aequoreavictoria 13.05.25, 18:45 Na anglojęzycznych stronach imienniczych lubiane jest imię Elodie. Jak myślicie, czy jego polska forma mogłaby się przyjąć u nas? Pasuje do mody na delikatne imiona ze zmiękczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remigia1 Re: Alodia 13.05.25, 18:52 Wg mnie nie przyjmie się, za bardzo kojarzy się z lodami niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alodia 19.05.25, 10:26 Kiedyś chyba zakładałam o niej wątek, albo po prostu się w nim wypowiadałam. Bardzo ładne jest to imię, brzmi przyjemnie. Najbardziej bałabym się Lodzi 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
nokturnus Re: Alodia 19.05.25, 22:00 Wstyd się przyznać, ale najpierw pomyślałem, że to zdrobnienie w stylu coś jak Alosza. 🫣 Dla zwolenników popularnych imion myślę, że byłaby "do przełknięcia" w zdrobnieniu jako Ala. Niespecjalnie mnie zachwyca ale z chęcią zobaczyłbym ją jako jakiś smaczek w spisie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Alodia 04.02.26, 20:38 Brzmi jak jak urwana melodia. Ale kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś