Dodaj do ulubionych

Wroclaw - pierwsza klasa cz. II

02.07.21, 17:07
1 - Nicola/Jessica (pl)/Yasmina (pl)/Rozalia/Zlata/Sigurd (pl)/Kai (pl)/Dorian/Arkadiusz/Fabian/Diana/Karolina/Aurelia/Felisk/Daria/Anapaula (pl)/Melisa (pl)/Lucjan/Gaja/Robert/Radoslaw/Stefanie (niem)/Eliza/Henryk/Roma//Bernard/Tobiasz/Lucyna/Remigiusz/Bianka/Jeremi/Marta/Alexander (pl-hiszp)/Vanessa (pl)/Bozena/Benedykt/Sandra/Jasmina/Kosma/Emil/Olivia(pl)/Albert/Rita/Olimpia/Leo(pl)/Eliza/Eleonora/Aneta/Orest/Zoja/Bogdan/Jedrzej/Agnieszka/Kaj/Tamara/Elizabeth (pl)/Jadwiga/Cezary/Sarah (pl)/Hayden(pl)/Marlena/Lew/Tola/Tadeusz/Serafin/Sylwester/Julianna/Malina/Dominika/Gabriella/Emilian/Judyta/Ida/Mariusz/Mila/Florian/Daniel/Stefania/Roksana/Layla (pl)/Lili(pl)/Anton(pl)/Elena/Ludwik/Konstancja/Karmela/Sabina/Gracjan/Magda/Alexandra (pl)/Mia/Kendra (pl)/David (pl)/Hannah (pl)/Susanne (pl)/Emilie(pl)/Victoria(pl)/Bentley(pl)
2 - Justyna/Julita/Olga/Mieszko/Korneliusz/Milan/Konstanty/Janina/Ada/Józef/Natasza/Cyprian/Lilia/Aniela/Blanka/Dariusz/Sara/Marek/Aleks (pl)/Szczepan/Rafal/Marcela/Oktawian/Stella (pl)/Jacek/Anastazja/Jonasz/Dorota/Adela/Liwia/Tytus/Ina/Brajan (pl)/Seweryn/Marika/Roch/
3 - Karina/Marianna/Ewelina/Gabriel/Roman/Leonard/Alina/Zbigniew/Lukasz/Ksawery/Przemyslaw/Kuba/Monika/Brian (pl)/Dariusz/
4 - Konrad/Róza/Kornel/Matylda/Adrian/Stefan/Patryk/Kinga/
5 - Kaja/Lila/Klara/Patrycja/Ryszard/Kalina/Lucja/Juliusz/
6 - Nela/Jerzy/Krystian/Grzegorz/Marcelina/Izabela/
7 - Gustaw/Oskar/Malwina/Iga/Nadia/
8 - Wiktor/Nikola/Magdalena/
9 - Kornelia/Martyna/
10 - Kamil/
11 - Nina/
12 - Jagoda/
18 - Antonina
23 - Maciej
25 - Wiktoria
26 - Mateusz/
27 - Franciszek/
29 - Michal
30 - Maciej

blizniaki: Maja i Mateusz/Sofiia i Bohdan (wsch)/Sebastian i Sara/Wiktoria i Gabriela/Olaf i Tymoteusz/Jagoda i Pola/Adam i Stefan/Joanna i Julita/Bianka i Feliks/Szymon i Tytus/Karolina i Kacper/Nadia i Mateusz/Agata i Dorota/Dominika i Mikolaj/Ignacy i Jakub/Wiktoria i Mateusz/Antoni i Kuba/Barbara i Zofia/Maksymilian i Zofia/Hana i Maja (pl)/Maria i Urszula/Barbara i Helena/Iga i Pola/Antonina i Weronika/Edyta i Patrycja/Antonina i Martyna/Anita i Oskar/Karol i Sebastian/Mariia i Olha (wsch n)/Alisa i Bohdana(wsch)/Marek i Michal/Zofia i Jan/

dwa imiona - Wiktor Kazimierz/Karolina Anna/Natalia Maria/Wiktor Franciszek/Filip Jerzy/Ksawery Maksymilian/Wojciech-Wiktor/Alicja Helena/Jerzy Stanislaw/Marika Teresa/Gaja Aleksandra/

obce nazwisko - Alona/Andrij/Iaromir/Arina/Kseniia/Danir/Prokhor(4)/Daniil/Yelena/Yeva(2)/Iwan/Klim/Makar(3)/Arian/Anastasiia/Hryhorri (2)/Davyd(2)/Sava/Quyen/Yehor/Yana/Platon/Ola/Timofiei(2)/Yaromyr(2)/Diego/Mark(2)/Ivan(2)/Serhii(2)/Hugo/Felipe/Maya/Mathew/Eve/Alexander/Petr/Tymut/Kateryna/Sofiya/Oleksandra/Anton/Mykola/Vasilisa/Oleksandr/Polina(2)/Uliana/Ilia (2)/Katsiaryna/Sofiia(2)//Sofia(2)/Alesiia/Konstiantyn/Marina/Uliana/Alexey/Karyna/Oleksii/Teodor/Danilo/Andriy/Matvii/Fedor/Dzmitry/Mykhailo/Kseniia/Marat/Damir/Yasmin/Viacheslav/Uladzislav/Miroslava/Tymofii/Danil/Yehor/Denis/Mykhail/Yelizaveta(2)/Mahdalena/Tymur/Denys/Bohdan/Milana(2)/Stanilav/Tamara/Yelyzaveta/Pavlo/Aryan/Orjan/Hlib/Bohdan/Nestor/Roman/Tadei/Viktoria/Grigori/Myroslava/Semen/Arianna/Emma/Artem/Mariia/Oleh/
Obserwuj wątek
    • emnilda.wolna Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 02.07.21, 21:08
      Bentley - ryzykowne.
      Nestor - ciekawe, jak się będzie w Polsce nosiło.
    • sulimira Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 02.07.21, 22:09
      Tyle ciekawych imion, ze za duzo do wymienienia, ale fajny zestaw
    • emnilda.wolna Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 03.07.21, 11:19
      Zaskakujące imiona, a tymczasem są w Polsce częstsze niż myślałam:
      - Karmela: 60 osób
      - Kai: 595 mężczyzn, 9 kobiet
      - Kaj: 240 osób
      - Hayden: 16 osób
      - Kendra: 12 osób
      - Lili: 444 osoby
      - Bentley: 5 mężczyzn
    • katarzynkaa Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 03.07.21, 20:13
      Ten zapis mnie przytłacza sad Zasugerowałabym spis imion, tak jak w innych wątkach - osobno żeńskie i męskie każde w innej linijce + alfabetycznie + obok liczba. Tak jest przejrzyście smile
      • chayah Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 03.07.21, 20:18
        Mnie, niestety, też dość mocno przytłacza sad
    • gaudencja Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 26.07.21, 19:54
      kasiakl napisała:

Eleonora, Serafin, Ludwik, Konstancja, Mieszko, Korneliusz, Konstanty, Cyprian, Szczepan, Oktawian, Stella, Tytus, Roch, Ksawery, Stefan, Kornel, Róża, Juliusz - cieszą.

Prokhor (4) - nie wiedziałam, że Prochor jest tak popularny wśród młodzieży ukr. podobnie Makar (Makary), i że spotyka się nadal Nestora.
      • emnilda.wolna Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 26.07.21, 21:03
        Gaudencjo, widzę, że wśród imion, które cieszą wymieniłaś Stellę - czy mi się zdaje, czy kiedyś byłaś krytycznie nastawiona? Sama je bardzo lubię, ale mam wrażenie, że w Polsce powiewa trochę Esmeraldą, ciekawa jestem opinii. smile
        • gaudencja Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 31.07.21, 15:50
          emnilda.wolna napisała:

> Gaudencjo, widzę, że wśród imion, które cieszą wymieniłaś Stellę - czy mi się z
          > daje, czy kiedyś byłaś krytycznie nastawiona? Sama je bardzo lubię, ale mam wra
          > żenie, że w Polsce powiewa trochę Esmeraldą, ciekawa jestem opinii. smile

Nie, nie byłam krytycznie nastawiona (chyba nigdy), choć na forum widziałam negatywne opinie: poznałam kiedyś zresztą Stellę o pokolenie starszą. To imię z polskiego zasobu, rzadkie, ale spotykane, nie wiem, od jak dawna w Polsce występujące, ale np. w Tekach Dworzaczka są przykłady teki.bkpan.poznan.pl/index_regesty.html w XIX wieku. Przewijała się też OIP w wątkach znalezisk nagrobkowych. Dorobiliśmy się też własnej błogosławionej Marii Stelli.
      • dierde Re: Wroclaw - pierwsza klasa cz. II 26.07.21, 22:28
        gaudencja napisała:

> Prokhor (4) - nie wiedziałam, że Prochor jest tak popularny wśród młodzieży ukr
        > . podobnie Makar (Makary), i że spotyka się nadal Nestora.

Tak, na Ukrainie spotyka się nadal Nestora (dopiero w Polsce usłyszałam powiedzenie nestor rodu, chociaż słyszałam o Nestorze mitologicznym, to na Ukrainie nikt nie utożsamiał nosicieli tego imienia ze starcem), jest równomiernie nadawany, znam i bobasa, i 10latka, i 30latka, i 70latka o tym imieniu.
        Makar zyskuje popularność, nigdy nie spotkałam osobiście żadnego Prochora, ale jest nie rzadko nadawany np Platon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.