eda79 03.02.05, 12:16 Czesć.jestem w 31 tygodniu ciąży i wybieram imie dla dzidzi.Nie wiem co bedzie bo to ma być niespodzianka tak wiec mysle nad chłopczykiem i dziewczynką.pomóżcie mi podjąć decyzje: dla dziewczynkiaria,Kamila,Oliwia dla chłopca:Kornel,Dawid,Dominik Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illka1 Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 12:20 Z zaproponowanych imion wg mnie najładniejsze jest : Kamilka oraz Kornel.Pozdrowionka ps. a może jeszcze coś bierzesz pod uwagę????Jest tyle pięknych imion!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eda79 Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 10:07 do illika 1 a jakie jeszcze proponujesz imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 12:40 Mnie sie podobają Oliwia i Kornel. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 12:45 Z dziewczęcych Kamilka z chłopięcych Kornel pozdr Iwona i Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 13:07 Z podanych przez Ciebie imion podoba mi sie : -Daria -Kornel najbardziej, ale wszystkie ładne z męskich. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 13:19 Mowiac szczerze zadne z podanych przez ciebie imion zadne nie nalezy do moich ulubionych. Z dziewczynkowych w ostatecznosci moze Kamila, a z chlopiecych Dawid. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 13:56 Z imion dla dziewczynek nie podoba mi sie żadne. Z męskich Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 15:14 sparkling napisała: > Z imion dla dziewczynek nie podoba mi sie żadne. Z męskich Kornel Mi podobnie. Z żeńskich jeszcze jako tako Oliwia, ale to imię z pierwszej dziesiątki popularności. A może wchodziłoby w grę podobne, ale nieco rzadsze imię Liwia? Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 14:00 na Oliwię uważaj toładne imię ale też baaaaaardzo popularne. Z pozostałych nic mi nie przypadło do gustu ale to Ty decydujesz Odpowiedz Link Zgłoś
silwe Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 15:47 Dominik-Kamila,jestam za. Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: co powiecie na takie imiona? 03.02.05, 21:20 A moze Kornel lub Kornelia? Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 01:43 Z imion dla dziewczynki - żadne,niestety.Ale to Ty wybierasz)) Dla chłopca - Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 02:12 dla dziewczynkiaria dla chłopcaawid. Odpowiedz Link Zgłoś
eda79 Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 10:11 dziewczyny dzieki za Wasze opinie.może dacie mi jakieś ładne imiona do wyboru.pozdrawiam.pa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 15:28 Kornel jest fajny, a dla dziewczynki może Laura albo Łucja? Bardzo podoba mi się też Eligia, imię jest trochę podobne do Oliwii, ale nie tak oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia75 Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 14:09 z wymienionych imion najbardzie podoba mi sie Daria i Dominik Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia75 Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 14:17 ja gustuje w prostych zwyczajnych imionach. z meskich podobaja mi sie imiona typu iotr, Paweł, Krzysztof, Maciej. procz tego lubie Jakuba, lecz odrzucilam go z powodu popularnosci. z zenskich: Ewa, Iza, Anna. bywaja jednak imiona bardziej wymyslne, ktore rowniez podobaja mi sie, jak wymienione przez Ciebie Daria czy np Karolina. bardzo lubie tez Zosię (bo znam jedna przemila pania o tym imieniu i moze dlatego) Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 16:58 Dla dziewczynki Daria, dla chłopca Kornel ( tak na marginesie mój synek tak ma na imię ). Daj znać jaką decyzję podjęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
eda79 Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 18:25 chyba jednak zdecyduje sie na Kornel a nad dziewczynka jeszcze pomyśle.a jak Twoj synek lemur_ks sie sprawuje.jak myślisz czy imie dla dziecka ma jakis wpływ kim on bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 18:30 tylko koniecznie nam napisz, jakie imię wybierzesz dla dziewczynki! pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks do edy79 05.02.05, 16:43 Szczerze mówiąc jestem zdania, iż trudno jednoznacznie stwierdzić czy rzeczywiście samo imię ma bezpośredni wpływ na nasze życie. O ile nie jest oczywiście ośmieszające, obraźliwe ( i tu rozbieżności spowodowane odmiennymi gustami różnych osób ) - to nie powinno utrudniać życia swemu posiadaczowi, a wręcz przeciwnie - może mu wiele pomóc. Jeśli chodzi o mojego synka, to stwierdzam w pełni przekonana, że to świetny mały facecik. Silna osobowość ( wiem co mówię ! ) , wieczny uśmiech na twarzy. I te jego oczyska! Ale takie są i Antki, Maćki,Kubusie. Adolf H. zapewne też był dawniej uroczym bobaskiem?! pozdrawiam mama Kornela Odpowiedz Link Zgłoś
igakinga Re: co powiecie na takie imiona? 04.02.05, 22:21 moje typy to Kamila i Dominik. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eda79 Re: co powiecie na takie imiona? 10.02.05, 12:27 i tak chyba zostanie Kamila i Kornel.tylko teraz dylemat czy pasują do nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: co powiecie na takie imiona? 21.02.05, 16:36 Kornel - dobry wybór, dla dziewczynki poszukaj jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
elciamiki Re: co powiecie na takie imiona? 21.02.05, 15:55 Witam, moim zdaniem dla dziewczynki Oliwia a dla chłopczyka Kornel!!! Życzę szybkiego i bezbolesnego porodu i żeby dzidzia była okazem zdrowia Pozdrawiam Ela mama Mikołaja (10.08.2001) i Kajtusia (07.12.2004) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15493176&a=20277455 Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: co powiecie na takie imiona? 21.02.05, 16:48 Zdecydowanie Daria i Kornel Odpowiedz Link Zgłoś