dasza_dm 28.08.23, 13:36 Synek zaczął uczęszczać do żłobka. Nie pamiętam wszystkich imion, ale podaje te, które zapamiętałam: Jaś x2 Wiktor Mikołaj Kyryło Kalina Agata Pola Klara Emilia Oda Emma Julia Jeśli zauważę jeszcze jakieś to dopiszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Nadz żłobek 28.08.23, 14:32 Kalina ładnie. Klara już powszednieje. Lubię Jasia mimo popularności. Pozostałe imiona raczej nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Nadz żłobek 30.08.23, 16:43 Oda - pięknie! Uwielbiałam to imię, jedno z nielicznych trzyliterowych, które lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Nadz żłobek 28.08.23, 17:19 Podoba mi się Klara 😃. Doceniam Odę. Reszta jak zwykle, szczególnie Jan 🥱. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Nadz żłobek 29.08.23, 01:32 Oda jest milym zaskoczeniem. Kalina sliczna. Nawet w Tak malej grupie powtarza sie Jasiek Odpowiedz Link Zgłoś
barlavento Re: Nadz żłobek 30.08.23, 13:04 Baaardzo lubię Odę. Podoba mi się też Klara i Emma. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Nadz żłobek 30.08.23, 13:30 Zdumiała mnie Oda i jest to pozytywne zaskoczenie Śliczna Kalina Z pozostałych lubię wszystkie oprócz wyjątkowo specyficznego brzmienia imienia Kyryło, polska wersja Cyryl, Cyryla też mi nie leży, najlepiej brzmi Kir, Kira albo Kirill. Nie podoba mi się żadne wschodnie imię, kończące się na -ło, np. Mychajło czy wspomniane Kiryło. Lubię za to Kirę i Cirillę. Zaskakuje także tutaj, choć o wiele mniej, Agata. Obecnie nie jest modna, nie brzmi źle, podobnie jak kamień agat oraz może mieć zdrobnienie jak kotka - Gatta, poza tradycyjną Agatką, czy Agą. Bardzo nie lubię zwrotu Aga, należącego bardziej do Agnieszki, u której też nie przepadam za tym skrótem. Agnieszka wypada ładniej jako Nieszka, Neszka i Nessa, ewentualnie Agni, Isia. Agata to raczej Agata, Agatka, Gata, ewentualnie skrót Ata czy Gaga ( podwojenie drugiej litery i sylaby), jeśli ktoś by chciał wymyślać. I zdrobnienia Agacia, Gacia, Gatka, Agusia z tych, o których kiedyś słyszałam u starszych osób z opowieści. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Nadz żłobek 30.08.23, 15:22 Oda to bardzo miłe zaskoczenie. Podoba mi się Kalina i Klara, Emma też ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Nadz żłobek 03.09.23, 21:05 Dopisuję Grzesia, Zuzię i drugiego Wiktora. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Nadz żłobek 03.09.23, 22:36 Bardzo doceniam oryginalność Ody, ale brzmieniowo mi się raczej nie podoba. Emma świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Nadz żłobek 04.09.23, 13:48 Jako miłe imiona oprócz Kaliny dopisuję: Emilię, Emmę, Julię, Klarę, Mikołaja, Wiktora, Janka. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Nadz żłobek 08.09.23, 17:40 Dopisuję Franka. (Dla "formalności", bo to nic ciekawego...) Odpowiedz Link Zgłoś
schabowyzziemiakam Re: Nadz żłobek 12.09.23, 15:07 To ja dopiszę pare ciekawych imion że żłobka mojego synka: Seweryn, Robert, Teodor, Olaf, Łucja, Emil, Emilian. Odpowiedz Link Zgłoś
aruberu Re: Nadz żłobek 22.09.23, 01:31 Nasza grupa w żłobku: Aneta Antosia Gracja x 2 Gabriela x2 Zosia Sheila Róża i Wanda (bliźniaczki) Karolina Nikola Hektor Natan Aleksander x2 Antoś Franek Leon Lukian Michał Nie ma o dziwo żadnej Julki, Zuzi ani Hani. Zdziwiły mnie dwie Gracje. Leon Aleksander x2 Franek Antek Natan Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Nadz żłobek 22.09.23, 11:05 Dwie Gracje 😱😱😱 Wanda i Róża - prześlicznie! Odpowiedz Link Zgłoś