mamaemmy 31.03.05, 15:16 Bo mnie nie bardzo.W dodatku mam znajomą Honoratę-mówią do niej Horka..brrr!Jej też się imię nie podobało,teraz już po 30 latach się przyzwyczaiła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Podoba Wam się Honorata? 31.03.05, 15:17 Mnie sie podoba, aczkolwiek swojego dziecka bym tak nie nazwala. A zdrobnienie Horka dla mnie tez tragiczne. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Do abieli-Ani 31.03.05, 15:20 Kusi mnie od dawna by spytać jak dasz na imię swojemu dzieciaczkowi?No i oczywiście -gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Do abieli-Ani 31.03.05, 15:23 Oczywiście jak to sekret,to nie pisz)) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Do abieli-Ani 31.03.05, 15:24 mamaemmy napisała: > Kusi mnie od dawna by spytać jak dasz na imię swojemu dzieciaczkowi?No i oczywi > ście -gratulacje!!! > Dziekuje serdecznie! Imie jeszcze nie wybrane. Niestety zrobilam glupote zycia i dalam wygrac mezowi zaklad na imie dla peirwszego dziecka i mezus optuje za Filipem badz Filipa. Ja marze o Florce. Dla chlopca nie mam preferencji. Mysle, ze jak bedziemy znali plec to zaczniemy negocjowac i wtedy na pewno zasiegne waszej rady Natomiast na drugie imie chce nadac imiona po przodkach. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Do abieli-Ani 31.03.05, 15:35 Mnie też podoba sie bardziej Florka Ale-może przekonasz męża)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Do abieli-Ani 31.03.05, 16:04 Abielo nic nie wiedzialam, gratulacje!! Tylko nie zniknij nam po porodzie jak itsola. Tesknie za jej "pa ola" ) A Florka, to bedzie Flora, czy Florentyna, Florianna?! Co do Honoraty. Czemu nie, Honoratka- bardzo, ale to bardzo ladnie brzmi. Wolalabym Honorate niz Ludwike (nawiazujac do watku). Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Do abieli-Ani 31.03.05, 16:08 szczekuszka napisała: > Abielo nic nie wiedzialam, gratulacje!! > > > Jak to nie wiedziałas)? Ania od jakiegoś czasu ma w sygnaturce wiadomośc który tydzień i ile do końca) > Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Do abieli-Ani 31.03.05, 16:15 mamaemmy napisała: > > Jak to nie wiedziałas)? Ania od jakiegoś czasu ma w sygnaturce wiadomoś > c który tydzień i ile do końca) > > ) Dziekuje za spostrzegawczosc Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Do abieli-Ani 31.03.05, 16:14 szczekuszka napisała: > Abielo nic nie wiedzialam, gratulacje!! > Tylko nie zniknij nam po porodzie jak itsola. Tesknie za jej "pa ola" ) > > A Florka, to bedzie Flora, czy Florentyna, Florianna?! > Dziekuje Ja na pewno nie uciekne, bo jestem "niewolnikiem komputera" Mnie podoba sie tylko Flora. Nie lubie wszelkich -tyn. A Florianna tez do mnie nie przemawia. No ale moze bedzie chlopiec? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Do abieli-Ani 01.04.05, 14:59 Ja też gratuluję Abielo i tzymam kciuki za Twoje Maleństwo (być może Florkę) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Do abieli-Ani 01.04.05, 15:39 cysia.b napisała: > Ja też gratuluję Abielo i tzymam kciuki za Twoje Maleństwo (być może Florkę) Dziekuje Ci serdecznie! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Do abieli-Ani 04.04.05, 17:32 No właśnie Aniu - dołączam się do gratulacji i trzymam kciuki, żeby jednak była Florka . A swoją drogą Florianna też fajnie. A jeżeli chodzi o Honoratę to niestety nie podoba mi się wcale, a zdrobnienia Horka, Honka, Honorcia tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Do abieli-Ani 04.04.05, 21:25 aurelia_b napisała: > No właśnie Aniu - dołączam się do gratulacji i trzymam kciuki, żeby jednak była > > Florka . A swoją drogą Florianna też fajnie. > Dziekuje, moze bedzie u mnie tak jak u Ciebie? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Do abieli-Ani 06.04.05, 10:16 Zobaczysz jak maleństwo się urodzi . Bronek strzelał od początku takie groźne miny, że po prostu od razu było widać, że on nie wygląda jak łagodny i delikatny Julian, hi hi. Na szczęście chociaż Tadek wyglądał jak Tadek. Pozdrawiam Was bardzo cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Podoba Wam się Honorata? 31.03.05, 18:34 Podoba się, i to bardzo, choć sama bym go z pewnych względów dla cóerczki nie rozpatrywała. A jako zdrobnienie podoba mi się Honorka. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Podoba Wam się Honorata? 31.03.05, 19:24 Mnie sie podoba, i to barzdiej od Ludwiki... Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Honoratka 31.03.05, 20:48 podoba mi się bardzo, bo właśnie tak ma na imię moja córka ) Zdrabniamy: Honia, Honisia, Honoracia Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Honoratka 31.03.05, 21:25 Imię mi się podoba, ale dziecku bym tak nie dała, bo znajome Honoratki spowodowały nienajlepsze skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Honoratka 01.04.05, 15:00 Mnie się nie podoba. Kojarzy mi się li i jedynie z Honoratką narzeczoną Gustlika z "Czterech pancernych" Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Honoratka 01.04.05, 15:25 Mnie się bardzo podoba. W klasie mojej córki jest Honorata, lat 18, wołaja na nią Honka. Dziewczynom imię powszechnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
17lipiec1976 Re: Honoratka 01.04.05, 15:35 ja mam tak na imie i jestem z niego dumna) Odpowiedz Link Zgłoś
amina1 Re: Honoratka 04.04.05, 12:42 A ja znałam jedną w liceum. Wołali na nią Horror Bardzo to lubiła. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Podoba Wam się Honorata? 05.04.05, 09:19 Nie podoba mi się to imię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Podoba Wam się Honorata? 03.09.05, 12:34 Na wakacjach spotkałam dorosłą już Honoratę, na którą mówiło się Honka. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Podoba Wam się Honorata? 21.09.05, 09:58 Nie bardzo.Nie lubię imion tego typu,a zdrobnienie Horka pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Podoba Wam się Honorata? 18.02.06, 23:40 Zdrobnienia to chyna przede wszystkim kwestia przyzwyczajenia w tym przypadku. Honia np. nie brzmi źle, ale nie jesteśmy z tym osłuchani. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Podoba Wam się Honorata? 19.02.06, 10:26 Nie podoba mi się to imię. Znam jedną Honoratę, ale raczej pogarsza to dodatkowo mój stosunek do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Podoba Wam się Honorata? 19.02.06, 10:45 Bardzo lubię to imię. Rozwazalam je dla corki. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Podoba Wam się Honorata? 19.02.06, 12:45 Paskudne imie.Kojarzy mi sie z Hogatą ze smerfów Dodatkowo mam złe skojarzenie,ponieważ u mnie w klasie w LO była Honorata,bardzo...hmmm... dziwna(delikatnie mówiąc) Odpowiedz Link Zgłoś