miss_iq 29.03.16, 18:35 Witam, Poszukujemy imienia dla naszego kolejnego członka rodziny póki co nie wiemy jaka jest płeć wiec prosimy o propozycje dla obojga płci. Mam kompletna pustkę w głowie. Lubię imiona które można zdrabniać. Coś na zasadzie mały Aluś, nastolatek Alek i dorosły Aleksander. Dodatkowym atutem będzie dla mnie znaczenie imienia. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 29.03.16, 18:47 Piekne imiona maja starsze dzieci ja dobralabym dla dziewczynki Anastazje lub Olimpie a dla chlopca Stefana Witolda lub Olgierda ale tutaj chyba zbyt podobne zdrobnienia do Aleksandra pod warunkiem ze imie pasuje do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 29.03.16, 19:31 Tymoteusz, Stefan, Edward, Fryderyk, Ludwik, Gustaw, Leon. Liliana, Julianna, Marcelina, Marianna, Helena, Florianna. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 29.03.16, 21:40 Aurelia, Anastazja, Adela, Aniela, Berenika, Bibiana, Dagna, Florentyna, Felicja, Franciszka, Honorata, Julianna, Jaśmina, Klementyna, Leonia, Melania, Marcjanna, Matylda, Michalina, Otylia, Róża, Wanda, Zoja Beniamin, Bruno(n), Fryderyk, Florian, Feliks, Gustaw, Joachim, Jonatan, Jędrzej, Juliusz, Julian, Kajetan, Klemens, Konstanty, Ksawery, Ludwik, Leonard, Leopold, Stefan, Teodor, Teofil, Tobiasz, Witold, Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
lidianek Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 30.03.16, 00:34 Ja wybrałabym Kornelia lub Robert Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 30.03.16, 01:10 Moja pierwsza myśl to Leopold i Florentyna. Poza tym jeszcze Witold, Kazimierz, Ludwik, Konstanty, Anastazja, Waleria, Róża, Łucja. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 05.04.16, 07:26 Jak się nosi Idalii imię? Może Lilian(n)a,Róża,Rozalia,Klara,Kornelia,Aniela?Chłopak Gustaw,Jeremi(asz),Feliks,Konstanty,Adam,Witold? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 09.04.16, 12:07 Póki co jeszcze jest nieświadoma swojego "innego" imienia mówi na siebie "alka" od Idalka czasem bywa ciężko ale zazwyczaj spotykamy się z pozytywnymi reakcjami. Chociaż nam jest łatwiej bo znamy dorosłą Idalię. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 20.05.16, 11:52 Tu w Niemczech absolutnie nikt się nie dziwi Idalii, i chociaż w Polsce byla prawie zawsze nazywana Ida, tu jest raczej zawsze nazywana Idalia, i naprawdę często slyszy, ze ma piekne imię. Lubi swoje imię chociaz czasem mowi, ze wolalaby aby bylo popularniejsze(przez ponad 8 lat spotkala 2 imienniczki jeszcze w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 09.04.16, 12:13 Dziękuję za dotychczasowe propozycje. Jak tylko znajdę więcej wolnego czasu zgłębię znaczenie niektórych imion. Chyba to trzecie imię najgorzej będzie wybrać ale zobaczymy może w końcu coś zaskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 09.04.16, 13:14 Helena, Rozalia, Aurelia, Stefania, Klara, Klementyna, Łucja, Bianka, Blanka, Kornelia, Weronika, Eliza, Eleonora, Teresa, Melania, Ludwika, Luiza, Letycja, Olimpia, Aurora, Konstancja, Florencja (Flora). Bruno(n), Maksym(ilian), Cezary, Ernest, Feliks, Fryderyk, Gilbert, Henryk, Jan, Janusz, Julian, Juliusz, Joachim, Józef, Klemens, Leon(ard), Leopold, Norbert, Stefan, Teodor, Tristan, Walter, Wiktor. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 19.05.16, 15:18 A wiec będzie najprawdopodobniej dziewczynka chociaż na 100% nie potwierdzone bo stopki wszystko zasłoniły Naszym faworytem jest póki co Lilian(n)a! Może jeszcze jakieś propozycje.... Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 19.05.16, 17:16 Podtrzymuję swoje wcześniejsze sugestie. Myślę jednak, że Liliana również bardzo pasuje do Aleksandra i Idalii. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 19.05.16, 17:24 Wybór całkiem okej, choć mnie Lilka nieco już nudzi Dodam jeszcze, że wolę wersję z jednym "n" - jakoś wydaje mi się mniej pompatyczna od Lilianny. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 20.05.16, 11:26 Liliana Z jednym "n" brzmi lepiej, dorzucam moją ulubioną Klementynę i Ludwikę Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 20.05.16, 11:48 Ojej, to bylyby siostry jak u nas:Idalia i Lilianna ,no i brat, tylko u nas Leoś. Polecam Liliannę ,nasza ma 12 lat, lubi swoje imię, a w Niemczech gdzie obecnie mieszkamy nazywana jest Lili Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 20.05.16, 11:55 Aha, bywa problem z podwojnym n, często sa bledy w zapisach, my nie żałujemy wyboru bo o wiele bardziej podoba sie nam przez 2 n, ale jesli dla Was obie wersje sa na rowni, to chyba Liliana jest "poręczniejsza" w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo Aleksandra i Idalii 09.06.16, 20:07 miss_iq napisała: > Naszym faworytem jest póki co Lilian(n)a! > Może jeszcze jakieś propozycje.... Proponowałabym Lillę, jak Lilla Weneda (przez dwa "l"). Odpowiedz Link Zgłoś