chayah 02.12.20, 09:32 Imiona absolwentów programu DSD (rozszerzonej nauki języka niemieckiego). 2012/2013: Agnieszka x2 Anna Dominika Elżbieta Emilia Ewa x2 Ewelina x2 Greta Małgorzata Izabela x2 Katarzyna Laura Maciej Magdalena x3 Monika x2 Wojciech 2013/2014: Adrianna x2 Aneta Gabriela Filip Izabela Jakub x2 Justyna x3 Karolina Klaudia Magdalena Małgorzata Marta Monika Patrycja Paulina Urszula 2014/2015: Aleksandra Anna Ewa Jakub Joanna Julita Karolina Katarzyna Klaudia Mateusz Patrycja Urszula 2016/2017: Adam Agata Aleksandra x2 Alexander (obce nazwisko) Anna Damian Grzegorz Helena Jakub x2 Judyta Julia Justyna Kamila Klaudia Krystian Magdalena x2 Michał Monika Natalia Vanessa (polskie nazwisko) 2017/2018: Adam Adrianna x2 Aleksandra x4 Ewa Filip Jan Katarzyna Krzysztof Łucja Maciej Maja Maria Michał Patrycja Paulina Piotr Ramzes Robert Urszula Zofia Zuzanna 2018/2019: Aleksandra x3 Anna Daria Elżbieta Gabriela Hubert Izabela Jakub x2 Julia x8 Kacper Kamil Kamila Karol Karolina x2 Katarzyna x2 Kinga Konrad Maciej Magdalena Maria Marta Martyna Michał x2 Milena Monika Oliwia Paulina Piotr x2 Sabina Szymon x2 Weronika x3 2019/2020: Agnieszka Anna Dominika x3 Eva (polskie nazwisko) Ewa x2 Gabriela Hanna Hubert Izabela x2 Jacek Joanna Julia x3 Justyna Karol Kinga x3 Klaudia Maciej x2 Magdalena x3 Maja x2 Marcin Martyna Michał Milena Natalia x4 Paweł Rafał x2 Urszula Victoria (polskie nazwisko z końcówką "-ska") Weronika Wiktoria x2 Wojciech Zofia Zuzanna Bliźniaczki: Kinga i Klaudia Identyczne nazwisko (nie rodzeństwo): Anna i Wojciech Imion absolwentów z rocznika 2015/2016 nie znalazłam. Co powiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adalwinka Re: Absolwenci programu DSD - imiona 02.12.20, 16:40 > Greta Małgorzata - hihi, Gosia-Małgorzata. Nie znoszę Grety, więc według mnie szkoda, że nie dali Małgosi na pierwsze. > Ramzes - wow 😯 Niezbyt mi się podoba, Napoleon byłby fajniejszy > Adrianna x2 > Adrianna x2 - ciekawie się złożyło: po dwie w dwóch klasach. Naliczyłam też cztery Ule - to chyba również sporo. Za najładniejsze uważam Helenę i Łucję. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Absolwenci programu DSD - imiona 02.12.20, 20:33 adalwinka napisała: > Nie znoszę Grety, więc według mnie szkoda, że nie dali Małgosi na pierwsze. Ja kiedyś w sumie lubiłam Gretę - w dzieciństwie oglądałam w tv program, którego prowadzący miał suczkę o tym imieniu i wówczas dobrze mi się kojarzyło, ale odkąd pojawiła się Greta Thunberg, to wszystko się zmieniło. Walcząca o "lepsze jutro Matki Ziemi" nastolatka stała się na tyle silną osóbką, że... "zabiła" wszystkie poprzednie pozytywne skojarzenia. Greta już nie kojarzy mi się z Gretą Garbo czy z ulubionym programem, tylko z Gretą Thunberg - i nie potrafię się wyzbyć tego skojarzenia, zaczyna mi przeszkadzać. Od tej pory to imię jest na mojej "czarnej liście" - bardzo nie lubię, kiedy jakieś imię zaczyna mi się jednoznacznie kojarzyć I faktycznie szkoda, że Małgosia nie jest na pierwsze > > Ramzes - wow 😯 Niezbyt mi się podoba, Napoleon byłby fajniejszy Ramzes faktycznie zaskakuje. Ale nie zachwyca mnie. Ciekawe, czy rodzice naczytali się "Faraona", czy co?... A co do Napoleona - wiesz, Adalwinko, że czytasz mi w myślach?... Też się zgodzę, że byłby fajniejszy od Ramzesa. Dużo fajniejszy Bardzo lubię Napoleona, to w ogóle jedno z moich ulubionych imion męskich. Lubiłam to imię już wtedy, kiedy miałam 6 albo 7 lat i do tej pory mi się to nie zmieniło. Ale nie wiem, czy byłabym gotowa na małego Napoleona biegającego obok mnie > > Adrianna x2 - ciekawie się złożyło: po dwie w dwóch klasach. > > Naliczyłam też cztery Ule - to chyba również sporo. W naszym liceum Ula to podstawa, w moim roczniku (2002) jest siedem! > Za najładniejsze uważam Helenę i Łucję. W moim roczniku też jest Helena Dwie Łucje są w roczniku 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Absolwenci programu DSD - imiona 02.12.20, 22:39 Ramzes robi wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Absolwenci programu DSD - imiona 05.12.20, 20:44 I na mnie też zrobił wrażenie choć przyznam, że jakoś szczególnie zachwycona nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Absolwenci programu DSD - imiona 16.12.20, 20:39 2020/2021: Adela Aleksandra x2 Anna Barbara Filip Gabriela x3 Jakub x2 Jan Julia x2 Julianna Kaja Kinga x2 Łukasz x2 Magdalena Małgorzata Maria Martyna Patrycja Patryk Paulina Paweł Rafał Sara Szymon Urszula Weronika x2 Wiktor Zofia Zuzanna x2 Od dzisiaj jestem kolejną absolwentką programu DSD Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Absolwenci programu DSD - imiona 19.12.20, 20:22 gaudencja napisała: > Gratulacje! Dziękuję <3 Przyznam, że nie było łatwo. Ostatni raz tak się spięłam przy wątku pana Szulca Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama