tatjana 23.01.05, 11:35 Tak ma na imię córeczka pewnej znanej, polskiej aktorki. Wiecie, o kim mowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: KOKO 23.01.05, 11:47 Wiem . Kiedyś tak mnie poraziło to imię, że nie mogłam nie zapamiętać . Jedyne, co mnie pociesza - o ile dobrze kojarzę, tę córkę ma z obcokrajowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Ale przecież 23.01.05, 12:24 ona ma na imię Kazimiera, a Koko to pieszczotliwe zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Ale przecież 23.01.05, 15:37 Jako zdrobnienie - czemu nie. Jako imię- czarna rozpacz. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Ale przecież 23.01.05, 16:10 > ona ma na imię Kazimiera, a Koko to pieszczotliwe zdrobnienie Oj, to dobrze, pocieszyłaś mnie . Nie jestem zbyt zorientowana, jeśli chodzi o plotkarskie gazetki, ale wszędzie widziałam "Koko". Choć i tak myślę, że będąc trochę starszą niż te 3-4 latka, nie chciałabym być nazywana Koko . Odpowiedz Link Zgłoś
kasja311 Re: Ale przecież 24.01.05, 10:20 Jestes pewna ze Kazimiera?? Wszedzie jest mowa o Koko... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ale przecież 24.01.05, 10:51 kasja311 napisała: > Jestes pewna ze Kazimiera?? Wszedzie jest mowa o Koko... Ja nie czytam polskich gazet ale raz obilo mi sie o uszy, ze corka ma na imie Kazimiera wiec nie sadze, zeby ktos wymyslil takie imie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasja311 Re: Ale przecież 24.01.05, 14:05 Fajnie! wiem, z jakiegos "kolorowego" wywiadu ze nastepne to tez dziewczynka i imie bedzie tez na "K". Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: KOKO 23.01.05, 17:11 A mnie się podoba to imię, ale oczywiście jako zdrobnienie. Jeżeli miałabym na imię Kazimiera to wolałabym aby wołano na mnie Koko niż Kazia, która nota bene niemile kojarzy mi się z Kazimierą Szczuką Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: KOKO 23.01.05, 18:11 Zupełnie nie wiem czego się czepiacie. Matka dziecka wielokrotnie podkreślała, że zależy jej na imieniu nietuzinkowym. Ponadto ojciec jest Amerykaninem, a Mała Koko przyszła na świat w Stanach, gdzie tego typu imię nikogo nie razi. Osobiście watpię, ażeby dorosła Koko na miejsce zamieszkania wybrała kraj nad Wisłą, więc tym bardziej imię jest odpowiednie. Sądzę, że akurat w środowiskach artystycznych taka ekstrawagancja jest jak najbardziej na miejscu, a imię Koko byłoby rażące wówczas, gdyby jego właścicielka miała poważne braki w wykształceniu i ustawiała się w kolejce po zasiłek w prowincjonalnym miasteczku, a możecie być pewne, że takiej przyszłości córka Kasi Figury mieć nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_martens Re: KOKO 23.01.05, 18:17 Koko to zdrobnienie od Coorak, a że mama wygląda jak furman, więc takie swojskie imię jest jak najbardziej na miejscu. Dobrze, że tata to Amerykanin, bo Koko .... brzmiałoby idiotycznie. Koko to idiotyczne imię, ale jej mamusia jest teraz taka światowa, że przeciez nie mogła nazwać dziecka inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: KOKO 23.01.05, 18:44 Owszem, razi. Courtney Cox nazwała swoją córkę Coco i wszędzie widziałam komentarze, że to imie dobre dla pudla, a nie dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Koko to zdrobnienie od Kazimiery :) 23.01.05, 21:05 Lunatica zresztą już o tym pisała... Nawiasem mówiąc uważam, ze jako zdrobnienie jest fantastyczne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Koko to zdrobnienie od Kazimiery :) 23.01.05, 21:07 Imię zresztą też (tzn. Kazimiera), właśnie pojawiło się na naszej liście dla drugiej córeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Koko to zdrobnienie od Kazimiery :) 23.01.05, 21:35 Tylko nie zdrabniajcie go Ziuta Wracając jednak do samego imienia to w moim przekonaniu- pomimo jego twardości- jest... Miłe. Ale to pewnie zasługa noszącej je cioci Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Koko to zdrobnienie od Kazimiery :) 23.01.05, 21:42 A mnie odoba sie i Kazimiera i zdrobnienie Koko - nie widze nic zdroznego. Nawet gdyby tak nazywac nastolatke. Ja bardzo lubie gdy nazywana jestem zdrobnieniami i brak mi tego zwyczaju w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Koko to zdrobnienie od Kazimiery :) 23.01.05, 22:02 idaaa napisała: > Tylko nie zdrabniajcie go Ziuta Nie ma obaw, Ziuta wyraźnie kojarzy mi się z Józefą A poza tym jest w stawce razem z Felicją i Marcjanną, no i najpierw musimy mieć pierwszą córeczkę, zeby myśleć o imieniu dla drugiej na poważnie... Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Koko to zdrobnienie od Kazimiery :) 23.01.05, 23:32 Nieśmiało powiem, że Marcjanna to moje numero uno na liście najpięknijeszych, polskich imion Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Koko to zdrobnienie od Kazimiery :) 24.01.05, 10:02 Kazimiera - piękne imię, ale zdrobnienie Koko kojarzy mi się z kurą. Miałam kiedyś koleżankę Kazimierę, wiele osób (ze mną na czele) zachwycało się jej imieniem, a ona uparcie przedstawiała się Katarzyna... Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: KOKO 24.01.05, 10:10 osobiście imię mi sie nie podoba, ale to oczywiście rzecz gustu, a o tym, jak wiadomo, się nie dyskutuje. Kiedy mieszkałam we Francji spotykałam sie z takim zdrobnieniem u kobiet mających na imię Corinne i nawet tam wydało mi sie pretensjonalne, bo jak wiadomo Coco była jedna - CHANEL Kazimiera też mi sie nie podoba niestety Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: KOKO 24.01.05, 10:14 Kazimiera podoba mi się średnio, w przeciwieństwie do Kazimierza. Koko kojarzy mi się z kokotą Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: KOKO 24.01.05, 12:17 Koko jako zdrobnienie podoba mi się. W ostatnim numerze TS natknęłam się na informację o imionach, w którym wymieniano m.in. Koko. Przypomniałam sobie, ze gdzieś juz natknęłam się na to imię, więc wydawało mi się, że tak brzmi jego pełna wersja. Imię Kazimiera jest na mojej czarnej liście imion, ale to oczywiście rzecz gustu Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Może mnie ktoś oświeci? ;) 24.01.05, 12:58 Któraż to "gwiazda" zwraca się tak do swojej córki? Nie kupuje kolorowych gazet, nie śledze plotek na necie więc jestem w tych sprawach zacofana Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Może mnie ktoś oświeci? ;) 24.01.05, 12:59 chuda_w-w napisała: > Któraż to "gwiazda" zwraca się tak do swojej córki? Nie kupuje kolorowych > gazet, nie śledze plotek na necie więc jestem w tych sprawach zacofana > Powyzej w watku ktoras z dziewczyn wyjasnila, ze Kasia Figura. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Może mnie ktoś oświeci? ;) 24.01.05, 13:03 abiela napisała: > Powyzej w watku ktoras z dziewczyn wyjasnila, ze Kasia Figura. Nie zauważyłam... Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś