kasiakl 12.09.21, 15:52 Przez przypadek znalazlam artykul o rodzinie Dericco z USA - maja w sumie 16 dzieci - 15 biologicznych, maja swoj program na kanale TLC. Wiem, ze podobnych zabaw bylo juz sporo ale to chyba jedyna rodzina, w ktorej pojawilo sie tyle wieloraczkow. Wszystkie dzieci maja imiona na ta sama litere - D - po ojcu - Derrick Deon Dericco. Derron - 1991, adoptowany syn, któremu imie zmieniono z Jaspera na Derron Darian - corka 2005 Derrick - syn 2010 Denver i Dallas - blizniaki, chlopcy 2011 Deniko, Dariz, Deonee, Daician i Daiten - piecioraczki, 2 chlopcow i 3 dziewczynki, 2013 Diez, Dior i Carter - trojaczki chlopcy, 2017 - Carter zmarl krotko po porodzie Dawsyn, De'Aren i Dyver - trojaczki 2019 - 2 dziewczynki i chlopiec podobno ojciec ma syna z wczesniejszego zwiazku, wspomnianego tylko raz - Juan. Rodzina kontrowersyjna ale mozna sie wykazac kreatywnoscia przy wyborze imion. Ktos chetny? na jedna litere: corka syn bliznieta - 2 chlopcy piecioraczki - 2 chlopcow i 3 dziewczynki trojaczki - 3 chlopcow trojaczki - 2 dziewczynki i chlopiec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulimira Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 18:02 Sprobuje rowniez literki D Damroka Domarad Dalbor i Derwan Dobrogost, Dalemir, Dąbrówka, Dobroniega i Dobrosułka Dargorad, Dalwin i Dobrociech Dobrawa, Domaczaja i Domagniew Zdrobnienia musialyby byc od drugich czlonow poniewaz zbyt duzo "dobrych" jest. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 21:43 Maria Michał Maurycy i Mieszko Malkolm, Melchior, Matylda Mateusz, Metody, Miron, Melania i Marcjanna Milda, Mirella i Medard Tak naprawdę mając takie plany (kilkanaścioro dzieci i imiona na tę samą literę) wybrałabym jakaś popularną literę, np. M, ale szału to tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 22:01 Matylda Mieszko Miron i Mikołaj Maciej, Maurycy, Melania, Malwina i Maria Mucjusz, Mojżesz i Marceli Marcjanna, Michalina i Melchior Musiałam kombinować. W rzeczywistości mogłabym nadać tylko Matyldę, Mieszka, Mirona i Maurycego Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 22:09 A teraz spróbuję na A: Alina Apolinary Amadeusz i Aleksander Abraham, Aron, Adela, Aurelia i Aniela Andrzej, Artur i Aureliusz Antonia, Apolonia i Antoni U-ła, ale zestaw. Realnie to tylko dwa spośród tych imion byłyby do nadania - zgadnijcie, które Z kolei Abraham i Aron to był szczyt moich marzeń w kwestii imion męskich w okresie fascynacji kulturą żydowską - czyli jakieś pięć lat temu. Dzisiaj zdecydowanie na "nie". Poza tym prawie do każdego z imion mam jakieś "ale". Alina odpada, pomimo ogromnej sympatii do Janowskiej, ze względu na dwie Alicje w rodzinie. Antonia zbyt podobna do Antoniny, a tak ma na imię moja siostra cioteczna. Aurelka i Anielka zbyt podobne do siebie. Antek zbyt popularny. Andrzej mógłby być, na cześć kilku ulubionych aktorów, ale dla malucha urodzonego w tych czasach byłby zbyt "wujkowaty". Apolonię ma siostra mojej cioci, nie chciałabym powielać. Przy Arturze posiłkowałam się tylko i wyłącznie myślą o Rimbaudzie. Kocia krew, jak trudno jest wybrać coś na TYLKO jedną literkę! Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 23:05 To ja też na A (to była pierwsza myśl, ale uznałam, że zabraknie ładnych). Adela Aleksander Adam i Artur Albert, August i Aurelia Alwin, Anatol, Apolinary, Abigail i Alina Aldona, Apolonia i Anzelm Jednak przy tylu dzieciach ta sama litera to słaby pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 23:24 Klementyna Konstanty Kajetan i Krzesimir Kacper, Karol i Kalista Kanimir, Kilian, Ksawery, Kamelia i Ksenia Klara, Kordula, Kornelia i Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 23:27 Calkiem niezle ten "K" zestaw wyszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 23:35 Dzięki! Realnie pewnie Kanimir by się mylił z Krzesimirem. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 23:46 Realnie to patrzac jak mysla sie rodzicom imiona dwojga dzieci to pewnie zawsze trzy proby na kazde zawolanie trzeba liczyc. Najwazniejsze, ze poznajesz, ze to twoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 12.09.21, 23:33 Aj, Kira, nie Klara. Kocham Klarę, ale w rodzinie są już dwie w tym pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 13.09.21, 00:00 A, zmierzę się jeszcze z literą D. Dagna Dominik Dionizy i Dobiesław Donald, Dunstan i Dąbrówka Dalemir, Domicjusz, Dytwin, Dalia i Diana Dafne, Delfina, Dula i Dylan Raczej katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: 16 dzieci - zabawa 13.09.21, 05:22 To ja tez sprobuje litery M Mojmira Małogost Mieszko i Miron Miłosz, Mirogniew, Milena, Mironiega i Myślibora Miłobor, Milan i Masław (moj bohater) Melisa, Marzanna i Makary Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: 16 dzieci - zabawa 13.09.21, 05:28 Na A bedzie ciezko, ale cos wymysle Aniela Anaksander Agatonik i Aleksy Anatol, Apolinary, Aniceta, Apolonia i Ariadna Ardagast, Agenor i Ajaks Auksenja, Agata i Arkady Bylo troche lepiej niz myslalam Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 16 dzieci - zabawa 13.09.21, 10:14 Spróbuję na I Idalia Ignacy Iwo i Igor Ireneusz, Izaak, Inga, Ifigenia i Ismena Izydor, Ikar i Innocenty Iga, Izabela i Idzi Ale misz-masz. W rzeczywistości mogłabym rozważyć tylko Idalię (lub samodzielną Idę), Ignacego i Ingę, ewentualnie Izabelę i Igora (pomimo popularności w moim rejonie, na cześć Śmiałowskiego i mojego pana od angielskiego ). Izydora lubię coraz bardziej (odkąd odkryłam, że podobno było to drugie imię reżysera Jana Rybkowskiego). Podoba mi się Iwo, ale za błędną odmianę przerobiłabym na mielonkę Ale to tylko zabawa, tu wszystko można! Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 13.09.21, 10:59 To ja też chcę! Irena Ignacy Idzi i Imisław Ingbert, Izbylut i Ida Iwo, Izajasz, Izydor, Ifigenia i Ingeborga Imelda, Irmina, Izolda, i Igor Na I nie rodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: 16 dzieci - zabawa 13.09.21, 22:33 To ja rowniez porwe sie na I Imisława Izydor Igor i Izbor Iwosław, Ireneusz, Ingeborga, Irmina i Idalia Idzi, Ignacy i Ikar Iryda, Ifigenia i Iwan Odpowiedz Link Zgłoś
agarena1973 Re: 16 dzieci - zabawa 14.09.21, 09:11 Adamina Apolinary Anatol i Anzelm Antoni i Achacy oraz Apolonia, Adolfina i Alodia Ambroży, Anastazy, Aleksy Amalia i Adelajda oraz Arkady Odpowiedz Link Zgłoś
nadeeka Re: 16 dzieci - zabawa 14.09.21, 11:23 To ja też spróbuję na D: Dobroniega Dalebor Dobiesław, Dobromir Dionizy, Dominik, Dagna, Domicela, Druzjanna Damazy, Daniel, Domarad Delfina, Damroka, Dorian Wszystkie bardzo chętnie, jedynie Daniel i Dorian trochę na siłę (ale nie chciałam powtarzać - np. Dobromir i Dobrociech czy Dagna i Dagobert) Odpowiedz Link Zgłoś
nadeeka Re: 16 dzieci - zabawa 14.09.21, 11:26 Na A chyba byłoby mi najłatwiej: Adelajda Apolinary Arystarch, Aleksy Anatol, Anzelm, Antonia, Ariadna, Adalwina Ambroży, Amadeusz, Ademar Aurelia, Anastazja, August Żal mi Anatolii, Apolonii i Augustyny, ale nie współgrają z Anatolem, Apolinarym i Augustem. Niemniej jednak, wszystkie imiona bardzo lubię i mogłabym nadać. Żeńskich nadałabym z przyjemnością jeszcze z 5. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: 16 dzieci - zabawa 17.09.21, 22:48 Zauważyłam, że ilekroć ktoś wymyślił zestaw na A, to pojawiał się w nim Apolinary. Ciekawe, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
