ninamalina 25.05.24, 22:06 Które imię bardziej się Wam podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misha.parajanov Re: Leonard czy Leon? 25.05.24, 23:03 Hej Leona zawsze lubiłam. Podoba mi się brzmienie tego imienia, poza tym mam z nim miłe skojarzenia. Jest też krótkie, można używać na co dzień pełnej formy. Jedynym minusem jest dla mnie jego popularność - coraz częściej słyszę o małych Leosiach, kiedyś w ciągu tygodnia spotkałam aż czterech (i to w tym samym przedziale wiekowym) Niemniej jednak samo imię nadal utrzymuje swoją pozycję w moim rankingu Natomiast Leonard to jedno z moich ulubionych imion. Kiedyś było dla mnie zupełnie neutralne, ani ziębiło, ani grzało - "imię jak imię", dopiero od niedawna zaczęłam zwracać na nie uwagę. Przez mniejszą popularność zawsze wydawało mi się "ciekawsze" od częściej spotykanego Leona (właściwie "ciekawsze" to nie do końca dobre słowo, jednak nie umiem tego inaczej ująć). Mam też nieco milsze skojarzenia z tym imieniem niż z Leonem. Z różnych względów trudno mi jednak wypowiadać się o Leonardzie zupełnie obiektywnie. Jest to imię mojego ulubionego aktora, który zmarł w zeszłym roku. Bardzo przeżyłam jego śmierć i zależy mi na jego uhonorowaniu - dlatego zaczęłam rozważać Leonarda jako imię dla potencjalnego syna. Na razie nie planuję dzieci, ale, gdybym w najbliższej przyszłości miała zostać mamą, mój syn na 110% byłby Leonardem (zakładając, że nie zmieni mi się gust), na chwilę obecną nie wyobrażam sobie innego imienia dla syna... Podsumowując- jestem i za jednym, i za drugim, ale bardziej się skłaniam ku Leonardowi Nie wiem, czy pomogłam. pozdrawiam, Misha Odpowiedz Link Zgłoś
nokturnus Re: Leonard czy Leon? 26.05.24, 00:20 Z tych dwóch Leonard a z innych leosiowych jest to u mnie 1. Leopold 2. Leonard 3. Leon Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Leonard czy Leon? 26.05.24, 05:07 Leonard zdecydowanie Ale niestety pewnie na co dzień byłby Leonem, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
wloczykijka55 Re: Leonard czy Leon? 26.05.24, 09:54 Zdecydowanie Leonard! Uwielbiam 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Leonard czy Leon? 26.05.24, 10:47 Leonel lub Lionel Leonard Leon też ma swój urok, wszystkie leosiowe lubię. Do Leopolda musiałabym się bardziej przekonać. Leonid - deszcz leonidów nuci TAK! TAK, a historia odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Leonard czy Leon? 26.05.24, 11:07 Leon mruga z Nelą jak lemoniadowy neon Leonard mruczy Halleluja i w Holandii bard nadal się buja Leopold nieopodal lady padł z Leonidem w lepkie objęcia, na długo deal nie do pojęcia Leoncjusz z Lionelem piłką nożną przaśne roznieśli fawele! Dobrze, że nie ma Leoparda, to byłaby dopiero torpedo-petarda Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Leonard czy Leon? 26.05.24, 18:33 Leopold Potem Leonard, potem Leon. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Leonard czy Leon? 27.05.24, 16:20 Leonard, choć oba są dla mnie neutralne. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Leonard czy Leon? 30.05.24, 11:59 Leopold A z tych dwóch to chyba jednak Leon, choć ostatnio i na Leonarda patrzę bardziej przychylnym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnywrobel Re: Leonard czy Leon? 01.06.24, 21:54 Byłby Leopold, ale źle historycznie mi sie kojarzy. Bardzo źle. Z tych dwóch.. chyba Leona bym wybrala. Odpowiedz Link Zgłoś
nokturnus Re: Leonard czy Leon? 03.06.24, 00:54 Z Leopoldem II czy źle strzelam? Odpowiedz Link Zgłoś