cysia.b 16.03.05, 09:29 ...i inne "Dziewczęta z Nowolipek". Jak dotąd karierę zrobiła tylko Amelia. Nieśmiało pojawiają się Bronki, Franka chyba nie znajdzie wielu imienniczek, a Kwiryna? Podoba się Wam? Mnie raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: Kwiryna... 16.03.05, 09:31 Nie podoba mi się. W moim odczuciu troszkę hmm... "fikuśne". M. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: Kwiryna... 16.03.05, 09:34 Też mi się nie podoba. Nie brzmi zbyt ładnie, nie przychodzą mi do głowy żadne zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Kwiryna... 16.03.05, 10:09 no niestety - pierwsze wrazenie-skojarzenie : z kwileniem Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kwiryna... 16.03.05, 16:15 kojarzy mi się, z krępą, energiczną handlarką. nie wiem, czy to kunszt Gojawiczyńskiej, czy też ona tak trafnie dobrała imię do bohaterki? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kwiryna... 16.03.05, 17:03 Samo w sobie podoba mi się, choć odjechane. Gdybym w rodzinie miała choć jedną, może bym wzięła je pod uwagę. Tylko jak zdrabniać: Kwirka? Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Kwiryna... 16.03.05, 19:40 Może tak jak Irenkę czyli Irka ew Irynia, Inia, Irynka, Rynka, Rynia?? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Kwiryna... 17.03.05, 17:59 No nie bardzo... Chociaż znam jedną przemiłą holenderkę o imieniu Quirien (to chyba ichnia wersja Kwiryny, prawda?), ale na pewno nie nazwałabym tak córki. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kwiryna... 18.03.05, 14:29 > Quirien to brzmii jak imię postaci z tolkienowskiego "Silmarylionu" Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Kwiryna... 28.03.05, 20:05 Kwiryna, ladnie, a zdrabniac nie potrzeba. Troszke kojarzy sie z kwikiem, ale tylko troszke. Dzieki Gojawiczynskiej dostrzeglam urok imienia Bronisławy. Serio, imie Bronka ma dla mnie mnostwo uroku. Tak tez miala na imie babcia TŻ. Ja tam malych Bronek nie widze, za to kilka Franciszek tak, wiem tylko, ze corka Zamachowskiego ma na imie Bronia. Amelka-uroczo, ale to chyba nie przez Gojawiczynska to imie zdobylo popularnosc )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kwiryna... 28.03.05, 20:15 szczekuszka napisała: > Ja tam malych Bronek nie widze, za to kilka Franciszek tak, wiem tylko, ze > corka Zamachowskiego ma na imie Bronia. Jeszcze jest Bronka-biedronka Zojki z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: Kwiryna... 30.03.05, 08:42 A według informacji w autobusie MPK - dziś imieniny Odpowiedz Link Zgłoś