smieszek 04.10.04, 10:14 Co prawda nie mamy jeszcze drugiego dziecka, ale gdybyśmy mieli mieć jeszcze jedną dziewczynkę chcielibyśmy nazwać ją Karisma. Ciekawa jestem jak odbieracie to imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Karisma 04.10.04, 10:30 > Ciekawa jestem jak odbieracie to imię? Jak marke samochodu?! To juz nie lepiej Karina?! Odpowiedz Link Zgłoś
hanna73 Re: Karisma 04.10.04, 10:35 Ciężkie w czytaniu - rodzi sie dylemat s czy z? Jakos mało polskie. Zreszto, może kwestia przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Karisma 04.10.04, 11:51 Karisma od charyzma czy Carissima (najdroższa)? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Karisma 04.10.04, 14:30 Koajrzy mi sie jednoznacznie z charyzma. Nie podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Karisma 04.10.04, 15:50 Mi się kojarzy wyłącznie z modelem Mitsubishi. Jako imię dla jest dla mnie nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Charyzja? 04.10.04, 17:18 Ciekawa jestem, skąd wzieliście to imię? Na przykład www.behindthename.com w ogóle nie podaje takiego. Wyszperałam natomiast imię Karizma - litewską wersję imienia, które według słownika Ossolineum powinna brzmieć po polsku Charyzja. Imię Karisma W OGÓLE mi się nie podoba, kojarzy sie z samochodem i obawiam sie, że wiele osób będzie je postrzegać jako nieco pretensjonalne. Jesli zaś chodzi o Charyzję - no cóż, jest to ciekawe imię i choć nie porywa mnie, będę podziwiać Waszą odwagę, jeślibyście się na nie zdecydowali, oraz kibicować z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Karisma 04.10.04, 19:55 Jesli to z powodu aktorki Charismy Carpenter, to jej imie tylko wymawia się Karisma. Pisze się jak wyżej i znaczy ono po polsku "charyzma". Innego wytłumaczenia nie widzę, a imię po polsku brzmi bardzo dziwnie, zwłaszcza z nie występująca w polszczyźnie naturalnie kombinacją "ri". Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: Karisma 05.10.04, 09:12 Charyzja nazwac dziecko, byłoby wielką odwagą - mnie nieodparcie z herezjami się kojarzy... A formy Karisma nie zaakceptowaliby urzędnicy - nazwa własna + trudna do wymówienia (mogą być wątpliwosci co do s-z) i zbitka ris. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Karisma 05.10.04, 10:41 Mnie osobiscie kojarzy sie bardzo negatywnie i z pewnoscia nie nazwałabym tak swojej córki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karisma 05.10.04, 18:06 sabe napisała: > Charyzja nazwac dziecko, byłoby wielką odwagą - mnie nieodparcie z herezjami > się kojarzy... Ależ nieortograficznie Ci się kojarzy!! Nigdy bym na to nie wpadła Odpowiedz Link Zgłoś