lunatica 31.01.05, 10:12 Cyrus i jego żeńskie odpowiedniki - czy są jeszcze nadawane w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forencja Re: Cyrus / Cyra i Kira 31.01.05, 10:40 W 1994 roku w Polsce było 107 kobiet o imieniu Kira, najwięcej urodziło się ich w latach '90. Bardzo mi się to imię (o wszelkie jego możliwe zdrobnienia) podoba. Cyr jest 4 (nie wiem tylko, czy to imię naprawdę można zarejestrować, czy było tylko efektem jakichś urzędniczych pomyłek - nigdy o nim nie słyszałam). Cyrusa nie ma ani jednego. Zaglądając w Rymucie w tamte okolice natrafiłam na imię Cytryna Ci rodzice to dopiero mają fantazję... Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cyrus / Cyra i Kira 31.01.05, 17:49 forencja napisała: Cyr jest 4 (nie wiem tylko, czy to imię naprawdę można zarejestrować, > czy było tylko efektem jakichś urzędniczych pomyłek - nigdy o nim nie > słyszałam). Na pewno można, skoro jest w słowniku Ossolineum. Nawet gdyby urzędniczka o tym nie wiedziała, zawsze można jej pokazać. Kiedys myślałam, że Kira jest od Cyryla, ale słownik Ossolineum jest jednoznaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Cyrus / Cyra i Kira 31.01.05, 10:57 Zarchwizowany, założony kiedyś przeze mnie wątek o imieniu Kira masz tutaj - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=14741165&a=14741165 Odpowiedz Link Zgłoś