abiela 17.11.14, 00:12 Zestawienie bliźniąt urodzonych w Münster między 2011 i 2013 rokiem. Jak się wam podobają te imiona? Lisbeth i Kalle Eliah i Noah Mirza i Mason Henning i Alexander Felix i Moritz Ben i Sophie Marie i Hannah Marit i Jette Max i Paulin Johanna i Lukas Lea i Mareen Amelie i Jasper Til i Elsa Marie i Merle Luca i Elias Henry i Leo Lea i Lara Jana i Luca Max i Emilia Marie i Lena Paul i Emma Mats i Levke Lotta i Michel Alex i Ben Lara i Marvin Nicolas i Henrik Alexander i Jan Luc i Lucie Klara i Hannes Felix i Justus i Marlon (trojaczki) Elisabeth i Eva Juliam Matteo i Charlotte Henrika Alissa i Jill Mark i Lara Lutz u Theo Mia i Paul Luise i Helene Tom i Anna Lea i Anna Johannes i Franziska Ben i David Jan i Nick Henry i Janne Joshua i Fabienne Simon Louis i Felicitas Silke Niklas i Marlon Maximilian i Benjamin Mette i Matilda Lotta i Ida Nils i Nele Laureen i Elisa Jakob i Hanna Simon i Jannis Marie i Lena Nilda i Ayda Antonia i Benedikt Michl i Lotte Lutz i Lena Tom i Leon Melissa Antonia i Josefine Emma Marie i Tim Arne i Henning Isabelle i Philipp Frederik i Carolin Nora i Sophie Sofie i Mia Lana i Finja Mats i Milli Keke i Nela Lea i Nele Fiete i Hannes Felix i Lennard Lenja i Romy Leon i Lukas Fabienne i Sophie Julia i Viktoria Leo i Carlo Lena i Jonas Michele Finlay i Noel Christoph Viktoria i Clara Emma i Mia Marie Jaylen i Lienne Levi i Lenja Malou i Enja Lynn i Joana Annemarie i Lea Aurelio i Fabiola Mika i Mats Marje i Matteo Hedda i Mathilda Emma i Jakob Theo i Paul Rachel i Alicia Louis i Fynn Nina Amalia i Moritz Titus Hannes i Charlotte Lilith Thea i Ida Justus i Mats Nele i Jasper Lynn i Lucy Noah i Silas Jette i Jane Ben i Leon Maila i Elina Jule i Merle Marika i Milan Ben Rudolf i Louis Paul Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florianne Re: Bliźnięta 17.11.14, 15:59 Nie mam pojęcia, jak wyglądają niemieckie trendy, szkoda, że nie ma oficjalnych rankingów (albo nie umiem ich znaleźć.) Podobają mi się: Antonia i Benedikt (bardzo!), Nilda i Ayda, Melissa Antonia i Josefine Emma, Thea i Ida. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźnięta 17.11.14, 22:02 florianne napisała: > Nie mam pojęcia, jak wyglądają niemieckie trendy, szkoda, że nie ma oficjalnych > rankingów (albo nie umiem ich znaleźć.) Proszę, to najlepsza strona w tym temacie: www.beliebte-vornamen.de/ Wśród bliźniąt dużo jest imion, które są na topie. Możesz też zajrzeć na moje wątki z zestawieniami urodzeń z Niemiec. > Podobają mi się: Antonia i Benedikt (bardzo!), Nilda i Ayda, Melissa Antonia i > Josefine Emma, Thea i Ida. Nilda i Ayda miały obce nazwisko. Mnie Thea i Ida też bardzo się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: Bliźnięta 17.11.14, 17:07 Johannes i Franziska - wow, tak tradycyjnie Antonia i Benedikt - też fajne połączenie, takie dostojne i ładnie dobrane jeszcze mi wpadły w oko: Luise&Helene, Nicolas&Henrik a z pojedynczych imion podobają mi się Kalle (to męskie czy żeńskie?), Mirza, Marit, Johanna, Mats, Henrik, Hannes, Justus, Henrika, Johannes, Franziska, Silke, Mette, Antonia, Lotte, Henning, Sophie, Fabiola, Hedda, Amalia (znacznie bardziej niż nasza Amelia), Moritz, Lilith, Titus, Silas i Merle. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźnięta 17.11.14, 22:04 czerwona_skarpeta napisała: > Johannes i Franziska - wow, tak tradycyjnie Johannes jest popularny bardzo, Franziska dla mnie jest dość ciotkowata. > Antonia i Benedikt - też fajne połączenie, takie dostojne i ładnie dobrane > jeszcze mi wpadły w oko: Luise&Helene, Nicolas&Henrik > a z pojedynczych imion podobają mi się Kalle (to męskie czy żeńskie?), To szwedzkie i fińskie zdrobnienie Karla. Czyli męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Bliźnięta 17.11.14, 17:56 Antonia i Benedykt to i w Polsce by faknie brzmiały, Tonia i Benio w skrócie Dużo ładnych połączeń, podobają mi się m.in.: Maila i Elina Titus Hannes i Charlotte Lilith Thea i Ida Felix i Lennard Henning i Alexander Eliah i Noah Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Bliźnięta 17.11.14, 21:31 Antonia i Benedikt - również przykuły moją uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźnięta 17.11.14, 22:06 agjato napisała: > Antonia i Benedikt - również przykuły moją uwagę. Dla mnie zaskakujące, bo te imiona, przynajmniej Antonia są dość oklepane. Aczkolwiek faktycznie dla polskiego ucha zestaw brzmi przystępnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Bliźnięta 19.11.14, 09:54 abiela napisała: > Dla mnie zaskakujące, bo te imiona, przynajmniej Antonia są dość oklepane. Aczk > olwiek faktycznie dla polskiego ucha zestaw brzmi przystępnie. Zapewne jest tak Abielko jak piszesz. Podobnie, jak już wspomniała Florianne, nie orientuję się za bardzo w teraźniejszych trendach imienniczych w Niemczech i jak najbardziej, dla mojego polskiego ucha, Antonia i Benedikt brzmią oryginalnie i świeżo Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Bliźnięta 18.11.14, 08:30 Dużo fajnych zestawów, ale najfajniejsze są te: -Melissa Antonia i Josefine Emma -Titus Hannes i Charlotte Lilith -Sofie i Mia -Klara i Hannes -Antonia i Benedikt -Laureen i Elisa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bliźnięta 05.12.14, 20:11 Polscy Eliasz i Noe dla bliźniaków brzmią dużo lepiej niż Eliah i Noah. Odpowiedz Link Zgłoś