bogna28 30.03.05, 11:01 Moja córcia ma imię Marcelina. To raczej rzadkie imię. Jak je zdrabniać? Niektórzy mówią do niej Marcysia, ale to zdrobnienie to chyba od Marcjanny a nie od Marceliny. My mówimy do niej Mrcelinka. Kiedy obchodzicie imieniny swoich Marcelinek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Czy ktoś jeszcze ma MARCELINKĘ? 30.03.05, 18:36 bogna28 napisała: > Moja córcia ma imię Marcelina. To raczej rzadkie imię. Jak je zdrabniać? > Niektórzy mówią do niej Marcysia, ale to zdrobnienie to chyba od Marcjanny a > nie od Marceliny. Marcysia to zdrobnienie i od Marcjanny, i od Marceliny. Notabene, oba imiona są IMO śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: Czy ktoś jeszcze ma MARCELINKĘ? 30.03.05, 19:14 U mojej córki w grupie w przedszkolu jest i Marcelina i Marcel...córka na początku myślała, że to braciszek i siostrzyczka Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Marcela 31.03.05, 02:34 Znam jedną Marcelinę. Ze słyszenia i utrzymywanego kilka tysięcy lat temu kontaktu. Jeśli teraz bym się na jakąś natknęła, bezwzględnie mówiłabym na nią Marcela. Ale to chyba jeszcze inne imię? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcela 31.03.05, 18:51 roxana_br napisał: > Marcela. Ale to chyba jeszcze inne imię? Jeszcze inne, ale będące również przy okazji zdrobnieniem od Marceliny, więc wsystko w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Zdrobnienia 31.03.05, 02:37 A co do zdrobnień - można zdrabniać do Celiny, Celi, Liny, Linki, Marcelii... No nie wiem. Proszę do mnie nie mieć pretensji - ja ostatnio mam dziwne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
miumis Re: Czy ktoś jeszcze ma MARCELINKĘ? 03.04.05, 22:12 moja tez!!!!!!!!!!!!!!mowie do niej Linka,Marcy,Cysia i Bunia ,ale to nie zwiazane z imieniem.....obchodzimy imieniny w styczniu,bo sie urodzila w listopadzie2004,a wiesz moze co to imie oznacza????? mama misia Odpowiedz Link Zgłoś