ariana1 09.09.04, 12:19 Generalnie nie lubię na siłę oryginalnych imion, zwłaszcza kiedy kompletnie nie pasują do nazwiska, ale Amos mi się akurat podoba. To znaczy nie dałabym tak na imię swojemu synowi , gdybym go miała, ale podoba mi się u kogoś. A i nazwisko ten "mój" Amos ma odpowiednie , dwusylabowe , o brzmieniu niemieckim.Więc nieźle to wygląda. Chłopiec ma już 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: AMOS 09.09.04, 12:19 No i zapomniałam dodać,że to prawdziwie biblijne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: AMOS 09.09.04, 13:39 Mnie się kojarzy z moją ulubioną Tori Amos, na imię mi nie pasuje specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: AMOS 09.09.04, 15:32 ariana1 napisała: A i > nazwisko ten "mój" Amos ma odpowiednie , dwusylabowe , o brzmieniu > niemieckim. a dlaczego do imienia Amos ma pasować niemieckie nazwisko? mi się kojarzy z Comeniusem (Jan Amos Komensky) pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: AMOS 09.09.04, 22:45 No jakoś tak bardzo mi pasuje to "niemieckie" nazwisko do imienia Amos. Z kolei Amos Kowalski albo Amos Nowak brzmią głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: AMOS 09.09.04, 22:48 Mi niezbyt sie podoba to imię,ale kwestia gustu. Pozd. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: AMOS 09.09.04, 22:49 ariana1 napisała: > Amos Kowalski albo Amos Nowak brzmią głupio. Amos Nowak rzecywiście, ale Amos Kowalski już jest podobny do Jana Amosa Komeńskiego, a to brzmi całkiem logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: AMOS 09.09.04, 23:32 Imię to dla mnie akurat jest zbyt ekscentryczne ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: AMOS 10.09.04, 12:46 kojarzy mi się z Janem Amosem Komeńskim. Za bardzo czeskie imię. pozdrawiam, Julcia Odpowiedz Link Zgłoś