nadeeka Re: 16 dzieci - zabawa 14.09.21, 11:28 Na M też łatwo, wszystkie bardzo lubię: Marcjanna Miłowit Melchior, Maurycy Makary, Mieszko, Mojmira, Malwina, Michalina Micheasz, Markwart, Miron Matylda, Miłosława, Marceli Niestety nie mogłabym nadać tylko Maurycego, bo już nadałam (swojemu Kotu ) Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 14.09.21, 13:28 A naprawdę nic Ci się nie powtarza w rodzinie? Żadna Malwina czy Matylda? Ja miałam ten problem, że imiona w miarę popularne są zajęte, a na drugim biegunie zostają typu Miłowuj (dla mnie odlot). No i obrębie tej samej płci też mogą się wykluczać, np. Alicja i Alina - co mi po tym, że każde z osobna mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 14.09.21, 13:32 PS Zazdroszczę i gratuluję kota! Odpowiedz Link Zgłoś
nadeeka Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 09:00 Nic się nie powtarza Marcel jest, ale to jednak co innego niż Marceli. No i mały Mieszko mieszka ( ) obok moich rodziców. Ale nie byłaby to dla mnie przeszkoda. Też mam ten problem - tu np. musiałam wykluczyć Mariannę, bo z Marcjanną się trochę gryzie... Mojmir do Mojmiry też nie bardzo pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 14.09.21, 22:43 Spróbuję z S. Stella Stanisław Seweryn i Stefan Sambor, Skarbimir i Serafina Sebald, Siemowit, Sulisław, Sabina i Sofronia Safira, Salomea, Sara i Szymon Całkiem nieźle. Szymon by mi nie wybaczył... Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 12:33 emnilda.wolna napisała: > Spróbuję z S. > > Stella > Stanisław > Seweryn i Stefan > Sambor, Skarbimir i Serafina > Sebald, Siemowit, Sulisław, Sabina i Sofronia > Safira, Salomea, Sara i Szymon > > Całkiem nieźle. Szymon by mi nie wybaczył... Chyba, że zostałby... Symeonem Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 15:31 sulika napisał(a): > Chyba, że zostałby... Symeonem Niby fajnie, ale... Symek? Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 12:52 To ja też na s Sabina Sambor Sergiusz i Skarbimir Stella, Serafina, Salomea ,Siemowit, Szczepan Sator, Szczęsny, Symeon Scholastyka, Szabora i Seweryn Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 15:32 Bardzo mi się podoba Szczęsny, ale nie mam pomysłu, jak zdrabniać. Szczesiek, Czesiek? Felek? Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 16:08 Ja też nie wiem jak zdrabniać. Znam takiego niezdrabnianego Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 13:16 Na K Kleonika Kajmir Kalikst i Kleofas Ksenia, Kordula, Krystyna, Klemens, Kornel Kryspin, Ksawery, Kiejstut Kasjana, Klara, Kazimierz Całkiem niezle Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 13:27 I na D Dagna Dobromir Dionizy i Dalebor Druzjanna, Domicela, Damroka, Dalwin, Damazy Domarad, Dezydery, Długomił Debora, Dobrosułka, Ditmar Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 16:03 sulika napisał(a): > I na D > Dagna > Dobromir > Dionizy i Dalebor > Druzjanna, Domicela, Damroka, Dalwin, Damazy > Domarad, Dezydery, Długomił > Debora, Dobrosułka, Ditmar Zamiast Dobrosułki mogłaby być Dafne, żeby nie powtarzać członu,, dobry-" Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 16:02 Na M: Maura Mieszko Miron i Makary Micheasz, Melchior i Matea, Mojmira, Mederyka Miłobor, Modest, Mamert Marcela, Merkuria, Malachiasz Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 17:29 Ariadna Anatol Albin i Ambroży Aleksja, Afra, Agatonika, Abel, Anastazy Amos, Augustyn, Alojzy Asteria, Agłaja, Amilkar Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 17:42 Na B Biruta Bolebor Barnim i Bazyli Brygida, Berenika, Bibianna, Błażej, Briok Benedykt, Baldwin, Basjan Bonifacja, Bronisława, Bernard Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: 16 dzieci - zabawa 15.09.21, 18:07 Na j Jana Jonasz Jędrzej i Joachim Judyta, Jaśmina, Józefina, Jesse, Jurand Joel, Jazon, January Jadwiga, Jordana, Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś