla Gabrieli 05.02.14, 14:21 Gabriella Mira Gabriella Dobrawa Gabriella Tomira Gabriella Wiola Gabriella Leokadia Gabriella Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Drugie imie dla Gabrieli 05.02.14, 15:51 Ja znam osobiście dziewczynki o takich zestawach: Gabriela Edyta Gabriela Anastazja od siebie dodaję: Gabriela Antonina Gabriela Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Drugie imie dla Gabrieli 05.02.14, 16:38 Podoba mi sie Gabriela Antonina , myslalam tez o Antonii na drugie oraz Gabriela Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Drugie imie dla Gabrieli 05.02.14, 16:12 Gabriela... Łucja, Hanna, Wanda, Maria, Nina pasuje mi jakieś krótkie Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Drugie imie dla Gabrieli 05.02.14, 16:25 Gabriela Telimena Gabriela Waleria Gabriela Stefania Gabriela Honorata Gabriela Antonia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Drugie imie dla Gabrieli 11.02.14, 09:49 Gabriela Zofia bardzo mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Drugie imie dla Gabrieli 11.02.14, 14:04 Gabriela Maria Gabriela Stefania Gabriela Anna Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Drugie imie dla Gabrieli 12.02.14, 21:45 Tez mi sie z Julia podoba, ale ta Zofia jest dla kogos z rodziny, a Julii nie mam niestety Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Drugie imie dla Gabrieli 19.03.14, 21:37 Zostalo ok trzech miesiecy i mamy jeszcze dylemat odnosnie pierwszego imienia. Maz nie jest do konca przekonany do Gabrieli i probuje mnie naklonic na jedno z francuskich. Juliette, Julie, Nicole no i jeszce bretonskie Nolwenn i Maiwenn. Chcialabym, zeby to imie bylo przez oboje wybrane jak najbardziej od serca , a nie jak jakis kompromis. Stad zastanawiam jakie imie wybrac. Moze macie jeszcze jakies pomysly odnosnie pierwszego imienia, bo drugie to sprawa duzo prostsza. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Drugie imie dla Gabrieli 19.03.14, 21:39 Acha nie lubimy imion krotkich typu Lena, Stella, Emma. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Drugie imie dla Gabrieli 20.03.14, 10:44 dolcevita007 napisała: > Zostalo ok trzech miesiecy i mamy jeszcze dylemat odnosnie pierwszego imienia. > Maz nie jest do konca przekonany do Gabrieli i probuje mnie naklonic na jedno z > francuskich. Juliette, Julie, Nicole no i jeszce bretonskie Nolwenn i Maiwenn. > Chcialabym, zeby to imie bylo przez oboje wybrane jak najbardziej od serca , a > nie jak jakis kompromis. Stad zastanawiam jakie imie wybrac. Moze macie jeszcz > e jakies pomysly odnosnie pierwszego imienia, bo drugie to sprawa duzo prostsza > . Z mężowskich propozycji podoba mi się tyko Juliette, i to umiarkowanie. Już ciekawsze są imiona bretońskie. A może Marianna Florentyna Konstancja Antonina Elżbieta Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Drugie imie dla Gabrieli 20.03.14, 14:45 Bardzo lubie Marianne, Konstancje, Antonine, ale mezowi sie nie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Drugie imie dla Gabrieli 21.03.14, 11:20 dolcevita007 napisała: > Bardzo lubie Marianne, Konstancje, Antonine, ale mezowi sie nie podobaja. A może Aurora Adela(jda) Michalina Leokadia Letycja Leontyna Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Drugie imie dla Gabrieli 21.03.14, 15:34 Michalinke to juz mamy pozostale nie chwytaja mnie za serce. Moze Aurora, ale troche za bardzo ksiezniczkowa. Szczerze na prawde mam dylemat. Nie wiem czy przekonywac do Gabrieli, czy zgodzic sie na Juliette czy jest szansa na znalezienie trzeciego idealnego. Dla chlopca od razu znalezlismy, ale okazalo sie, ze to dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Drugie imie dla Gabrieli 19.03.14, 23:27 Klementyna (Clementne), Amelia (Amelie), Cecylia (Cecile), Klara (Claire), Daniela (Danielle), Laura (Laure), Luiza (Louise), Michalina (Michelle), Noemi, Rozalia (Rosalie), Walentyna (Valentine). Oto oje propozycje pierwszego imienia. Niestety nie jestem ekspertem w dziedzinie języka francuskiego, więc zaznaczam, że przy dodawaniu francuskich odpowiedników imion podpierałam się blogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Drugie imie dla Gabrieli 19.03.14, 23:28 Wkradła się literówka przy Klementynie - Clementine. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Drugie imie dla Gabrieli 20.03.14, 00:03 Bardzo dziekuje za propozycje, Miske juz mamy. Co do pisowni to nie szkodzi to sobie dopracuje na koncu. I tak: Klementyna- nie podoba mi sie Amelia Cecylia nie podobaja sie mezowi Klara jest w rodzinie Danielle wole wersje meska Laura jest wsrod znajomych Noemi mamy na liscie, sliczne Rozalia nie podoba sie mezowi Walentyna sliczne, ale jest wsrod znajomych Boje sie ze nic nie znajdziemy. Podobala sie mi jeszce Aurelia , ale odpadla u meza. Odpowiedz Link Zgłoś