izetka 13.01.05, 22:34 co myslicie o imieniu Wanda dla mojej coreczki? szukam i szukam i nic nie moge znalezc a chcialabym cos ladnego, niezbyt pretensjonalnego ale i nie za popularnego. moze wy macie jakies pomysly... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: a Wanda???? 13.01.05, 22:47 Bardzo, bardzo mi się imię Wanda podoba i nie namawiam Cię na żadne inne Były już o tym imieniu opinie, na pewno znajdziesz je w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: a Wanda???? 14.01.05, 09:27 Bardzo ładne imię, teraz rzadkie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
izetka Re: a Wanda???? 14.01.05, 10:16 No i w dodatku moja mama ma tak na imie wiec by dzidzia miala imie po babci! a jakie zdrobnienia tego imienia wam sie nasuwaja? a myslicie ze jak wandzia pojdzie do szkoly za kilka lat to dzieci nie beda sie smialy z jej imienia...? bardzo bym tego nie chciala Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: a Wanda???? zdrobnienia 14.01.05, 10:19 Wandzia, Wandeczka, Wandusia, Dusia, Duśka. Przed wojną funkcjonowało jeszcze Dziunia A dzieci nie będą się śmiały bardziej niż z innych imion, nie martw się. Odpowiedz Link Zgłoś
gherarddottir Re: a Wanda???? zdrobnienia 14.01.05, 20:18 Wanda to jedno z najpiekniejszych imion jakie znam.....pomimo ze nie jestemw ciazy jesli kiedys bede z checia dam takie imie swojej coreczce Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: a Wanda???? 14.01.05, 10:20 Nie sądzę, żeby się śmiały, teraz jest taka różnborodność imion, że trudno się kogoś czepiać. Ja mam córke Danusię i nikt się nie śmieje, choć tu na forum przeważa opinia, że to imię "ciotkowate". A zdrobnić można Wandzia, Wandeczka, a nawet Dusia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a Wanda???? 14.01.05, 16:45 Wiesz, martael kiedyś napisała taki post na forum a propos śmiania się z dzieci o różnych imionach, który uwielbiam po prostu za zwięzłość i trafną moim zdaniem diagnozę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15203927&a=15214436 A co do "niewejścia" Wandy w falę powrotu starych imion, to ta fala jest moim zdaniem narastajaca i dopiero sie zaczyna, a Wanda na pewno wróci - najprawdopodobniej właśnie zaczyna wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: a Wanda???? 14.01.05, 10:17 Bardzo ładne i na razie rzadkie wśród dzieci. Swoją drogą ciekawe dlaczego nie weszło w modę na fali powrotu starych imion? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: a Wanda???? 14.01.05, 10:22 Widzę, że zdublowałam odpowiedź Cysi. Nieświadomie, gdy zaczęłam odpisywać jeszcze jej nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a Wanda???? 14.01.05, 10:47 Mnie to imie nie zachwyca, ale zdrobnienia sa faktycznie ladne. Mysle, ze powinnas zostac przy Twoim wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: a Wanda???? 14.01.05, 10:49 Coraz bardziej mi się ostatnio podoba i coraz częściej o nim myślę. Daj tak córeczce na imię, bo jest ładne i niezbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: a Wanda???? 14.01.05, 11:10 Według mnie Wanda i Danusia to bardzo ładne imiona i wcale nie "ciotkowe", są bezporównania lepsze niż Samanta, Sandra, Dżesika, Rzastina i inne imiona "kreaturki" Gratuluję wyboru, jest naprawdę świetny Odpowiedz Link Zgłoś
kasja311 Re: a Wanda???? 14.01.05, 14:35 Mozesz zdrabniac tez Wandulka )) Podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Re: a Wanda???? 14.01.05, 15:20 jakos wyjatkowo mi sie niepodoba, juz wolę tą Placydę , ktora tak choralnie wszyscy skrytykowali pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: a Wanda???? 14.01.05, 16:13 Mnie sie Wanda bardzo, bardzo podoba. I nie martw sie, na pewno nie beda sie dzieci smialy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Placyda raz jeszcze 14.01.05, 16:46 merusia napisała: > jakos wyjatkowo mi sie niepodoba, juz wolę tą Placydę , ktora tak choralnie > wszyscy skrytykowali Merusiu, uważaj, jeszcze ją zupełnie polubisz )) Ku przestrodze dodam, ze mi się na początku też nie podobała ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: a Wanda???? 14.01.05, 19:54 Po 1 mi też się zdecydowanie, zdecydowanie i jeszcze raz tak samo nie podoba. Ale cóż... O gustach się nie dyskutuje Natomiast co do Placydy... Mój mąż zaraz po powrocie z pracy oświadczył mi z miną niebywałego odkrywcy mórz i światów, iż usłyszał dziś wyjątkowe imię a co więcej, że ja- jego żona- imienia tego na pewno nie znam... Zaciekawiona zapytałam o jakie też imię Szanownemu Małżonkowi chodzić może i okazało się, że o Placydę właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Placyda... :))) 14.01.05, 20:25 idaaa napisała: > Natomiast co do Placydy... Mój mąż zaraz po powrocie z pracy oświadczył mi z > miną niebywałego odkrywcy mórz i światów, iż usłyszał dziś wyjątkowe imię a co > więcej, że ja- jego żona- imienia tego na pewno nie znam... Zaciekawiona > zapytałam o jakie też imię Szanownemu Małżonkowi chodzić może i okazało się, że > > o Placydę właśnie Jestem niepohamowanie ciekawa, co sądzi o tym imieniu Szanowny Małżonek I w jakich okolicznościach przyrody zetknął się z tym imieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Placyda... :))) 15.01.05, 10:38 Oto opinia Małżonka: "Gdybym miał gwarancję, że nasza córka będzie wyglądała jak ona (ona= niejaka Placyda -przyp. mój) to bym się 5 minut nie zastanawiał nad tym jakie jej imię nadać... Ale zaraz a jak to zdrabniać?? Placka?? No głupio... Ale wiesz samo w sobie imię brzmi tak... Dostojnie. Fajne w ogóle." A z Placydą zetknął się w pracy. Placyda była (jest) a raczej została jego klientką Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Placyda... :))) 15.01.05, 23:23 Cała przyjemność po mojej stronie. Nawiasem mowiac po glebszym przemysleniu tematu dokonanym podczas karmienia Flory doszlam do wniosku, ze: a) Placyda jednak do niej nie pasuje b) Placyda to całkiem fajne imię c) zaproponuje je mojej kolezance wybierajacej dla pierwszego potomka imię d) ciekawe czy kolezanka mnie wysmieje... Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: a Wanda???? 14.01.05, 16:23 Imię bardzo ładne - dobry wybór dla córeczki . A reakcji innych dzieci nie przewidzisz - jedne będą się śmiać z Ani, inne z Dżesiki a jeszcze inne z Wandzi. Takie ryzyko, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Nie Podoba... 14.01.05, 17:18 ...oczywiscie , i to ja mistrz ortografii,ale gafa Odpowiedz Link Zgłoś
mag-da Re: wanda 14.01.05, 22:50 Moja kuzynka nazwała swoją córkę Wanda. Wanda jest już w średniej szkole i nie lubi swego imienia, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś