lemur_ks 06.03.05, 18:01 Co sądzicie o tym imieniu. Poznałam miłą starszą panią, która nosi właśnie to imię. Muszę przyznać, że długo nie mogłam się z nim oswoić, ale po wielu miesiącach się z nim osłuchałam i wydaje mi się nawet ... piękne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Leonida 06.03.05, 18:31 Wole Leonie, Leonida kojarzy mi sie z Leonidasem Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Leonida 07.03.05, 11:26 Podobnie jak Abiela wolę Leonię (wydaje mi się bardziej dziewczęca a jednocześnie kobieca) aczkolwiek również Leonida nie jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leonida 06.03.05, 19:22 Zaczęłam je sobie powtarzać, i... rzeczywiscie moze wydawac sie piękne. Jednak niestety za bardzo kojarzy mi się z Breżniewem, zebym mogła to imię widzieć w oderwaniu od starego komunistycznego kacyka i móc napawać się jego brzmieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Leonida 07.03.05, 10:05 Mnie też kojarzy się z Breżniewem. I pewnie dlatego w ogóle mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Leonika 07.03.05, 11:25 a ja widzialam w necie panią o imieniu Leonika, tego imienia nie ma raczej w kalendarzach ani nie wiem czy ktos jeszcze je nosi ale podoba mi sie bardziej niz Leonida :] Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Leonida 07.03.05, 15:02 Leonia - 1979 Leonida - 209 Leonika - 4 I w takiej kolenosci mi sie te imiona podobaja. A jest jeszcze calkiem popularna - Leonarda - 7459 Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Leonida 08.03.05, 09:27 Obiektywnie biorąc brzmi nieźle, ale skojarzenia z Breżniewem są jednak zbyt silne. Odpowiedz Link Zgłoś