liliowewzgorze 05.07.14, 21:20 Arabski odpowiednik imienia Zipporah, była ona żoną Mojzesza. inne warianty imienia: Safoorah, Safurah, Saffurah Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Safura 12.07.14, 17:49 Mówisz o Seforze, inaczej Cyporze, zdrabnianej do Cypy. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenna Re: Safura 23.07.14, 12:47 Przepraszam, ale jestem ciekawa czy Ty masz męża muzułmanina, że chcesz wybrać takie trochę mocno "oryginalne" imiona? Przecież to musi współgrać z nazwiskiem, żeby nie wyszedł potem Apoloniusz Łyżwa albo Apolonia Dzióbek) Ale jeżeli nazwisko jest również arabsko brzmiące to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Safura 24.07.14, 00:19 tak jestem muzułmanką i mam męża muzułmanina a nazwisko arabskie Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Safura 23.07.14, 22:22 Jakoś motoryzacyjno-spożywczo mi to imię brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Safura 26.07.14, 16:53 "Fura" na końcu jest dla mnie nie do przełknięcia, pozostałe warianty bardziej mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś