ariana1 16.12.04, 16:44 Spotkałam się niedawno z takim imieniem. Dla mnie koszmarne a jak dla Was dziewczynki? Jakaś wymyślna odmiana Anny czy co? Gaudencjo co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Aniceta 16.12.04, 18:27 Aniceta to oddzielne imię, żeńska wersja imienia Anicet, oznaczającego "niezwyciężony". Był taki święty, a bł. Anicet Hryciuk jest tu razem z etymologią imienia: www.imiona.net.pl/pokaz.php?id=176&litera=A&jacy=all . Mi się osobiście podoba, a w kazdym razie o wiele, wiele bardziej niż Anita czy Aneta Kobiet o tym imieniu jest w Polsce 554, a Anicetów - 32. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Aniceta 16.12.04, 22:12 Hmmm. Ładniejsze od Anity, brzydsze od Ani. Plus daje za rzadkosć występowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: Aniceta 16.12.04, 22:11 Mi się nie podoba, a męska wersja tego imienia jeszcze mniej . Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Aniceta, Arleta 17.12.04, 07:34 Spotkałam przed laty Anicetę '73. Kompletnie mi się nie podoba, choć jestem za oryginalnymi imionami. Wrzucam je do jednego worka z równie kiepską Arletą (znałam dwie, też urodzone w latach 70-tych). Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Aniceta 17.12.04, 09:49 Mnie się też nie podoba, ale uważa, że jest lepsze od Arlety, Anity i Anety Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aniceta 17.12.04, 20:20 Właśnie wykryłam, ze rosyjski Nikita to tak naprawdę Anicet właśnie. Czyli Nikita Michałkow to Anicet Michałkow )) Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Aniceta 17.12.04, 22:54 Mam przyszywana ciotke (lata 40-te), ktora z domu byla Aniceta Warzecha... To trzeba miec fantazje!! Odpowiedz Link Zgłoś