abiela 25.11.15, 00:43 Ada Agata Agata Joanna Aleksander x4 Alicja Amelia x7 Antoni x5 Arkadiusz Bartosz x6 (w tym 2x Bartek) Borys x2 Brajan Dagmara Dawid Dominik x3 Emil Emilia x3 Fabian x3 Filip x4 Franciszek x2 Hanna x2 Iga Igor Ines Jakub x4 Jan x2 Jessica Julia x4 Kamila Karolina Kinga Klaudia Kornelia x2 Krystyna Kuba Lena x5 Leon x2 Lilianna x2 Liwia x2 Magda Maja x4 Maksymilian x2 Malwina Marcelina Maria Marta x2 Martyna Mateusz x2 Melissa Michał x3 Mikołaj x2 Milena x2 Miłosz x2 Miron Natalia Natan x2 Nela Oliwia x5 Oliwier Oskar x2 Patryk x2 Przemysław Sonia x2 Szymon x2 Tatiana Tola Tomasz Tymoteusz x2 Vanessa Weronika x3 Wiktor x2 Wiktoria x2 Wiktoria Maja Witold Wojciech Zofia x3 Zuzanna x7 Bliźnięta Vanessa i Brajan Jakub i Julia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mossiam Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 25.11.15, 01:05 Zestawy bliźniąt... Nic dodać, nić ująć, sama bym lepiej nie dopasowała Podobają mi się dwie Kornelie, dwóch Leonów. Bardzo miło zobaczyć Krystynę, Malwinę, Mirona, Witolda. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 25.11.15, 08:57 Wielki masz masz, albo znowu przychodzi mi na myśl międzynarodowy tygiel. Choć pewnie całkiem krajowy tak naprawdę. Imiona bliźniąt idealnie dopasowane, faktycznie. Moją uwagę zwróciła Tola. I jak zwykle zastanawiam się, czy to "po prostu Tola", czy zdrobnienie, np od Anatolii. I Nela podobnie. A Melissa? To imię często spotykane w Polsce? Podoba mi się Witold i (jeszcze wciąż) Kornelia, to tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 25.11.15, 15:59 paula.anna napisała: > Moją uwagę zwróciła Tola. I jak zwykle zastanawiam się, czy to "po prostu Tola" > , czy zdrobnienie, np od Anatolii. > I Nela podobnie. Myślę, że i Tola i Nela to tak zarejestrowane imiona, zwłaszcza Nela. > A Melissa? To imię często spotykane w Polsce? Raczej nie, ja się spotkałam tylko w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 25.11.15, 18:18 abiela napisała: > paula.anna napisała: > > > > Moją uwagę zwróciła Tola. I jak zwykle zastanawiam się, czy to "po prostu > Tola" > > , czy zdrobnienie, np od Anatolii. > > I Nela podobnie. > > Myślę, że i Tola i Nela to tak zarejestrowane imiona, zwłaszcza Nela. Też się tego obawiam, jednak mam jakąś tam nadzieję, że jest inaczej > > A Melissa? To imię często spotykane w Polsce? > > Raczej nie, ja się spotkałam tylko w Niemczech. Ja też nie słyszałam dotąd o polskich Melissach. A w sumie brzmienie mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 25.11.15, 13:47 Zaskakuje mnie liczba Brajanów, Jessic i innych Vaness. W moich okolicach nie słyszę takich imion, w WnŚ-ach też nie widzę - szczytem "pretensjonalności" w moim odczuciu jest Alan i Nikola. Z imion najbardziej zaskakuje mnie (pozytywnie) Krystyna i Witold. A imiona bliźniąt rzeczywiście dopasowane w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 25.11.15, 16:05 Mnie podobają się Emil, Krystyna, Leon, Liwia, Marcelina, Melissa (nawet jeśli odrobinę pretensjonalna), Miron oraz Tymoteusz. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 27.11.15, 16:37 Podobają mi się Krystyna, Miron, Emil. Biorąc pod uwagę zadziwiająco wysokie miejsce Neli w ogólnopolskim rankingu - nie łudzę się, że to zdrobnienie . Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 28.11.15, 21:04 Zdziwiło mnie aż 7 Amelii. Wydawało mi się, że popularność tego imienia już powoli spada. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Chorzów styczeń-czerwiec 2015 09.12.15, 00:10 Sporo jest też Fabianów. Odpowiedz Link Zgłoś