roxi_hart 28.08.04, 09:05 Tak moi znajomi nazwali corke-dodam ze mieli niemaly klopot w USC. Imie oryginalne ale ladne moim zdaniem. Jak Wam sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiona_sz Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 28.08.04, 09:22 Dla mnie albo pasuje do biednego kopciuszka z serialu typu Esmeralda, albo do starszej służącej. Nie, zdecydowanie nie podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
baida Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 31.08.04, 01:51 imię ładne i mam miłe skojarzenia moja dobra koleżanka z Albanii pracująca ze mną w hotelu w Grecji właśnie tak miała na imię Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 31.08.04, 11:16 w ogóle mi się nie podoba nie lubię takich ewidentnych zdrobnień (-->Maria) ale imię funkcjonuje w Polsce, spotkałam dziewczynkę lat 8 o tym imieniu pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 31.08.04, 11:31 niezbyt i kojarzy mi się z italskim "marito" (czyli mąż) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 31.08.04, 14:50 Mnie sie nie podoba. Ale to moje zdanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 31.08.04, 15:13 Tak samo, jak wszystkie inne importowane zdobnienia od Marii - Marita, marika i Marina. Czyli wcale. Dostaje dodatkowy punkt za brak niepolskiej kombinacji "ri", ale i tak mi sie nie podoba, Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 31.08.04, 19:32 aniadm napisała: > Tak samo, jak wszystkie inne importowane zdobnienia od Marii - Marita, marika i > > Marina. Czyli wcale. Co do Maryny, to raczej imię to pochodzi według Grzeni od "morskiej", chociaz jest uważane przez wiele osób za zdrobnienie od Marii. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 31.08.04, 23:28 A to dziwne, bo ja studiowałam z kolezanką o takim imieniu a obie mamy już 29 lat! Kojarzy mi się mile, bo Marietta była bardzo sympatyczna, bardzo ładna i zgrabna, esencja kobiecości i taki typ troszke rozkojarzonej blondynki, na która nigdy nie można się było gniewać. Aż szkoda, że się nam kontakty urwały, no cóż, życie... Aha, a moja była pracodawczyni miała bardzo orginalne imię: MARGITTA (ma ok. 37 lat!) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 31.08.04, 23:29 setorika napisała: > A to dziwne, bo ja studiowałam z kolezanką o takim imieniu a obie mamy już 29 > lat! Ja już pisałam, ze znam Mariettę, która ma około 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 01.09.04, 10:12 setorika napisała: > Aha, a moja była pracodawczyni miała bardzo orginalne imię: MARGITTA (ma ok. 37 > > lat!) może to jakieś "spolszczenie" od węgierskiego imienia MARGIT (=Małgorzata)? pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 01.09.04, 18:40 Sympatyczne imię - mnie kojarzy się z Wańkowiczem, imię Marietta nosiła żona jego starszego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
nicole777 Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 02.09.04, 10:20 Podoba mi się. Znam osobiście Marietkę a jej siostra ma na imie Roksana też bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Minetta lepsze 20.09.04, 14:35 hehe, to już lepiej pozostańmy przy Mariettcie Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: Minetta lepsze 29.09.04, 10:50 bioo napisała: > moja teściowa ma tak na imię ))))))))) Minetta? Rany boskie, ale jajca Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 23.09.04, 14:59 Dla mnie to zwasze bedzie imie fryzjerskie , bo fryzjerka o cud zdolnościach ma tak wlaśnie na imie mimo sympati dla noszacej imie,samo ono : nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Marietta-jak Wam sie podoba? 29.09.04, 12:54 Mnie się Marietta kojarzy dwutorowo: 1) www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.towar?oferta=136635 2) Marietta Czudakowa, rosyjska filolog, specjalistka od Bułhakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Marietta, Marita 15.12.04, 09:00 Znam Mariettę 1974, a także Maritę 1976. Imiona interesujące, bo bardzo oryginalne, ale w ogóle mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś