sandrynka 24.04.05, 11:38 Jak nazwać braciszka Oskara? Co myślicie o: Olaf,Wiktor, Albert? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: braciszek dla Oskara? 24.04.05, 11:48 Jestem za Olaf podoba mi się najmniej, pozostałe imiona są w porządku A ponieważ własnie była mowa o tym imieniu w innym wątku, z Oskarem jakoś od razu skojarzyl mi się Nikander. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: braciszek dla Oskara? 24.04.05, 14:39 Wszystkie sa ok Znam małego Olafa, Wiktor był na mojej liście, a Albuś... jest moim synkiem! Olgierd też nieźle. Obecnie mam manię na Teodora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: braciszek dla Oskara? 24.04.05, 16:25 Tez wlasnie oblazla mnie ta mania :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: A ja mam manię na Teodorę :) I Dorotkę :) n/t 24.04.05, 16:19 Rodzenstwo,gdzie jedno dziecko ma na imie Oskar: Oskar i Jonatan (dwie takie pary) Oskar i Mats Oskar i Joanna Oskar i Emil Wiecej nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: braciszek dla Oskara? 24.04.05, 16:24 Znam parke Oskar i Wiktor, moze byc. Eryk by chyba tez pasowal, Oliver, Maksym (jest taka forma wogole?) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: braciszek dla Oskara? 24.04.05, 18:44 cynta napisała: > Eryk by chyba tez pasowal, Oliver, Maksym > > (jest taka forma wogole?) Oj, Cynto, Oliver brzmi w PL strasznie pretensjonalnie! A Maksym jest, i owszem Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: braciszek dla Oskara? 25.04.05, 01:05 Ojejku nie wiedzialam, wydawalo mi sie podobne do Oskara, ktory przeciez tez jest "zagraniczny" a jeszcze jest na "O"... No prawda ze nie mam tego "polskiego" wyczucia ale to moze byc w niektorych przypadkach dobre, chocby dla porownania z czysto polskimi gustami :o)) O, wlasnie dziecko przez ramie podpowiada ze Oskar okropny a Oliwer ladnie (chyba ze chodzilo ci o pisownie z "v" to byla pomylka ;O) a dziecko tez troche polskie tez troche zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: braciszek dla Oskara? 25.04.05, 14:13 cynta napisała: > ramie podpowiada ze Oskar okropny a Oliwer ladnie (chyba ze chodzilo ci o > pisownie z "v" to byla pomylka ;O) Nie nie, o kazdą pisownię, ale w Polsce. Poza Polską Oliver jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrynka Re: braciszek dla Oskara? 24.04.05, 21:48 Dziękuję wam za podpowiedzi. Chyba zdecyduję się na męskie i mocne imię z literką "r"... Odpowiedz Link Zgłoś
sataga Re: braciszek dla Oskara? 25.04.05, 14:07 Jam mam synów Oskara (prawie 4 lata) i Adriana (prawie 1,5 roku) a znam też rodzeństwa Oskar i Wiktor (w wieku moich chłopców),Oskar i Marcel (bliżniaki) podoba mi sie tez w zestawieniu Oskar i Artur pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: braciszek dla Oskara? 25.04.05, 15:15 Olaf- brzmi bardzo ladnie. Moim zdaniem pasuje do Oskara. Odpowiedz Link Zgłoś
martynagrz Re: braciszek dla Oskara? 28.04.05, 14:22 Moze Edgar? znam pare braci skar i Edgar Odpowiedz Link Zgłoś
awe19 Re: braciszek dla Oskara? 29.04.05, 17:50 Olivier i Oskar bardzo ładnie psauje , ewentualnie Olaf. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina29 Re: braciszek dla Oskara? 29.04.05, 20:51 Dlaczego nadawac braciom imiona na te sama litere? Daje to takie same inicjaly... Moi synowie nazywaja sie Oskar i Emeryk. pozdrawiam Kalina Odpowiedz Link Zgłoś