dalenia 01.07.16, 06:27 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz, w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona: męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które by nas zachwycało, to z konieczności wybieramy jedno pasujące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/1_lipca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 06:29 Estera Karolina i ... Namir - żeńskie dzisiaj z dużą przyjemnością, męskie trochę na siłe Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 07:57 Piękny dzień! Córki mogłabym mieć dziś trzy: Halina, Karolina i Klarysa. Ale ponieważ w najbliższym kręgu rodzinno - przyjacielskim są małe Halinka i Karolinka - to wybieram Klarysę. A synów mogłabym mieć pięciu! Bogusław, Julian, Marcin, Marian, Szymon... ale ma być jeden... Szymon i Julian są w rodzinie, Marcin był już kilka razy, zostają Marian i Bogusław. Chyba zorientowałabym się, które jest mniej popularne w "okolicznych" rocznikach i to nadała, ale jednak z lekką "przewagą" Bogusława. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Do vi_san 01.07.16, 11:47 Musisz wybrać jedno męskie, a nie odraczać w hipotetyczną przyszłość - na tym polega zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Do vi_san 01.07.16, 12:07 No to Bogusław. Z tym, że z zastrzeżeniem - gdyby w okresie nadawania był popularniejszy niż Marian to jednak bym zmieniła... Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 08:34 Niby wybór jest, ale nic do mnie nie przemawia jednoznacznie. Bardzo lubię Juliana, ale nadałabym go tylko w ostateczności, bo jest w bliskiej rodzinie. Wybierałabym między Gawłem a Jakertem. Z żeńskich - uwielbiam Klarę, ale Klarysa jest dla mnie zbyt zakonna, a Karolinę bardzo lubię, ale nie wiem, czy nie przeszkadzałaby mi zbyt duża popularność. Gaweł Jakert i Karolina Estera, ale z ogromnymi wątpliwościami. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 09:38 Estera! I Teodoryk- udawałabym, że to Teodor Odpowiedz Link Zgłoś
eimile Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 11:03 Dzisiaj mogłabym mieć nawet ze dwie córki, ale niech będzie Klarysa, a syn Marcin (oba z przyjemnością). Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 11:48 Dla dziewczynki Estera, tu nie mam wątpliwości. Ale jeśli chodzi o chłopca to podoba mi się Gaweł, ale realnie patrząc to pewnie nie wybrałabym tego imienia więc nie wiem...niech będzie Szymon. Zastanawiałam się chwilę nad Bogusławem, ale jakoś mi nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 17:09 Estera i Teodoryk. Tez bym udawała ze to Teodor. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 18:30 Namir (uwielbiam!) i Estera Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 01.07.16, 22:30 Halina Estera i Teodoryk Bogusław. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 04.07.16, 08:15 Julian i Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
helishouse Re: 1 lipca - zabawa kalendarzowa 04.07.16, 14:11 Przeraźliwie prosty zestaw - ale podoba mi się - Karolina i Marcin Odpowiedz Link Zgłoś