gaudencja Re: Filip - jak zdrabniać, wolać pieszczotliwie? 01.11.04, 19:55 Filipek, Filon, Filonek Odpowiedz Link Zgłoś
darwina Re: Filip - jak zdrabniać, wolać pieszczotliwie? 02.11.04, 11:24 Jestem mamą Filipka. Mówimy: Filipuś, Filipcio, Filiputek Odpowiedz Link Zgłoś
very.bad.girl Re: Fifi 02.11.04, 12:09 a znajomi na swojego Filpka wołają Fifi lub Fafik Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Fifi 02.11.04, 12:48 Wybaczcie, ale wołać Fifi na chłopaka... nie chciałabym być na jego miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
lou25 Re: Filip - jak zdrabniać, wolać pieszczotliwie? 02.11.04, 12:18 Fil ; Felipe, ale to nie zdrobnienie, a urozmaicenie Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Filip - jak zdrabniać, wolać pieszczotliwie? 03.11.04, 08:54 Chyba po prostu Filipek, Filipuś, Filipiątko Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: Filip - jak zdrabniać, wolać pieszczotliwie? 03.11.04, 13:28 Do kolegi mówimy jeszcze (w chwilach wielkiego przypływu różnorakich uczuć) FAFKULEC Odpowiedz Link Zgłoś
iko78 Re: Filip - jak zdrabniać, wolać pieszczotliwie? 04.11.04, 13:05 Na mojego philipa (3 latka) wolaja Philip, Philipo, Philips) Philip to bardzo ladne imie) Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipa FILIP 15.12.04, 21:13 Jestem mamą dwuletniego Filipa. Ja najczęściej zwracam się do niego Fibciu,Fibcio albo Filson. Moja teściowa Filku. Używamy jeszcze Fil,Fibson,Filip,Lipi........róznie do niego wołamy,ale Fibciu najczęściej. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Filip - jak zdrabniać, wolać pieszczotliwie? 04.01.05, 20:41 Jako mama (nie tylko) Filipa mam w tej kwestii niejakie doświadczenie Otóż kiedy nasz syncio był jeszcze mały sam siebie nazywał najpierw "Ij", potem był "Ijip", aż wreszcie jedyną odpowaidającą mu formą zaczął być "Filip". Natmiast my i tak uparcie wołamy na niego " Filipku" ewentulanie "Filipciu". No ewentualnie "Fil" ale przyznam, że szczerze nie znoszę tej formy Jego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
maga30 Re: Filip - jak zdrabniać, wolać pieszczotliwie? 04.01.05, 21:18 A na znajomego (duży już chłop) wołają Filut. Odpowiedz Link Zgłoś