lotka76 20.08.04, 12:02 Co sadzicie o tym imieniu? prawdopodobnie bedzie ona we francuskiej formie, Valentine bo dzidzia bedzie miala 75 procent francuskiej krwi, ale moze zdarzyc sie ze przez kilka lat bedziemy mieszkac w Krakowie. Ale jak zdrabniac to imie w Polsce? czy w ogole wam sie podoba? Czekam na odpowiedzi. Na naszej liscie dziewczynek sa jeszcze: Mila i Colline pozdrawiam cieplutko Lotka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenium5 Re: Walentyna 20.08.04, 12:03 Bardzo ładne. Zrozumiałe i we Francji i u nas. Tylko w Polsce ma nieciekawe zdrobnienie - Wala. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Walentyna 20.08.04, 12:08 Mnie też się podoba A zdrobnienie Wala nie jest takie złe Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Walentyna 20.08.04, 12:08 Można je też drabniać Tynka, tak samo, jak Justyna. Brzmi bardzo ładnie, o ile nie przeszkadza ci skojarzenie z Walentynkami i Dniem Św. Walentego, który chyba u nas się zadomowił na dobre. (Mnie na przykład chyba by nie przeszkadzało, ale kazdy ma własne upodobania). Kiedys kojarzyło się bardziej z Walentyną Tierieszkową, ale to skojarzenie chyba już odchodzi w przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Walentyna 20.08.04, 12:11 lotka76 napisała: > Co sadzicie o tym imieniu? prawdopodobnie bedzie ona we francuskiej formie, > Valentine bo dzidzia bedzie miala 75 procent francuskiej krwi, ale moze > zdarzyc sie ze przez kilka lat bedziemy mieszkac w Krakowie. Ale jak > zdrabniac to imie w Polsce? czy w ogole wam sie podoba? Czekam na odpowiedzi. > > Na naszej liscie dziewczynek sa jeszcze: Mila i Colline Valentine najbardzej mi sie podoba z tych trzech propozycji; francuska wersja ma też dla mnie o wiele więcej wdzięku, bo polska nadal (aniudm ) kojarzy mi się z Tierieszkową, a w dodatku z walonkami Zdrobnienie jakieś na pewno się znajdzie, i nie musi to być Wala. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Walentyna 20.08.04, 12:20 Ja myślałam raczej o tych rocznikach po nas... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Walentyna 20.08.04, 12:28 aniadm napisała: > Ja myślałam raczej o tych rocznikach po nas... Oczywista Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Walentyna 29.08.04, 11:39 Jestem za Walentyna, bardzo ladne imie i zrozumiale w obu jezykach. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_walentyna Re: Walentyna 29.08.04, 12:17 jest coolerskie (wybaczcie, iż posługuję się slangiem młodzieżowym od wnuczków mych zasłyszanym ale bardziej celnie zachwytu swego nie potrafiłabym wyrazić) Odpowiedz Link Zgłoś
tjanka Re: Walentyna 30.08.04, 21:05 Imię bardzo ładne- pochodzenia romańskiego, tylko bardziej podoba mi sie w wersji Valentina . A propos Tierieszkowej - co w tym złego- babka na medal. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Walentyna 30.08.04, 22:46 tjanka napisała: > wersji Valentina . A propos Tierieszkowej - co w tym złego- babka na medal. O ile w ogóle była na orbicie, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
tjanka Re: Walentyna 01.09.04, 20:19 jaka złośliwa jesteś. Była - nie była.Hyba była - a potem za roczek dzidziusia urodziła. Moja mama ma na imię Walentyna - i dla mnie jest to imię fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Walentyna 01.09.04, 20:27 tjanka napisała: > jaka złośliwa jesteś. Była - nie była. Nie ja jestem, tylko badacze. I nie ma to związku z tym, czy sie uwaza imię za fajne, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nicole777 Re: Walentyna 02.09.04, 21:34 Nawet niewiesz jak bardzo złośliwa to chyba jakaś zakompleksiona "patriotka" Odpowiedz Link Zgłoś
nicole777 Re: Walentyna 02.09.04, 10:15 Okropne imię, źle mi się kojarzy, jakoś tak mrocznie - niewiem czemu. Jeżeli już wybierać to zdecydowanie Mila. Odpowiedz Link Zgłoś