liliowewzgorze 10.07.14, 11:32 Imię pochodzenia arabskiego. Oznacza: noce Tak zamierzam nazwać swoją córkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coccinella0 Re: Layali 10.07.14, 13:38 Ekhem, no ten tego... Każdy nazywa swoje dziecko wedle uznania, ale mam nadzieję, ze względu na dobro dziecko, że nie uznają tego imienia w USC. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layali 13.07.14, 15:34 bo "y" czyta się jak "j" a w przyszłości nie wiemy gdzie zamieszkamy, dlatego wolę angielską transliterację (bardziej uniwersalną) Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Layali 02.08.14, 12:20 Piszcie jak Wam się podoba, dodam, że do dziecka pół polskiego pół arabskiego a czyta się Lajali Jak byście zdrabniały ?! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Layali 02.08.14, 12:59 Mnie średnio, nawet biorąc pod uwagę narodowość Twojego dziecka. Uważam, że są dużo ładniejsze arabskie imiona, ale wiadomo - rzecz gustu A jak bym zdrabniała Layali? Może Lajka, Laja, a może nawet wszelkie Alicjowe zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Layali 06.08.14, 14:13 Nie podchodzi mi mnogie znaczenie i końcówka w języku polskim implikująca automatycznie liczbę mnogą. Zdrabniałabym do Ali. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Layali 06.08.14, 17:05 Niestety nie podoba mi się; kojarzy mi się z lejącą się wodą... wylaną wodą... Dla mnie zbyt "rozlazłe", mdłe Wybacz Odpowiedz Link Zgłoś