Dodaj do ulubionych

Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze

09.09.21, 01:21
Adela
Aria
Berenika
Czesława
Dalia
Elena
Estera
Faustyna
Inka
Łucja
Kalina
Linda
Konstancja
Malwina
Marcela
Melania
Mira
Nikita
Rozalia
Sabina
Tola
Zyta
Obserwuj wątek
    • emnilda.wolna Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 09.09.21, 10:13
      O, Czesława!

Kto by pomyślał, że i Łucja jest rzadka.
      • sulimira Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 09.09.21, 10:30
        Tez mnie Lucja zdziwila na tej liscie. Czeslawa byla milym zaskoczeniem. Zyta jednak najwieksza niespodzianka.
      • oliwiakleczekgmail.com Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 29.09.21, 00:21
        emnilda.wolna napisała:

> Kto by pomyślał, że i Łucja jest rzadka.

To prawda😁 Również zdziwiłam się jej obecnością w najrzadszych imionach. Lubię Łucję, miło mi się kojarzy, jednak dla swojej córki raczej bym nigdy jej nie rozważała i to nie tylko ze względu na popularność wink
    • annthonka Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 09.09.21, 10:20
      Nikita jako imię żeńskie?
      • sulimira Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 09.09.21, 10:29
        Tak
      • decadent46 Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 09.09.21, 10:35
        Chyba nigdy nie przyzwyczaję się do Nikity jako imienia żeńskiego. W jednej ze statystyk, które ostatnio robiłam, była właśnie Nikita, płci żeńskiej. Nazwisko polskie, popularne, końcówka "ska". Wiem, że film "Nikita" pewnie zrobił swoje, ale...
    • oliwiakleczekgmail.com Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 09.09.21, 12:22
      Bardzo fajne zestawienie smile Najbardziej podoba mi się Dalia, Łucja, Kalina, Linda, Konstancja i Rozalia big_grin
      • oliwiakleczekgmail.com Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 09.09.21, 12:23
        I Adela też ładna, chociaż mi osobiście za bardzo kojarzy się z piosenkarką Adele😆😅
    • juta.malcolm Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 11.09.21, 08:39
      Aż dziwne, że tak mało Malwinek.
      • oliwiakleczekgmail.com Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 28.09.21, 22:18
        Wiem, że nie na temat wątku 😂 Ale ostatnio byłam świadkiem, jak ktoś jakąś Malwinę skracał "Malwa" - po prostu moim zdaniem okropny skrót, który całkowicie przekreślił dla mnie to imię😕
        • emnilda.wolna Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 28.09.21, 22:49
          Malwina Pająk (felietonistka) czasem pisze o sobie Malwa, chyba znajomi ją tak nazywają.
          U nas na placu zabaw jest za to Malwina nazywana przez swoją mamę Malwiśką, Wiśką oraz Iśką - to dopiero zachęcające. wink
          • juta.malcolm Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 28.09.21, 23:33
            Ja jak zdrabniam to imię to zazwyczaj do Malwinki albo "Malwuś"
            • oliwiakleczekgmail.com Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 29.09.21, 00:16
              Ja też to imię zdrabniałabym tylko Malwinka smile Forma "Malwuś" niestety mi się nie podoba, prędzej "Malwiś" wink Ale i tak ta Malwa mnie po prostu przeraża i raczej już marna szansa, że znowu polubię to imię na tyle, że z powrotem wróci na moją listę😢
          • oliwiakleczekgmail.com Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 29.09.21, 00:11
            Oo jeenyy naprawdę? 😱😂 Przecież to tak samo jakby mama mówiła do mnie Oliwa XDD Boże nie ma to jak zgrubniać imiona własnych dzieci big_grin Na szczęście z taką sytuacją w realu jeszcze nigdy się nie spotkałam🤣
    • juta.malcolm Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 28.09.21, 23:31
      Aż dziwne że Malwina taka rzadka
    • misslucky133 Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 28.09.21, 23:37
      Mnie rowniez zdziwila Lucja, nie mam zadnej w otoczeniu ale na Ig wydaje sie byc bardzo popularna. Mnie juz zdazyla znudzic bo jak dla mnie nie nalezy do imion, ktorych brzmienia moglabym sluchac non stop. Dziwi mnie, ze jest tak malo Kalin i Rozalii bo mysle, ze wpasowuja sie w trend ''ladnych'', miekkich i melodyjnych imion. Skoro popularne sa Amelie, Natalie, Julie, coraz czesciej slysze Aurelie to dlaczego juz nie Rozalie? Dziwi mnie rowniez Tola bo jak dla mnie jest szalenie podobna do Poli z pierwszej dziesiatki najpopularniejszych. Na tym przykladzie widac wyraznie jak osluchanie wsrod mas ma wplyw na popularnosc danego imienia. Im Pola staje sie bardziej osluchana, tym staje sie bardziej popularna a Tola chyba musi jeszcze troche poczekacwink Nieco dziwi mnie rowniez Marcela, przy tak popularnej Marcelinie stoi naprawde nisko.
    • misslucky133 Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 28.09.21, 23:39
      Absolutnie nie dziwia mnie Czeslawa, Linda, Konstancja, Melania, Mira, Nikita, Sabina i Zyta, chociaz mysle, ze na fali miekkich imion Melania znacznie podskoczy w gore - trzeba jej tylko dac kilka lat.
      • oliwiakleczekgmail.com Re: Wrocław: najrzadsze imiona 2021 I polrocze 28.09.21, 23:54
        Ja też myślę, że Melania może bardzo wzrosnąć na popularności. Imię miękkie, delikatne, takie melodyjne z ładnymi zdrobnieniami idealnie wpiszę się w aktualną modę. Chociaż mnie akurat nie zachwyca (dużo bardziej wolę Amelię) smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.