katarzynkaa Re: Obstawiamy 6 07.06.26, 09:50 #manymum Monika i Marcin mają 7 dzieci i czekają na kolejne. Rodzina katolicka. Ignacy, Antoni, Szymon, Józef, Franciszek, Stefan, Teresa Jeśli byłaby dziewczynka, to od razu przyszło mi na myśl "Tereska i Okrętka" jak z książek Chmielewskiej. Okrętka to była Alina (Alina - Lina - Lina Okrętowa - Okrętka). Moje typy: Maria, Róża, Rozalia, Irena, Jadwiga, Helena, Stefania, Zofia. Jan, Stanisław, Piotr, Paweł, Nikodem. Każde imię zaczyna się na inną głoskę, więc może to jest klucz. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Obstawiamy 6 07.06.26, 12:07 Jednak nie każde, są Szymon i Stefan. No i Stefania przy Stefanie chyba odpada. Róża byłaby tu doskonała, ale czuję, że wybiorą coś bardziej statecznego, jak Jadwiga. Z imion niepodanych: Klara, Tymoteusz. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Obstawiamy 6 09.06.26, 10:28 Dlatego napisałam "głoski", bo jest "S" i "Sz" Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Obstawiamy 6 09.06.26, 10:46 Podobna sytuacja, co we wpisie wyżej. @Elżbieta Ziemniczak i mąż Janusz. 6 synów i córka, ósme dziecko w drodze, płeć nieznana. Rodzina katolicka. Piotr, Jan, Samuel, Józef, Franciszek, Paweł, Maria. Moje biblijne typy: Noemi, Anna, Sara, Jonasz, Jeremiasz, Łukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Obstawiamy 6 09.06.26, 11:55 Do Twoich typów dodałabym: Tobiasz, Tymoteusz, Leon, Benedykt, Teresa, Klara, może Zofia. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Obstawiamy 6 31.07.26, 22:12 katarzynkaa napisała: > Będzie syn. Będzie wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Obstawiamy 6 09.06.26, 11:24 Inflienserzy Friz (Karol) i Wersow (Weronika) spodziewają się syna. Mają córkę Maję. Zdradzili 3 imiona, z których wybiorą: Franciszek, Leon, Oliwier. Obstawiam Leona. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Obstawiamy 6 01.07.26, 00:06 @KingaKrzemińska jest w ciąży Syn Roch Płeć jeszcze nie jest podana. Jakie imiona obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Obstawiamy 6 02.07.26, 15:53 Do Rocha pasuje mi Bogna - też imię słowiańskie, krótkie. I może Remigiusz. Roszek i Remek. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Obstawiamy 6 03.07.26, 05:33 Tez pasuje mi Bogna, a dla chlopca moze Wit Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Obstawiamy 6 31.07.26, 22:18 Nie mam pomysłu, za mało danych, a pani Kingi nie kojarzę... Wanda i Stefan? Wit też bardzo pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś